Oulu Masters 2020 -kisa lähestyy

Yli 35-vuotiaiden leppoisa ja hauska kisatapahtuma Oulu Masters 2020 järjestetään tänä vuonna vajaan kahden viikon kuluttua 8.8.2020 tutulla Pikkarala Frisbeegolfin rata-alueella. Siinä noudatetaan tänäkin vuonna aikaisempien vuosien mukavia perinteitä: yksi sellainen on, että kisaan pääsevät mukaan myös esi-Masters ikäiset frisbeegolfaajat.

Oulu Masters on järjestetty vuodesta 2014 alkaen, joten tänä vuonna kilpaillaan jo seitsemännen kerran. Aikaisemmat kisat on pidetty vuonna Virpiniemessä, Kempeleen Köykkyrissä ja vuodesta 2016 alkaen Pikkaralassa. Aikaisempien vuosien tapaan Oulun Frisbeeseura vastaa kisan järjestämisestä.

Juhon reipas aloitusheitto viime kesän kisassa

Kisaan ilmoittautuminen on päättynyt; n. 90 kisaajaa on kisassa mukana, mutta vielä muutamia kilpailijoita mahtuu mukaan. Jos joku haluaa vielä ilmoittautua kisaan, hänen tulee ottaa suoraan yhteyttä kisan TD:hen. Yksilökisojen lisäksi perjantai-iltana 7.8.2020 järjestetään parikisa, johon vähintään 35 vuotta tänä vuonna täyttävät harrastajat voivat osallistua.

Powergrip tukee kuten aikaisempina vuosina Oulu Masters-tapahtumaa antamalla frisbeegolfin liittyviä tavarapalkintoja arvottaviksi kisan osanottajien kesken. Pikkarala Frisbeegolf tukee kisatapahtumaa antamalla Pikkaralan rata-alueen kisan käyttöön ja lahjoittamalla vuosikortin vuodelle 2021 arvottavaksi kisaajien kesken. Oulu Mastersin parikisassa puolestaan arvotaan Pikkaralan ensi vuoden vuosikortteja kisaan osallistuvien kesken: onnekkaan parin molemmat jäsenet voittavat vuosikortin.

Jukan putti osui koriin hienosti viime kesän kisassa

Oulu Masters 2020 radan 20 väylästä 8 väylää ovat normaaleja Pikkaralan Pro- tai Ama-radan väyliä ja loput 12 väylää ovat kisan erikoisväyliä. Kisatapahtuman rata sisältää viisi täysin uutta väylää: niitä ovat väylät #10, #12, #13, #14 ja #16. Ehkäpä niistä mielenkiintoisimmat voisivat olla väylät #10 ja #14, kun taas väylät #12 ja #15 ovat ainoat radan par 4-väylät. Kilpailun ratakartta julkistetaan muutamia päivien ennen kisatapahtumaa.

Pikkarala Frisbeegolf haluaa tukea ja kannustaa ”täysi-ikäisiä” frisbeegolfin harrastajia osallistumaan tähän hauskaan, rentoon ja leppoisaan kisaan: kisan järjestäjät pyrkivät tekemään osallistumiskynnyksen mahdollisimman alhaiseksi. Tervetuloa Oulu Masters 2020 -kisatapahtumaan ja viihtymään Pikkarala Frisbeegolfin radoilla!

Tek-radan esittelyvideo

Skyblue Disc Golfin ratatrilogia Pikkaralan radoista on saatu valmiiksi; tällä kertaa julkaistaan sen kolmantena teoksena Tek-radan video. Aikaisemmin tänä kesänä on julkistettu sekä Ama- että Pro-ratojen esittelyvideot. Lajin harrastajat ovat ottaneet tämän kesän aikana Tek-radan ”omakseen”. Kun harrastajilta on kysytty kommentteja Tek-radasta, lähes poikkeuksetta he ovat kertoneet pitävänsä radasta hyvin paljon.

Tek-radan videolla esiintyvät Skyblue Disc Golfin Mika Yli-Saukko-oja ja Pikkarala Frisbeegolfin Jaakko Alatalo. Jotkut ehkä muistavat, että Mika heitti äskettäin eaglen OFS:n viikkokisassa Tek-radan väylällä #9, joten onnistuukohan Mikalla sen uusinta radan esittelyvideolla. Jaakko on ollut suunnittelemassa Tek-radan väyliä, joten hän hyvin tietänee, miten niillä heitetään.

Team Pikkarala Frisbeegolfin tiimipelaaja Jenni Eskelinen ja Skybluen Mika esittelevät asiantuntevasti Tek-radan väylät, kertovat väylien mahdollisia heittovaihtoehtoja sekä kommentoivat nähtyjä heittoja. Jenni ja Mika myös kertovat, mitkä väylät ovat heidän Tek-radan suosikkiväyliään. Tek-radan suosikkiväylästä on järjestetty käyttäjien äänestys, jolloin suosikiksi valittiin väylä #13, kun taas väylä #9 jäi kakkoseksi vain yhden äänen erolla.

Pikkarala Frisbeegolfin nettisivujen rakennetta muutetaan siten, että jatkossa ratoihin liittyvät asiat, kuten ratakartat, väyläkuvaukset ja ratojen esittelyvideot löytyisivät netistä mahdollisimman helposti. Ratojen kaikki kolme esittelyvideota löytyvät jo nyt nettisivujen Radat alimenusta (täältä).

Pikkarala Frisbeegolfin porukka haluaa lämpimästi kiittää Jenniä, Mikaa, Kimmoa ja Anttia Tek-radan ratavideon korkeatasoisesta kuvaamisesta ja/tai selostuksesta sekä toivoo, että harrastajat ja kisaajat nauttivat tästäkin mainiosta esittelyvideosta.

Pro-radan esittelyvideo valmistunut

Skyblue Disc Golfin videoprojekti Pikkarala Frisbeegolfin radoista on edennyt seuraavaan vaiheeseen Pro-radan esittelyvideon valmistuttua. Skyblue Disc Golf on käyttänyt lennokkitekniikkaa myös Pro-radan väyläesittelyissä, joten niistä pitäisi saada hyvää käsitystä radan väylien heittomahdollisuuksista.

Skyblue Disc Golf on oululainen videokuvaustiimi, jonka tavoitteena on tarjota lajin harrastajille laadukkaita ja lumoavia frisbeegolfin harrastus- ja kisavideoita, jotka ovat sytyttäviä ja innostavia. Skybluen avainhenkilöitä ovat Mika Ylisaukko-oja ja Kimmo Mäenpää. Tiimin tavoitteena on tehdä kiinnostavia videoita kisaajista ja hienoista radoista. Mika ja Kimmo ovat tälläkin kertaa onnistuneet hienosti ratavideon tekemisessä.

Klikkaamalla kuvaa video aukeaa

Team Pikkarala Frisbeegolfin tiimipelaajat Jukka Tyni ja Kristian Kuoksa esiintyvät Pro-radan ratavideossa ja he myös kertovat väyläheittovaihtoehdoista sekä kommentoivat videolla nähtyjä heittojaan. Jukka ja Kristian herkuttelevat birdeillä Pro-radan useilla väylillä: kisaajien ja harrastajien on mahdollista saada vinkkejä omaan heittämiseensä radan esittelyvideosta.

Jatkossa julkaistaan vielä Tek-radan esittelyvideo. Pikkarala Frisbeegolfin nettisivujen rakennetta viritetään siten, että jatkossa ratoihin liittyvät asiat, kuten ratakartat, väyläkuvaukset ja ratojen esittelyvideot löytyisivät netistä mahdollisimman helposti.

Pikkarala Frisbeegolfin porukka haluaa lämpimästi kiittää Mikaa, Kimmoa, Jukkaa ja Kristiania Pro-radan ratavideon korkeatasoisesta kuvaamisesta ja kommentoinnista sekä toivoo, että harrastajat ja kisaajat nauttivat mainiosta esittelyvideosta.

Väylä #10 on Simon Lizotte -väylä

Pikkarala Frisbeegolfin Pro- ja Ama-ratojen väylä #10 nimetään virallisesti Simon Lizotte -väyläksi. Oulun Frisbeeseura järjesti vuonna 2017 Simonin Lizotte-parikisan (Simon Lizotte Fantasy Doubles Tour), johon nyt päätetty väylänimeäminen liittyy. Kuten parikisan tuloksista voidaan nähdä, Simon Lizotte/Niko Aho -pari heitti eaglen väylällä #10. Parikisan jälkeen useat harrastajat alkoivat kutsua väylää #10 Lizotte-väyläksi, joten Pikkarala Frisbeegolfin porukka päätti ehdottaa Simonille, että voisimmeko nimetä väylän #10 hänen nimikkoväyläkseen.

Mestari Pikkaralan radoilla (kuva: Epic DG Films)

Simon tutustui Pikkaralan Pro-rataan parikisapäivän aamuna. Pikkaralan ratojen ratamestari Riku Kaajakari oli tietenkin mukana aamukierroksella. Riku kertoo Simonin väylän #10 heitoista aamukierroksella ja itse parikisassa sekä nimikkoväyläluvan saamisesta:

”Aamun harjoituskierroksella väylällä #10 (pituus 160 m, par 4) Simon oli tyytyväinen aloitusheittoonsa, vaikka se jäi 20 metriä lyhyeksi. Parikisassa Simonin pari, BSC Disc Golf Teamin Niko Ahon heitto meni väylän reunapuuosumasta metsään ja Simon kysyi Nikolta, heittääkö hän seiftin vai antaako vain mennä? Niko vastasi, että anna mennä vaan.

Simon Lizotte -väylän tiipaikka

Simon heitti väylänmuodon mukaisen matalan ässäävän heiton, jonka nähdessään runsaslukuinen yleisö sekä väylän #10 tiipaikan seutuvilla että korin lähella alkoi mylviä. Kun Simon saapui väylän loppuosalle ja etsi katseellaan kiekkoaan samasta paikasta kuin aamukierroksella, vinkkasin häntä tulemaan lähemmäs koria. Kun Simon näki, että kiekko oli 10 metrin ringissä, hänen suunsa loksahti auki, jonka jälkeen hymy levisi hänen kasvoilleen ja hän puisteli itsekin päätään. Myöhemmin hän kertoi, että hänen väylän #10 aloitusheittonsa on hänen uransa hienoimpia frisbeegolfheittoja. Hän antoi viime viikolla kysyessäni mielellään luvan nimikkoväyläänsä, joten hän edelleen hyvin muistaa hienon heittonsa Pikkaralan Simon Lizotte -väylällä.”

Heittiköhän Simon yläkautta! (kuva: Epic DG Films)

Mestarit aloittavat yleensä jo varsin nuorena lajinsa harrastamisen, koska varhaisella iällä taitoja on helppo oppia. Niinpä Simonin David-isä ja hänen Peter-setänsä ovat opastaneet mestaria heittämisen saloihin hyvin varhain: Simon aloitti muovikiekkojen valloittamisen jo 2-vuotiaana.

Simonin ja paikallisten kisaajien hymyjä parikisan alkaessa (kuva: Epic DG Films)

Simon on PDGA:n tietojen mukaan voittanut 69 suurempaa kisaa, mm. kaksi Euroopan mestaruutta ja MM-kisojen pronssimitalin. Hän on frisbeegolfmaailmassa erittäin tunnettu kilpailija ja hän esiintyy jatkuvasti lajin huippukisojen videoilla. Niiden katsojat ovat huomanneet, että hän on sympaattinen ja iloinen kilpailija, josta pidetään ja jonka heittoja seurataan mielenkiinnolla. Kisakommentaattorit puhuvat usein Simonin heittolinjoista (”Simon style”), jotka poikkeavat muiden kilpailijoiden heitoista. Simon on tunnettu kovakätisenä heittäjänä ja hän pitääkin hallussaan kiekonheiton epävirallista nopeuden maailmanennätystä 144 km/t. Sellaisilla lähtönopeuksilla on mahdollista kiertää esteitä korkealta yläkautta. Simolla on oma Facebook-sivut, joita hän päivittää ahkerasti. Jos olet kiinnostunut seuraamaan hänen Facebook-sivujaan, sen voi tehdä täällä.

Kaksi mestaria, oikealla ratamestari (kuva: Janne Tiiro)

Pikkaralan porukka on iloinen ja tyytyväinen siitä, että väylä #10 on nyt virallisesti Simon Lizotte -väylä. Toivottavasti näemme jatkossakin Simonin hienoja heittoja Pikkaralan radoilla.

Ama-radan esittelyvideo valmistunut

Skyblue Disc Golfin videoprojekti Pikkarala Frisbeegolfin radoista on edennyt mainiosti alkukesän aikana: ensimmäisenä julkaistaan Ama-radan esittelyvideo. Skyblue Disc Golf on käyttänyt lennokkiteknologiaa Ama-radan väyläesittelyosissa, joten katsoja saanee hyvän käsityksen radan väylien muodoista.

Skyblue Disc Golf on oululainen videokuvaustiimi, jonka tavoitteena on tarjota lajin harrastajille laadukkaita ja lumoavia frisbeegolfin harrastus- ja kisavideoita, jotka ovat sytyttäviä ja innostavia. Skybluen avainhenkilöitä ovat Mika Ylisaukko-oja ja Kimmo Mäenpää. Tiimin tavoitteena on tehdä kiinnostavia videoita kisaajista ja hienoista radoista. Mika ja Kimmo ovat jälleen onnistuneet hienosti ratavideon tekemisessä.

Team Pikkarala Frisbeegolfin tiimipelaajat Jenni Eskelinen ja Kristian Kuoksa esiintyvät Ama-radan esittelyvideossa. Jukka Tyni ja Kristian kertovat väyläheittovaihtoehdoista ja kommentoivat videolla nähtyjä heittoja. Jenni ja Kristian heittävät Ama-radan useilla väylillä birdiet, joten saisikohan kisaaja/harrastaja Jennin ja Kristianin heitoista eväitä omaan heittämiseensä Ama-radalla!

Jatkossa julkaistaan ratavideot Pikkaralan Pro- ja Tek-radoista. Pikkarala Frisbeegolfin nettisivujen rakennetta muutetaan siten, että jatkossa ratoihin liittyvät asiat, kuten ratavideot löytyisivät netistä mahdollisimman helposti.

Pikkarala Frisbeegolfin porukka haluaa lämpimästi kiittää Mikaa, Kimmoa, Jenniä, Jukkaa ja Kristiania Ama-radan esittelyvideon korkeatasoisesta kuvaamisesta ja kommentoinnista sekä toivoo, että harrastajat ja kisaajat nauttivat mainiosta ratavideosta.

Hienoja heittoja Oulu Openin Pikkaralan kisassa

Oulu Openin Pikkaralan kisassa tehtiin todella hienoja tuloksia, kun Pikkaralan muokatulla Pro-radalla nähtiin lukuisia huippuheittoja. Kisassa kilpailijat heittivät mm. kolme holaria ja kaksi eagleä Pro-/Ama-ratojen vakioväylillä.

Team Pikkarala Frisbeegolfin tiimipelaaja Jenni Eskelinen heitti holarin Pro-radan väylällä #5 (107 m). Jenni heitti holarinsa Discmanian S-DD3-kiekolla, millaisen voi hankkia vaikkapa Powergripin Oulun myymälästä.

Jennin holarihymy

Jennin lisäksi heittivät holarit Paulus Ahola Pro-radan väylällä #13 ja Hannu Kokkonen Ama-radan väylällä #8, joten kilpailussa oli useita huippuonnistumisia. Lisäksi vielä saivat eaglen Jan-Eerik Luukkonen ja Antti Suomela Pro-radan väylillä: Jan-Eerik heitti sen vaativalla 289 metrin signature-väylällä #12 ja Antti väylällä #6 (191 m).

Pikkaralan kisan jälkeen Oulu Openin on kärjessä BSC Disc Golf Teamin Antti Turpeinen tuloksella -8, mutta Oulun Frisbeeseuran Juho Parviaisen tulos on vain yhden heiton enemmän kuin Antin tulos. Oulu Open jatkuu lauantaina ja sunnuntaina Meri-Toppilan ja Virpiniemen radoilla.

Huomaavainen ajaminen Tek-radalle

Pikkarala Frisbeegolfin ratojen lähialueen asukkaat ovat ottaneet yhteyttää Pikkaralan rataporukkaan ja kertoneet huolensa Tek-radalle ajavien aiheuttamasta häiriöstä heidän asumiseensa. Paikallisten asukkaiden huoli on varsin ymmärrettävää. Ajettaessa Tek-radalle ylitetään rautatie, jonka jälkeen heti käännytään Sähköasemantielle ja pienen matkan jälkeen Vesiasemantielle. Ne ovat sorapäällysteisiä yksityisteitä ja pölisevät kesäkaudella. Asukkaiden mukaan niillä ajetaan monesti ylinopeutta, mikä vielä lisää tiepölyn määrää.

Paikallisilla sorateillä on 40 km/t maksiminopeus, mutta Pikkaralan rataporukka suosittelee lämpimästi, että ajettaisiin maksimissaan vain 20 km/t. Tämä auttaa myös siinä, että Tek-radan käyttäjien omat autot likaantuvat tiepölystä vähemmän. Jos tiellä ajetaan kovalla vauhdilla, pölyä muodostuu enemmän ja se jää ilmaan leijumaan pidemmäksi ajaksi, jolloin radalle ajavien ja sieltä palaavien harrastajien autot likaantuvat. Tiepöly häiritsee myös harrastajia Tek-radan väylillä #1 … #3 ja #16 … #17 sekä Pro-/Ama-ratojen väylillä #9 … #11 ja #13 … #14. Myös Haukka-ahontiellä Oulun suunnalta kulkiessa tulisi käyttää alhaista nopeutta, että tie ei pölisisi.

Tek-radan käyttäjien on mahdollista pysäköidä autonsa Pro-/Ama-ratojen parkkialueelle. Sen jälkeen harrastaja voi esim. tehdä lämmittelyheitot Ama-radan väylillä #1 … #3, jonka korin jälkeen Tek-radan kiertäminen alkaa sen väylältä #7. Tek-radan kierros päättyy väylän #6 korille, jonka jälkeen palataan Pro-/Ama-radan väylää #4 pitkin varovaisuutta noudattaen Pro-/Ama-radan väylän #17 korin seutuville, josta laskeudutaan parkkialueelle ottaen huomioon mahdolliset Pro-/Ama-radan väylän #17 heittäjät.

Pikkarala Frisbeegolfin porukka toivoo, että huomaavaiset Pikkaralan ratojen käyttäjät noudattavat tämän uutisen mukaisia ohjeita. Siten kaikkien harrastajien viihtyminen radalla ei häiriinny ja hyvä yhteistyö paikallisten asukkaiden kanssa jatkuu. Mikäli näin ei menetellä, Pikkaralan yksityisteiden käyttöä voidaan tulla rajoittamaan.

Naisten Pikkaralan kesäCup 2020 on täällä!

Cup pelataan 2.6.-26.7.2020 välisenä aikana ja se huipentuu finaaliin 29.7.2020 klo 17 Pikkaralassa. Kaikki naiset ovat tervetulleita ja cupiin voi osallistua tasosta tai kokemuksesta riippumatta.

Cupissa pelataan kaikki Pikkaralan kolme rataa eli Pro-, Ama- ja Tek-radat. Radat voi pelata omassa haluamassaan järjestyksessä 2.6.-26.7.2020 välisenä aikana. Käytössä on tasoitusjärjestelmä, joka mahdollistaa matalan kynnyksen osallistumisen:
– Pro-radalla ratingistä 10 pistettä = 1 heitto
– Ama-radalla ratinigstä 12 pistettä = 1 heitto
– Tek-radalla ratingistä 15 pistettä = 1 heitto

Tasoitus määrittyy ratingien mukaan siten, että cupiin osallistuva parhaan ratingin omaava pelaaja saa tasoituksekseen 0 ja muiden tasoitus lasketaan tämän mukaan. Cupissa käytetään PDGA-ratingia, mutta jos sitä ei ole, käytetään Metrix-ratingia. Mikäli osallistujalla ei ole kumpaakaan ratingiä, saa hän 5 pistettä tasoitusta per rata.
Esimerkki:
Cupiin osallistuu pelaajat A, B ja C. Pelaajan A rating on 900, pelaajan B rating on 870 ja C:llä ei ole ratingiä. Pelaaja A:n rating on korkein ja hän saa tasoitukseksi 0. Pelaajan B tasoitus on Pro radalla 3 heittoa, Ama-radalla 2,5 heittoa ja Tek-radalla 2 heittoa. C:n tasoitus on 5 heittoa per rata.

Tasoituksista ei kuitenkaan tarvitse itse huolehtia, vaan Cupiin osallistutaan ilmoittautumalla alla olevan linkin kautta ja tämä sama linkki toimii myös tuloskirjaustaulukkona:
https://drive.google.com/file/d/1JmK_3G-o-BRx0CvNh5XNVpSMTSJT5e5z/view?usp=sharing.
Merkkaathan tulokset kuitenkin johonkin, jotta niitä voi tarvittaessa tarkastaa. Pelaathan kierroksen vähintään yhden kaverin kanssa, jotta vilpeiltä vältytään.

Cupissa ei ole osallistumismaksua. Cup pelataan Pikkarala Frisbeegolfin maksullisilla radoilla, joten mikäli Sinulla ei ole vuosikorttia, muistathan ostaa päivälipun.

Cupissa palkitaan alkulohkon kolme parasta sekä tietenkin koko Cupin voittaja. Palkinnot ovat tuotepalkintoja.

Finaalin rata päätetään myöhemmin ja mahdollisesti valitaan osallistujien kesken kyselyllä. Joka tapauksessa finaalissa pelataan joku Pikkaralan radoista. Finaalissa edelleen käytetään samaa tasoitusjärjestelmää.
Ratojen tiedot: https://www.pikkaralafrisbeegolf.fi/radat/

Cupin kanssa yhteistyössä: Pikkarala Frisbeegolf, Powergrip ja Discmania.
TD: Jenni Eskelinen, 044 7170055

Eipä muuta kun pelaamaan!

TD Jenni

Pikkaralan Flex-start kesäkisa 11.6.2020 – 12.6.2020

Pikkarala Frisbeegolfin kesäkauden kisat käynnistyvät Pikkaralan Flex-start kesäkisalla, jonka järjestelyissä huomioidaan koronapandemian reunaehdot. Flex-start kisa poikkeaa aikaisemmista Pikkaralan kesäkisoista useilla tavoilla. Se sisältää kaksi kierrosta Pikkarala kahdella eri radalla ja radat voidaan kiertää joko yhtenä tai kahtena peräkkäisenä päivänä 11.6.2020 – 12.6.2020.

Pro-sarjan kisaajat kiertävät Pikkaralan Pro- ja Tek-radat, kun taas muiden sarjojen (FPO, MA3, MA4) osanottajat kisaavat Ama- ja Tek-radoilla. Pelaajaryhmän minimikoko on kaksi kisaajaa ja siihen kuuluu maksimissaan 4 kisaajaa. Kun kisaaja ilmoittautuu kisaan metrixissä, hän voi valita, missä peliryhmässä hän pelaa. Tarkemmat ohjeet kisaan osallistumisesta ovat metrixissä.

Jokaisen sarjan kolme parasta palkitaan. Voittajalle toimitetaan Powergripin 15 €:n lahjakortti, toiseksi paras saa Powergripin 10 €:n lahjakortin ja kolmannen palkinto on kaksi Pikkaralan mobiilipäivälippua. Kolmanneksi tulleet kisaajat voivat käyttää mobiilipäivälippunsa joko itse tai luovuttaa ne jollekin muulle henkilölle. Kaikkien kisaajien kesken arvotaan yhtenä palkintona kaksi Pikkaralan mobiilipäivälippua. Kaikki palkinnot toimitetaan netin välityksellä.

Pikkarala Frisbeegolfin porukka toivoo kisaajille oikein miellyttävää kesäkauden kisastarttia Pikkaralassa. Heikki Riekki toimii tuttuun tapaan kisan TD:nä. Osallistuakseen kisaan osanottajalla pitää olla Pikkaralan Frisbeegolfin vuosikortti tai päivälippu.