Vetoomus harrastajille

Hyvät Pikkaralan ratojen frisbeegolfin harrastajat:

Oulun Veden käyttömestari Ville Komulainen on lähettänyt Pikkarala Frisbeegolfille sähköpostiviestin, joka on ohessa.

Pikkaralan rata-alue sijaitsee pohjavesialueella, joten se pitää ottaa huomioon harrastustoiminnassamme. Komulainen toteaa viestissään, että Tek-radan alussa sijaitsevalla alueella on tapahtunut roskaamista. Lisäksi ko. alueella sijaitsevan vedenottamon aidatun alueen sisäpuolelle on menty ilmeisesti kiekkoja hakemaan. Se ei ole sallittua.

Pikkaralan porukka pyytää kauniisti kaikkia alueella kävijöitä noudattamaan ohjeita, että pidetään koko Pikkaralan rata-alue siistinä ja ei mennä aidatulle alueelle, jossa on hälytysjärjestelmä nyt käytössä. Tämä on meidän kaikkien yhdessä hoidattava asia; meidän yhteinen etumme on, että toimimme ko. ohjeita noudattaen. Jos kiekkosi menee vahingossa ko. alueella, se tullaan siirtämään Oulun Veden toimesta aidatun alueen ulkopuolelle. Jos sinulla on roskia, voit laittaa ne rata-alueella sijaitseviin roska-astioihin.

Ohessa Ville Komulaisen viesti asiasta:


Hei!

Voisitko välittää frisbeegolfratanne käyttäjille viestiä seuraavasta asiasta?

Rata sijaitsee erittäin tärkeällä ja kriittisellä Hangaskankaan pohjavesialueella. Alueen pohjavettä käyttävät mm. Pikkaralan alueen asukkaat ja sitä johdetaan myös kanta Ouluun. Normaalitilanteessa pohjaveden pinta ei ole kaukana siitä montun pohjasta, jossa väyliä menee, joten alueella liikkuvien on hyvä tiedostaa millaisella alueella he toimivat. Viime aikoina on ollut useamman kerran havaittavissa, että vedenottamon lähistöllä on tapahtunut roskaamista ja vaikka siellä onkin roskien keräysastioita, kaikki eivät niitä eivät selkeästi ole käyttäneet. Toinen ja vielä vakavampi huomio on, että muutaman kerran on myös Hangaskangas 1:n vedenottamon aidatun alueen sisäpuolella käyty. Aidatulle alueelle meneminen on ehdottomasti kielletty ja mikäli sinne menee frisbeekiekkoja, siirrämme niitä aidan ulkopuolelle aina kun kohteessa käymme.

Ystävällisin terveisin,

Ville Komulainen

Käyttömestari, pohjavedenottamot

VEDEN TUOTANTO JA PUHDISTUS


Pikkaralan talviliigan finaalikisa

HUOM! (15.3.2020 tehty tämä muutos):

Koronavirusepidemian takia talviliigan finaalikisa on siirretty tapahtuvaksi 18.4.2020. Jos epidemian tilanne ei muutu paremmaksi ennen suunniteltua finaalikisaa, se perutaan kokonaan. Mahdollisesta perumisesta ilmoitetaan  ennen suunnitellun finaalikisan ajankohtaa.

…………………………………………………………………………………….

Pikkarala Frisbeegolfin talviliigan finaalikisa, 6. osakilpailu järjestetään lauantaina 21.3.2020, jolloin lopullisesti selviää, ketkä saavat talviliigan kiertopalkinnot vuodeksi haltuunsa. Talviliigan kokonaistulokseen lasketaan mukaan neljän parhaan osakisan tulokset, joten se antaa niille kisaajille, jotka ovat osallistuneet jo vähintään neljään osakisaan, mahdollisuuden ottaa ehkä normaalia suurempia riskejä finaalikisassa.

Mervi Syväluoma ja Heidi Valkola ovat viiden osakisan jälkeen tasapisteissä naisten avoimessa luokassa; siten finaalikisassa selviää, kumpi on luokan voittaja. Susanna Saar vie FP40-luokan voiton kuten aikaisempinakin vuosina. Jemina Koskelan palkintokaapissa tulee olemaan myös seuraavan vuoden MJ15-luokan kiertopalkinto.

5. osakilpailun luokkavoittajat

Avoimen luokan kokonaiskilpailun tilanne on sellainen, että kisa voittajasta on edelleen tiukkaa, kun sarjan kolmen parhaan kisaajan kokonaistuloksen ero on vain seitsemän pistettä. Lasse Keräsellä on 98 pistettä, Mikael Hyvärillä 95 pistettä ja Henri Sirviöllä 91 pistettä. Myös Antti Turpeisella ja Antti-Väinö Tuokilalla on edelleen mahdollisuus voittaa avoin luokka.

Amatööriluokan kisan voittaja on jo selvillä, koska Kimmo Pajuluoma on vetänyt selkeän 14 pisteen etumatkan Toni Sipolaan ja muihin luokan kisaajiin ero on vielä suurempi. Noviisiluokan voitosta kamppailee vielä kolme kisaajaa, Ville Aspegren, Niko Röyttä ja Marko Tapio. Ville on seitsemän pistettä edellä Nikoa ja Markoa.

Arto, Tuomo ja Antero 5. osakisan 22. väylän korilla

MP40-luokassa on käynnissä todella tiukka kisa voittajasta, kun Teemu Holapan ja Jouni Huhtamäen kokonaispiste-ero on vain yksi piste. Teemu on saavuttanut osakisan parhaan tuloksen kaksi kertaa ja Jouni yhden kerran. Jukka Kälkäjä, Ari Korpela ja Arto Junno kisaavat MP50-luokan voitosta. Vaikka Jukalla on turvallisen tuntuinen 10 pisteen etumatka Ariin, vielä ei ole luokan voittaja lopullisesti selvillä.

Talviliigan viiteen osakilpailuun on osallistunut yhteensä 133 eri kilpailijaa ja jokaiseen osakisaan keskimäärin 75 kisaajaa. Lisäksi voidaan vielä huomioida se, että MP50-luokkaan on osallistunut 23 eri kilpailijaa.

Kimmo, Valtteri ja Eero olivat onnekkaita 5. osakisan tuotearvonnassa

Jokaisen luokan kolme parasta palkitaan Pikkaralan tuotepalkinnolla ja kaikkien finaalikisan palkintojenjakoon osallistuvien kisaajien kesken arvotaan 10 Pikkaralan tuotepalkintoa.

Pikkarala Frisbeegolfin väki toivoo, että kaikki finaalikisan osanottajat voisivat osallistua talviliigan palkintojenjakotilaisuuteen.

Tervetuloa talviliigan finaaliin!

Finaalikisaan ilmoittautuminen: täältä

Talviliiga puolivälissä

Pikkaralan talviliiga 2020 on edennyt puoliväliin: kolme osakilpailua on kisattu ja kolme on vielä jäljellä. Tähän mennessä talviliigaan on osallistunut 118 kisaajaa. Talviliigaan kuuluu 6 osakilpailua ja kokonaistulokseen lasketaan mukaan 4 parhaan kisakierroksen pisteet plus mahdolliset bonuspisteet. Talviliigan tulospisteytys uusittiin tälle talvelle siten, että pisteitä jaetaan sijoituksen perusteella sarjoittain 25 parhaalle seuraavasti: 30, 27, 25, 23, 21, 20, 19, 18, 17, ,…, 2, 1. Lisäksi jokaisen osakisan parhaan tuloksen heittänyt kilpailija saa 3 pisteen bonuksen jokaisessa osakisassa.

Yleisen sarjan kärjessä ovat Mikael Hyväri ja Henri Sirniö, jotka molemmat ovat voittaneet aikaisempina vuosina talviliigan yleisen sarjan. Mervi Syväluoma johtaa naisten yleistä sarjaa. Jouni Huhtamäellä ja Teemu Holapalla on kova kisa menossa MP40-sarjassa, mutta vielä on liian aikaista arvioida, kumpi voittaa ko. sarjan. MP50-sarjassa Ari Korpela, Jukka Kälkäjä ja Jari Niskanen käyvät tasaista kamppailua sarjan voitosta.

Talviliigaan on osallistunut 118 kisaajaa

Ensimmäisen osakilpailun paras kisaaja oli Jouni Huhtamäki, toisen Jukka Kälkäjä ja kolmannen Teemu Holappa ja he ovat siis kierrosten bonuspisteiden saajia. Talviliigan osakilpailuissa on heitetty yhteensä neljä holaria: ensimmäisessä osakisassa Jari Niskanen, toisessa Riku Annola ja Teppo Nieppola sekä kolmannessa Jouni Huhtamäki. Jukka Kälkäjällä on hallussaan Pikkaralan talviradan kisaennätys kierrostuloksella 20 alle radan par-tuloksen.

Talviliigaan voi osallistua Pikkarala Frisbeegolfin vuosikortilla tai päivälipulla. Tarkempi kuvaus talviliigasta löytyy Pikkarala Frisbeegolfin nettisivulta Talviliiga. Osakilpailun yhteydessä on mahdollista ostaa Pikkaralan päivälippuja ja vuosikortteja.

Tervetuloa osallistumaan Pikkaralan talviliigan 2020 neljänteen osakilpailuun ensi lauantaina 8.2.2020; ilmoittautuminen metrixissä. Osakisassa palkitaan osakilpailun voittajat ja lisäksi arvotaan osakilpailun arvonnassa paikalla olevien kisaajien kesken kolme Pikkarala Frisbeegolfin tuotepalkintoa

Pikkarala Frisbeegolf maailman 50 parhaan radan joukossa

UDisc on frisbeegolfin harrastajille ja kilpailijoille tuttu sovellus kierrostulosten kirjaamiseen. Monilla lajin harrastajilla se onkin jatkuvassa käytössä. UDisc laski maailman parhaita ratoja UDisc-sovelluksen käyttäjien arvioiden perusteella: runsas miljoona ratojen käyttäjäarvioita otettiin huomioon. UDiscin mukaan Pikkarala Frisbeegolf on maailmaan 50 parhaan radan joukossa sijaluvulla 41.

Suurin osan ”parhaista radoista” sijaitsee Yhdysvalloissa. Selvityksen mukaan seuraavaksi eniten ”parhaita ratoja” on Suomessa, yhteensä 5 kappaletta, kun taas muissa maissa niitä on seuraavasti: Ruotsi 3 kpl, Kanada 2 kpl ja Norja yksi kpl; loput ”parhaat radat” ovat siis USA:ssa. Suomalaisille harrastajille ja kisaajille ovat listan suomalaiset radat Puijo, Kaatis, Pikkarala Frisbeegolf, Lauste ja Tampere varsin tuttuja. Maailman parhaaksi radaksi on pisteytetty Järvan rata.

Maailman ”parhaat radat”

UDisc:n blogissa on pohdittu maksullisten (pay-to-play) ratojen tulevaisuutta ”parhaiden ratojen” listalla ja siinä arvioidaan, että maksullisten ratojen osuus tulee lisääntymään.

Jos olet kiinnostunut lukemaan enemmän maailman ”parhaista radoista”, UDiscin blogikirjoitus löytyy täältä.

Talviliiga käynnistyy tällä viikolla

Pikkarala talviliigan osakilpailut starttaavat ensi lauantaina 14.12.2019 klo 11.00. Talviliigan kaikki osakilpailut tapahtuvat Pikkaralan täysin uudistetulla 27-väyläisellä talviradalla. Myös talviliigan toinen osakilpailu käydään tämän vuoden puolella: lauantaina 28.12.2019. Talviliigan ensimmäiseen osakilpailuun voi ilmoittautua metrixissä.

Talviliigaan kuuluu 6 osakilpailua ja kokonaistulokseen lasketaan mukaan 4 parhaan kisakierroksen pisteet plus mahdolliset bonuspisteet. Liigan sarjat ovat seuraavat: avoin sarja, naiset, amatöörit, noviisit, MP40, FP40 ja MP50 ja juniorit (MJ15). Osakilpailujen sarjojen voittajat palkitaan aikaisempien talviliigojen mukaisesti Pikkaralan tuotepalkinnoilla. Viimeisessä osakisassa palkitaan sarjojensa kolme parasta, kun taas kokonaiskilpailun voittajat saavat kiertopalkinnot vuodeksi palkintokaappiinsa.

Viime talven talviliigan sarjojen voittajat Jemina, Henri, Kajsa, Jukka, Susanna, Jari-Matti ja Teemu

Talviliigan tulospisteytys on uudistettu siten, että pisteitä jaetaan sijoituksen perusteella 25 parhaalle kussakin sarjassa seuraavasti: 30, 27, 25, 23, 21, 20, 19, 18, 17, ,…, 2, 1. Lisäksi osakisan parhaan tuloksen heittänyt kilpailija saa 3 pisteen bonuksen jokaisessa osakisassa. Neljän parhaan osakisan pisteet lasketaan yhteen ja eniten pisteitä saanut on sarjansa voittaja.

Viime talven talviliigan avoimen sarjan voittaja oli Henri Sirniö, kun taas Mikael Hyväri ja Ville Kilpijärvi nappasit avoimen sarjan seuraavat sijat. Riku Annola heitti parhaan kierrostuloksen talviliigan osakisoissa: 20 alle par-tuloksen. MP40-sarjan voittaja Teemu Holappa saavutti viime talven talviliigassa keskimääräisen kierrostuloksen 15 alle radan par-tuloksen ja hän olikin selkeästi talviliigan paras kilpailija myös kokonaistuloksissa.

Viime talviliigan päättäjäisten makkaranpaistoa

Talviliigaan voi osallistua Pikkarala Frisbeegolfin vuosikortilla tai päivälipulla. Tarkempi kuvaus talviliigasta löytyy Pikkarala Frisbeegolfin nettisivulta Talviliiga. Osakilpailun yhteydessä on mahdollista ostaa Pikkaralan päivälippuja ja vuosikortteja.

Tervetuloa osallistumaan Pikkaralan talviliigan 2020 ensimmäiseen osakilpailuun!

Päivälippujen hintojen yhtenäistäminen

Pikkarala Frisbeegolf on päättänyt, että vuoden 2020 alusta alkaen vuosikorttien hinta on 45 € tai 50 € ja sekä mobiili- että rannekepäivälipun hinta on 5 €/päivä. Pikkarala Frisbeegolfin mobiilipäiväliput tulivat käyttöön tämän vuoden kesäkuussa, jolloin päätettiin, että mobiilipäivälipun hinta on 5 €. Pikkarala Frisbeegolf ei halunnut muuttaa rannekepäivälipun hintaa kesken vuoden, vaan sen hintamuutos tapahtuu ensi vuoden vaihteessa.

Pikkarala Frisbeegolfin ratamaksuvaihtoehdot

Pikkarala Frisbeegolfin ratamaksut voi suorittaa päivälippuina ja vuosikortteina: molemmista voi hankkia fyysisen päivälipun/vuosikortin tai mobiililippuversiot: mobiilipäivälipun tai -vuosikortin. Pikkarala Frisbeegolfin porukka haluaa kannustaa harrastajia liittymään frisbeegolfseuraan, jolloin on mahdollista hankkia vuosikortti halvemmalla hinnalla.

Pikkarala Frisbeegolfin ratamaksujen nettisivu on päivitetty vuoden 2020 hintojen mukaisesti: https://www.pikkaralafrisbeegolf.fi/ratamaksut/.

Pikkarala Frisbeegolf toivottaa mukavia pelihetkiä frisbeegolfin parissa Pikkaralan radoilla!

Pikkaralan talviliiga 2020

Pikkarala talviliigan uusi kisavuosi käynnistyy joulukuun puolivälissä. Vuoden 2020 talviliiga kisataan Pikkaralan täysin uudistetulla 27-väyläisellä talviradalla. Talviliigakisan ”isä” Jaakko Alatalo jatkaa talviliigan johtajana aikaisempien malliin. Talviliigan tavoitteena on tarjota harrastajille mahdollisuus nauttia talviliikunnasta mukavassa seurassa rennon kisaamisen merkeissä.

Viime talviliigan osakisan voittajia

Pikkaralan talviliigan osakisat järjestetään yhden kierroksen kilpailuina lauantaisin kolmen viikon välein (toisen osakisan jälkeen); ensimmäinen osakisa pidetään lauantaina joulukuun 14. päivänä alkaen klo 11.00. Kaksi ensimmäistä osakisaa alkaa klo 11.00, että ehditään kiertää rata valoisana aikana, kun taas neljä viimeistä osakisaa alkaa lauantaisin klo 12.00. Muut osakilpailut ovat 28.12.2019, 18.1.2020, 8.2.2020, 7.3.2020 ja 21.3.2020.

Arin aloitusheitto viime talviliigan kisassa

Liigaan kuuluu 6 osakilpailua ja kokonaistulokseen lasketaan mukaan 4 parhaan kisakierroksen pisteet. Liigan sarjat ovat seuraavat: avoin sarja, naiset, amatöörit, noviisit, MP40, FP40 ja MP50 ja juniorit (MJ15). Osakilpailujen sarjojen voittajat palkitaan Pikkaralan tuotepalkinnoilla. Viimeisessä osakisassa palkitaan sarjojensa kolme parasta, kun taas kokonaiskilpailun voittajat saavat kiertopalkinnot vuodeksi palkintokaappiinsa.

Mika puttaushommissa kevättalven lumilla

Talviliigan tulospisteytys on uudistettu siten, että pisteitä jaetaan sijoituksen perusteella 25 parhaalle kussakin sarjassa seuraavasti: 30, 27, 25, 23, 21, 20, 19, 18, 17, ,…2, 1. Lisäksi osakisan parhaan tuloksen heittänyt kisaaja saa 3 pisteen bonuksen jokaisessa osakisassa. Neljän parhaan osakisan pisteet lasketaan yhteen ja eniten pisteitä saanut on sarjansa voittaja.

Talviliigaan voi osallistua Pikkarala Frisbeegolfin vuosikortilla tai päivälipulla. Tarkempi kuvaus talviliigasta löytyy Pikkarala Frisbeegolfin nettisivulta Talviliiga.

Tervetuloa osallistumaan Pikkaralan talviliigaan 2020!

Pikkaralan täysin uusittu talvirata otetaan käyttöön 8.11.2019

Pikkarala Frisbeegolfin 27 väylän talvirata on täysin uudistettu, joten sen käyttäjät pääsevät pian testaamaan heittotaitojaan radan uusilla väylillä. On mahdollista myös kiertää ”18-väylän” ja/tai ”9-väylän” talviratoja. Kaikissa ratavaihtoehdoissa kierros alkaa Pikkaralan rata-alueen parkkipaikalta ja päättyy parkkipaikan tienoille.

Talviradan rakennustyöt tehdään perjantaina 8.11.2019 aamupäivällä ja sen käyttö alkaa perjantaina klo 12.00 mennessä. Talviradan käyttöönoton myötä kesäradat eivät ole enää käytössä, koska kesäradoilta on siirretty koreja talviradalle. Pikkarala Frisbeegolfin talviratakartan voit ladata täältä: Talviratakartta.

Talvirata 2020

27 väylän talviradan pituus on 1834 metriä ja par-luku on 82, ts. sama kuin edellisen vuoden talviradassa. Uudistettu talvirata on runsaat sata metriä lyhyempi kuin edellinen talvirata. Väylän #22 pituus on 114 metriä ja sen par-luku on 4, kun taas muiden väylien par-luku on 3. Väylä #15 on radan lyhin väylä sen pituuden ollessa 54 metriä.

Jos harrastaja haluaa kiertää 18 väylää, hän siirtyy väylän #9 jälkeen väylän #19 tiipaikalle ja jatkaa väylät #19 – 27, kun taas 9 väylän radalla harrastaja kiertää vain väylät #1 – 7 ja #26 – 27. Jaakko Alatalo ja Heikki Riekki ovat ideoineet ja suunnitelleet uudistetun talviradan aikaisempien vuosien malliin.

Pikkarala Frisbeegolf juhlistaa talviratakauden avausta tarjoamalla harrastajille lauantaina 9.11.2019 ilmaisen radan ja tarjoaa grillimakkaroita lauantaina klo 13.00 – 15.00 välisenä aikana; laavun grillillä on mahdollista grillata myös omia makkaroita tai muutakin grilliin sopivaa.

Pikkarala Frisbeegolf toivottaa kaikki frisbeegolfaajat lämpimästi tervetulleiksi tutustumaan uudistettuun talvirataan. Harrastajat voivat ostaa vuoden 2020 vuosikortteja talviratakauden avauksessa Pikkaralassa lauantaina klo 13.00 – 15.00