Pikkarala Frisbeegolf

Kiehtovaa frisbeegolfia 15 minuutin päässä Oulun keskustasta

Väylä #10 on Simon Lizotte -väylä

Pikkarala Frisbeegolfin Pro- ja Ama-ratojen väylä #10 nimetään virallisesti Simon Lizotte -väyläksi. Oulun Frisbeeseura järjesti vuonna 2017 Simonin Lizotte-parikisan (Simon Lizotte Fantasy Doubles Tour), johon nyt päätetty väylänimeäminen liittyy. Kuten parikisan tuloksista voidaan nähdä, Simon Lizotte/Niko Aho -pari heitti eaglen väylällä #10. Parikisan jälkeen useat harrastajat alkoivat kutsua väylää #10 Lizotte-väyläksi, joten Pikkarala Frisbeegolfin porukka päätti ehdottaa Simonille, että voisimmeko nimetä väylän #10 hänen nimikkoväyläkseen.

Mestari Pikkaralan radoilla (kuva: Epic DG Films)

Simon tutustui Pikkaralan Pro-rataan parikisapäivän aamuna. Pikkaralan ratojen ratamestari Riku Kaajakari oli tietenkin mukana aamukierroksella. Riku kertoo Simonin väylän #10 heitoista aamukierroksella ja itse parikisassa sekä nimikkoväyläluvan saamisesta:

”Aamun harjoituskierroksella väylällä #10 (pituus 160 m, par 4) Simon oli tyytyväinen aloitusheittoonsa, vaikka se jäi 20 metriä lyhyeksi. Parikisassa Simonin pari, BSC Disc Golf Teamin Niko Ahon heitto meni väylän reunapuuosumasta metsään ja Simon kysyi Nikolta, heittääkö hän seiftin vai antaako vain mennä? Niko vastasi, että anna mennä vaan.

Simon Lizotte -väylän tiipaikka

Simon heitti väylänmuodon mukaisen matalan ässäävän heiton, jonka nähdessään runsaslukuinen yleisö sekä väylän #10 tiipaikan seutuvilla että korin lähella alkoi mylviä. Kun Simon saapui väylän loppuosalle ja etsi katseellaan kiekkoaan samasta paikasta kuin aamukierroksella, vinkkasin häntä tulemaan lähemmäs koria. Kun Simon näki, että kiekko oli 10 metrin ringissä, hänen suunsa loksahti auki, jonka jälkeen hymy levisi hänen kasvoilleen ja hän puisteli itsekin päätään. Myöhemmin hän kertoi, että hänen väylän #10 aloitusheittonsa on hänen uransa hienoimpia frisbeegolfheittoja. Hän antoi viime viikolla kysyessäni mielellään luvan nimikkoväyläänsä, joten hän edelleen hyvin muistaa hienon heittonsa Pikkaralan Simon Lizotte -väylällä.”

Heittiköhän Simon yläkautta! (kuva: Epic DG Films)

Mestarit aloittavat yleensä jo varsin nuorena lajinsa harrastamisen, koska varhaisella iällä taitoja on helppo oppia. Niinpä Simonin David-isä ja hänen Peter-setänsä ovat opastaneet mestaria heittämisen saloihin hyvin varhain: Simon aloitti muovikiekkojen valloittamisen jo 2-vuotiaana.

Simonin ja paikallisten kisaajien hymyjä parikisan alkaessa (kuva: Epic DG Films)

Simon on PDGA:n tietojen mukaan voittanut 69 suurempaa kisaa, mm. kaksi Euroopan mestaruutta ja MM-kisojen pronssimitalin. Hän on frisbeegolfmaailmassa erittäin tunnettu kilpailija ja hän esiintyy jatkuvasti lajin huippukisojen videoilla. Niiden katsojat ovat huomanneet, että hän on sympaattinen ja iloinen kilpailija, josta pidetään ja jonka heittoja seurataan mielenkiinnolla. Kisakommentaattorit puhuvat usein Simonin heittolinjoista (”Simon style”), jotka poikkeavat muiden kilpailijoiden heitoista. Simon on tunnettu kovakätisenä heittäjänä ja hän pitääkin hallussaan kiekonheiton epävirallista nopeuden maailmanennätystä 144 km/t. Sellaisilla lähtönopeuksilla on mahdollista kiertää esteitä korkealta yläkautta. Simolla on oma Facebook-sivut, joita hän päivittää ahkerasti. Jos olet kiinnostunut seuraamaan hänen Facebook-sivujaan, sen voi tehdä täällä.

Kaksi mestaria, oikealla ratamestari (kuva: Janne Tiiro)

Pikkaralan porukka on iloinen ja tyytyväinen siitä, että väylä #10 on nyt virallisesti Simon Lizotte -väylä. Toivottavasti näemme jatkossakin Simonin hienoja heittoja Pikkaralan radoilla.

This div height required for enabling the sticky sidebar