Pörhön Autoliike Oy:n ja Pikkarala Frisbeegolfin yhteistyö jatkuu

Pörhön Autoliike Oy (Pörhö) ja Pikkarala Frisbeegolf ovat solmineet uuden kolmivuotisen yhteistyösopimuksen vuosille 2019 – 2021. Pörhö tukee siten jatkossakin yleishyödyllisen Pikkarala Frisbeegolfin ratojen rakentamista, jatkokehittämistä ja ylläpitoa. Pikkarala Frisbeegolfin porukka haluaa lämpimästi kiittää Pörhöä yhteistyöstä ja uudesta yhteistyösopimuksesta.

Pörhön Autoliike on yli 60-vuotias pohjoisuomalainen autoliike ja yksi Suomen vanhimmista alan toimijoista. Pörhön liikkeet sijaitsevat yhdeksällä paikkakunnalla Lapissa, Kainuussa, Koillismaalla, Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla sekä Ylä-Savossa. Vuoden aikana noin 10 000 autoa löytää omistajansa Pörhön kautta.

Pikkarala Frisbeegolfin rataporukka jatkaa hyvin tyytyväisenä vuonna 2015 käynnistynyttä yhteistyötä Pörhön kanssa, Pro- ja Ama-ratojen väylä #15 on jatkossakin Pörhön nimikkoväylä, Pörhö-väylä ja sen väyläopasteissa ja korissa ovat Pörhön mainokset/logot. Lisäksi Pörhön mainos/logo sijaitsee näkyvästi Pikkarala Frisbeegolfin nettisivujen sivupalkeissa.

Valtaosa frisbeegolfin harrastajista tuntee erittäin hyvin Pörhön Autoliikkeen ja moni käyttää sen myymiä autoja ja palveluja päivittäin sekä työssään että frisbeegolfin harrastuksessaan. Harrastajat pääsevät siten nauttimaan Pikkarala Frisbeegolfin ratoja käyttäessään sekä frisbeegolfista että Pörhön tarjoamista miellyttävistä autonajohetkistä Pikkaralaan.

Oulun Veden ja Pikkarala Frisbeegolfin yhteistyö jatkuu

Oulun Vesi ja Pikkarala Frisbeegolf ovat solmineet uuden kolmivuotisen yhteistyösopimuksen vuosille 2019 – 2021. Oulun Vesi tukee siten jatkossakin yleishyödyllisen Pikkarala Frisbeegolfin ratojen rakentamista, jatkokehittämistä ja ylläpitoa. Pikkarala Frisbeegolf haluaa lämpimästi kiittää Oulun Vettä viime vuoden lopussa päättyneestä yhteistyöstä ja uudesta yhteistyösopimuksesta.

Oulun Vesi toimittaa asiakkailleen kohtuulliseen hintaan hyvälaatuista talousvettä ja huolehtii jätevesien viemäröinnistä ja puhdistamisesta sekä asuinympäristön kuivatusvesien johtamisesta toiminta-alueillaan siten, että vesistöt ja muu ympäristö säilyvät puhtaina.

Pikkaralan ratojen käyttäjät ovat huomanneet kiertäessään Pikkaralan ratoja, että Pro- ja Ama-ratojen väylän #8 väyläopasteissa ja korissa sekä Pikkarala Frisbeegolfin nettisivuilla näkyvät Oulun Veden mainokset/logot.

Oulun Veden tuottama juomavesi on harrastajille välttämätöntä ja tarpeellista erityisesti lämpiminä kesäpäivinä, että he jaksavat hyväkuntoisina kiertää koko radan.

Pikkarala Frisbeegolfin rataporukka on erittäin tyytyväinen yhteistyön jatkumisesta Oulun Veden kanssa.

Pikkaralan talviliigan loppuhuipennus lähestyy

Pikkaralan talviliigan 5. ja viimeistä edellinen osakilpailu järjestetään ensi lauantaina, joten talviliigan loppuhuipennus on lähestymässä. Talviliigan tavoitteena on tarjota harrastajille mahdollisuus nauttia talviliikunnasta mukavassa seurassa rennon kisaamisen merkeissä. Liigaan kuuluu 6 osakilpailua ja kokonaistulokseen lasketaan mukaan 4 parhaan kisakierroksen kokonaistulos. Liigan sarjat ovat seuraavat: avoin sarja, naiset, amatöörit, MP40, FP40 ja MP50 ja juniorit (MJ15).

Monissa talviliigan sarjoissa on aika kutkuttava tilanne, kun kisaajien kokonaistulokset ovat neljän osakisan jälkeen varsin tasaiset. Avoimen sarjan kärjessä on Mikael Hyväri tuloksella 278, Henri Sirniön tulos on 279 ja Ville Kilpijärven tulos 280 sekä Riku Oivo on saanut tuloksen 281. Riku Annola on heittänyt talviliigan parhaan kierrostuloksen 62, 20 alle radan par-tuloksen.

Talviliigan 3. osakisan voittajat

Amatöörit-sarjassa kolmen kärkinimen Jari-Matti Järviahon, Marko Klasilan ja Sami Säkkisen kokonaistulokset ovat 309, 310 ja 313, joten tässäkin sarjassa kokonaiskisan voittaja on vielä ratkaisematta. Talviliigan parhaan kokonaistuloksen on heittänyt MP40-sarjan Teemu Holappa, jonka kokonaistulos on 264. Teemun tulokset neljässä osakisassa ovat varsin tasaiset: -16, -13, -18 ja -17 alle kierroksen par-tuloksen. Talviliigan kisan tilanne löytyy metrixistä.

Kannattaa osallistua viidenteen ja kuudenteen kisaan ja tulla nauttimaan hienosta talviliikunnasta Pikkaralan talviradalla. Joissain sarjoissa nyt kolme tai kaksi kierrosta kisanneiden on vielä mahdollista nostaa monta sijoitusta tai nousta jopa ihan kärkeen.

Pikkaralan talviliiga 2019 starttasi

Pikkarala talviliigan 2019 ensimmäinen osakilpailu pidettiin lauantaina 15.12.2018 ja siihen osallistui 67 kisaajaa. Talviliigan tavoitteena on tarjota kisaajille mahdollisuus nauttia talviliikunnasta mukavassa seurassa rennon kisaamisen merkeissä.

Pikkaralan talviliigan osakisat järjestetään yhden kierroksen kilpailuina lauantaisin kolmen viikon välein (toisen osakisan jälkeen). Talviliigaan kuuluu 6 osakilpailua ja kokonaistulokseen lasketaan mukaan 4 parhaan kisakierroksen kokonaistulos. Liigan sarjat ovat seuraavat: avoin sarja, naiset, amatöörit, MP40, FP40 ja MP50 ja juniorit (MJ15).

Talviliigan ekakisan kilpailijoita

Naisten avoimessa sarjassa Kajsa Wickström heitti hienon tuloksen 80, 2 alle par-tuloksen, kun taas FP40-sarjassa voiton otti tuttuun tyyliin Susanna Saar.

Miesten avoimessa sarjassa kolme parasta kisaajaa Ari-Pekka Turpeinen, Reima Riihimäki ja Jaakko Alatalo päätyivät samaan tulokseen 69, 13 alle par-tuloksen. Sarjan voittaja ratkaistiin CTP-kisassa, jonka Ari-Pekka voitti. Amatöörit-sarjan ykkönen oli Sami Säkkinen tuloksella 72, 10 alle par-tuloksen. Sami heitti kisan ainoan holarin väylällä 22.

Talviliigan 1. osakilpailun voittajia: Susanna, Kajsa, Ari-Pekka, Mikko ja Riku

Kisan kovin taso oli MP40-sarjassa, jonka voittaja oli Mikko Pulli; Mikko sai tuloksen 65, 17 alle par-tuloksen. Mikko kukisti Teemu Holapan yhdellä heitolla. Pikkaralan ratojen tuntija Riku Kaajakari voitti MP50-sarjan tuloksella 71, 11 alle par-tuloksen. Sarja oli varsin tiukka, kun sen kuusi ensimmäistä voitti aina seuraavan kisaajan yhdellä heitolla.

Osakilpailujen tulokset ovat metrixissä: https://discgolfmetrix.com/?u=scorecard&ID=849625&view=result

Talviliigan seuraava osakilpailu pidetään kahden viikon kuluttua 29.12.2019

K-Rauta Muhoksen ja Pikkarala Frisbeegolfin yhteistyö jatkuu

K-Rauta Muhos ja Pikkarala Frisbeegolf ovat solmineet uuden kolmivuotisen yhteistyösopimuksen vuosille 2019 – 2021. K-Rauta Muhos tukee siten jatkossakin yleishyödyllisen Pikkarala Frisbeegolfin ratojen rakentamista, jatkokehittämistä ja ylläpitoa. Pikkarala Frisbeegolf haluaa lämpimästi kiittää K-Rauta Muhosta tämän vuoden lopussa päättyvästä yhteistyöstä ja uudesta yhteistyösopimuksesta.

K-Rauta Muhos on rautakauppa, jossa remontti- ja rakennusasiat hoituvat kuntoon alusta loppuun. Uudistunut K-Rauta Muhos auttaa sekä kodin kunnostamisen ensikertalaisia että ammattilaisia onnistumaan heidän hankkeissaan.

Pikkarala Frisbeegolf on hyvin tyytyväinen solmitusta jatkosopimuksesta K-Rauta Muhoksen kanssa. Pikkarala Frisbeegolfin pysäköintipaikan lähellä sijaitsevan harjoituskoripaikan yhdessä korissa sekä nettisivujen Kumppanit-sivulla ovat jatkossakin K-Rauta Muhoksen mainokset/logot.

Uusi 18 väylän frisbeegolfrata suunnitteilla Pikkaralaan

Pikkarala Frisbeegolf on solminut Oulun kaupungin kanssa 5-vuotisen vuokrasopimuksen n. 10 hehtaarin maa-alueen vuokraamisesta käytettäväksi uuden 18 väylän frisbeegolfradan rakentamiseen. Pikkarala Frisbeegolfin hallitus suunnittelee uuden teknisen radan rakentamista kaupungilta vuokratulle alueelle.

Uuden radan alue

Kaupungilta vuokrattu maa-alue sijaitsee nykyisen rata-alueen vieressä ja mahdollistaa jatkossa heittää jopa 36 väylää yhdellä kierroksella, kun nykyisen radan väylät otetaan huomioon. Muutamat uudet väylät sijaitsevat osittain Pikkarala Frisbeegolfin nykyisellä maa-alueella. Oheisesta ratakarttaluonnoksesta voidaan havaita, että uuden radan väylän #3 suunniteltu tiipaikka on nykyisen radan väylän #8 tiipaikkojen läheisyydessä. Vastaavasti uuden radan väylän #15 yläpuolella karttakuvassa näkyy nykyisen väylän #11 väyläaluetta.

Teknisen radan rataluonnos

Riku Kaajakari kertoo suunnitellusta radasta seuraavaa: enin osa väylistä on sellaisia, että hyville heittäjille birdie on mahdollinen ehkä helpostikin. Osa lyhemmistä väylistä voi vaatia kuitenkin tarkkuutta väylän ahtauden/puiden tuomien esteiden johdosta. Väylien pituuksia ei ole vielä mitattu, mutta monet niistä ovat reilusti alle 100 metriä pitkiä. Väylät ovat puiden reunustamia ja sijaitsevat hiekkakangaspohjalla. Rata vaatii monipuolisia heittoja ja korkeuserojakin löytyy, varsinkin alamäkeen heitettäviä väyliä löytyy useampi.

Radan lähes kaikkien väylien par-luvut ovat kolme, vain suunnitellut väylät 5,6 ja 7 ovat pidempiä ja niiden par-luvut ovat 4, joten radan kokonaispar-luku olisi 57. Radan väylät ovat alustavia ja tässä vaiheessa on mahdollista kommentoida radan suunniteltuja väyliä. Radan ratamestari on Riku Kaajakari, ja uudesta radasta kiinnostuneet voivat halutessaan ottaa yhteyttä Rikuun.

Uuden 18 väylän rakentamisen suunnitellaan tapahtuvan vuosien 2019 – 2020 aikana ja se tehdään Pikkarala Frisbeegolfin henkilöiden ja harrastajien toimesta. Pikkarala Frisbeegolf suunnittelee ratatalkoiden järjestämistä ensi vuoden aikana; näistä tullaan informoimaan harrastajia hyvissä ajoin ennen niiden toteuttamista.

Pikkarala Frisbeegolfin väki on innostunut uudesta ratahankkeesta ja toivoo, että harrastajat ja kilpailijat ilahtuvat ratahankkeesta ja pääsevät kokemaan miellyttäviä hetkiä uudella radalla.

Pikkaralan talviliiga 2019 ja sen aloituskisa/-tapahtuma

Pikkarala talviliigan uusi kisavuosi käynnistyy joulukuun puolivälissä. Vuoden 2019 talviliiga kisataan Pikkaralan hiukan uudistetulla 27-väyläisellä talviradalla. Talviliigakisan ”isä” Jaakko Alatalo jatkaa talviliigan johtajana aikaisempien malliin. Talviliigan tavoitteena on tarjota harrastajille mahdollisuus nauttia talviliikunnasta mukavassa seurassa rennon kisaamisen merkeissä.

Ensimmäisen talviliigan voittajia Susanna, Teemu, Joona ja Riku

Pikkaralan talviliigan osakisat järjestetään yhden kierroksen kilpailuina lauantaisin   kolmen viikon välein (toisen osakisan jälkeen); ensimmäinen osakisa pidetään lauantaina joulukuun 15. päivänä alkaen klo 11.00. Kaksi ensimmäistä osakisaa alkaa klo 11.00, jotta ehditään kiertää rata valoisana aikana, kun taas neljä viimeistä osakisaa alkaa lauantaisin klo 12.00. Muut osakilpailut ovat 29.12.2018, 19.1.2019, 9.2.2019, 2.3.2019 ja 23.3.2019.

Tuttuja talviliigakisaajia

Liigaan kuuluu 6 osakilpailua ja kokonaistulokseen lasketaan mukaan 4 parhaan kisakierroksen kokonaistulos. Liigan sarjat ovat seuraavat: avoin sarja, naiset, amatöörit, MP40, FP40 ja MP50 ja juniorit (MJ15).  Talviliigan yksittäisissä kisoissa ei jaeta palkintoja, vaan kokonaiskilpailun voittajat sarjoittain saavat kiertopalkinnot vuodeksi palkintokaappiinsa.

Talviliigaan voi osallistua Pikkarala Frisbeegolfin vuosikortilla tai päivälipulla. Tarkempi kuvaus talviliigasta löytyy Pikkarala Frisbeegolfin nettisivulta Talviliiga.

Talviliigan ensimmäisen osakisan jälkeen kisaajille tarjotaan laavun grillin tulen loisteessa lämmintä mehua ja pipareita.

Tervetuloa osallistumaan Pikkaralan talviliigaan 2019, sen avauskisaan ja -tapahtumaan! Pikkaralan vuosikortteja ja päivälippuja myydään kisan yhteydessä.

Pikkaralan ratojen talvikausi 2019 avattu

Pikkarala Frisbeegolfin talviratakausi 2019 on alkanut, kun talviradat otettiin käyttöön lauantaina 24.11.2081 avajaistapahtumassa ja -kisassa. Hieno syksysää suosi tapahtumaa, johon osallistui noin 50 harrastajaa ja kisaajaa. Siinä kierrettiin Pikkaralan 27 väylän talvirata, johon on alkavalle talvelle tehty muutama uusi väylä. Pikkaralan talviratojen uutuutena on se, että aikaisempaa helpommin onnistuu 9, 18 ja 27 väylän ratojen kiertäminen, kun ne kaikki alkavat frisbeegolfradan parkkipaikalta ja päättyvät parkkipaikalle.

Avajaiskisan voittajat Kajsa, Heidi ja Teemu

Avajaiskisaan osallistui 43 kisaajaa, 40 miestä ja kolme naista. Naisten sarjan parhaan tuloksen saivat Kajsa Wickström ja Heidi Valkola, jotka molemmat saavuttivat tulokset 87, 5 päälle radan par-tuloksen. Miesten sarjassa kaksinkertainen Pro 40+-sarjan Suomen mestari Teemu Holappa otti selvän voiton tuloksella 64, 18 alle par-tuloksen. Miesten sarjassa kakkossijan vei Jouni Holma tuloksella 68, 14 alle-par-tuloksen ja kolmantena oli Jouni Huhtamäki tuloksella 13 alle-radan par-luvun. Avajaiskisan tulokset ovat metrixissä.

Teemu ja ja Joonas heittivät holarit

Avajaiskisassa heitettiin kaksi holaria, kun Teemu Holappa teki sen väylällä 26 ja Joonas Häkkilä väylällä 24. Naisten sarjan voittajat Kajsa ja Heidi sekä miesten sarjan voittaja Teemu palkittiin Pikkaralan logokiekoilla. Yllätyspalkintona holareistaan saivat Teemu ja Joonas Powergripin lahjakortit. Kisan lopetustapahtuman arvonnassa Heidillä oli tuuria, kun onnetar suosi häntä ja hän sai arvonnassa Powergripin lahjakortin.

Iltapäivän alkaessa hämärtyä on mukava istuskella laavun logogrillin ääressä

Avattua talvirataa pääsee jo kiertämään myös ensi vuoden vuosikortilla. Nyt on siis hyvä aika ostaa sellainen. Pikkaralan vuosikortin 2019 voi hankkia Ratakadun R-kioskilta tai Powergripiltä. Osto onnistuu myös liikuntaseteleillä Powergripin Oulun myymälässä. Pikkaralan talviratojen kartan voi ladata puhelimeensa tai tietokoneelle Pikkaralan nettisivuilta.