Väylä #7 vai #12 Pro-radan vaativin väylä

Mikä on Pikkaralan Pro-radan vaativin väylä? Sitä ovat usein pohtineet Pikkaralan ratojen kiertäjät. Toissa viikonvaihteen Prodigy Disc Pro tourin Pikkaralan osakilpailu antaa yhden vastauksen em. kysymykseen, mutta keskustelu asiasta tulee varmaankin vielä jatkumaan.

Eetu Jansson teki kisan ainoan birdien Pihlavat-väylällä, kuva SFL

Pikkaralan kisassa käytettiin tulosten kirjaamisessa Metrixiä, jonka statistiikka antaa vastauksen vaativimpaan väylään Pro tourin osakilpailun osalta. Jos otetaan tarkasteluun vain miesten avoimen sarjan kisatulokset Pikkaralan kisan kolmelta kierrokselta, Pihlavat-väylä, väylä #7 on Pikkaralan vaativin väylä. Jos taas huomioidaan kaikkien kisaajien tulokset, vaativin väylä on väylä #12.

Kilpailun tuloksista havaitaan, että sekä väylällä #7 että #8 saavutettiin vain yksi birdie-tulos. Väylän #7 birdien heitti viime syksyn junioreiden SM-kisojen MJ18-sarjan kakkonen Eetu Jansson, kun taas Ilari Tuoma sai birdien väylällä #8. Näiden lisäksi kisassa saavutettiin vain yksi eagle, josta vastasi Erik Aalto väylällä #4. Lisäksi huomataan se, että väylällä #9 ei heitetty yhtään birdietä.

Henna Blomroos puttaa Powergrip-väylällä, kuva: SFL/Kajsa Wickström

Pro-rata todettiin vaativaksi naisten sarjan kisassa, mutta kannattaa noteerata naisten sarjan voittajan Henna Blomroosin birdiet par 4-väylillä #6 ja #15 sekä naisten sarjan kakkosen ja Euroopan mestarin Eveliina Salosen kaksi birdietä väylällä #4. Naisten sarjan kisaajat eivät heittäneet yhtään birdietä väylillä #2,#3,#7-9,#12,#14, #16 ja # 18.

Radan helpointa väylää ei ole vaikea arvata: se on Ärrä-väylä, väylä #17, jolla saatiin yhteensä 63 birdietä Pikkaralan kisan kolmella kierroksella. Jos tarkastellaan vain naisten sarjan tuloksia, niiden mukaan väylä #5 oli helpoin väylä. Muita ”helppoja” väyliä tulosten valossa ovat väylät #1, #4 ja #13. Väylän helppous on tietenkin suhteellinen käsite: esimerkiksi finaalikierroksella Ärrä-väylällä kaksi kisaajaa avoimen sarjan neljästä parhaasta kilpailijasta otti birdien.

Pro-radan kisaennätys on nyt -8

Väinö, Janne ja Leo olivat avoimen sarjan parhaat

Kuten etukäteen ennakoitiin, Prodigy Disc Pro tourin Pikkaralan osakilpailussa tehtiin Pro-radan uusi kisaennätys, 8 alle par-tuloksen. Sen heitti hallitseva Euroopan mestari Leo Piironen, joka teki em. kierrostuloksen kisan ensimmäisellä kierroksella. Leo sai loistavasta kierroksestaan ratingiksi 1037. Vertailun vuoksi PDGA:n maailmanlistan ykkösen Ricky Wysockin rating on tällä hetkellä 1046. Kisan voittajan Väinö Mäkelän kolmen kierroksen yhteistulos oli 177, 18 alle par-tuloksen, ja ko. kierrosten keskimääräinen rating-arvo oli 1021.

Naisten sarjan kolme parasta: Henna, Eveliina ja Jenni

Myös muita huippukierroksia nähtiin Pikkaralan kisassa. Naisten avoimen luokan voittaja Henna Blomroos heitti toisella kierroksella tuloksen 64, mikä on 1 alle par-tuloksen. Tuloksen rating-arvo oli 983. Vertailuna, PDGA:n maailmanlistan naisten parhaan Paige Piercen rating on tällä hetkellä 979. Hennan naisten sarjan kierrosennätys on sen verran kova, että sitä ei ehkä rikota kovin pian.

Jenni draivaa Powergrip-väylällä

Vielä yksi kovan luokan heittotulos voidaan kisasta nostaa esille. Miesten avoimen sarjan sijan 10 napannut Oulun Frisbeeseuran nuori tulokas, 15-vuotias Kristian Kuoksa, saavutti kokonaistuloksen 193 (-2). Kristian osallistui vasta kolmanteen viralliseen kisaansa ja hänen kolmen kierroksen rating-lukemien keskiarvo oli 981. Kristian tulee varmasti lähivuosina keikkumaan useiden kisojen kärkipäässä.

Kisassa oli iloinen tunnelma: Antti, Leo, Mikko ja Juho

Kilpailun perusteella Pikkaralan Pro-radan par-tulos vastaa ratingia 976 ja +10 tuloksellakin saa vielä ratingiksi 901. Tämän perusteella voidaan todeta, että Pro-radassa riittää pitkään haastetta myös Oulun alueen kovimmille pelaajille.

Pikkaralan logomänty on yhä pystyssä, kuva: SFL/Kajsa Wickström

Kisan tiedot löytyvät täältä: https://discgolfmetrix.com/?u=scorecard&ID=599082&view=result.

Kisan PDGA-ratingit löytyvät PDGA:n sivuilta: https://www.pdga.com/tour/event/36941.

Pikkaralan rata Prodigy Disc Pro tourin käytössä 15.6.2018 klo 14 – 17.6.2018 klo 17

Prodigy Disc Pro tour Oulu Pikkaralan osakilpailu järjestetään Pikkaralan Frisbeegolfin Pro-radalla 16.6.2018 – 17.6.2018. Rata ja rata-alue ovat yksinomaan Pro tourin kisaajien käytössä 15.6.2018 klo 14 – 17.6.2018 klo 17.00 välisen ajan.

Muita kuin kisaajia pyydetään ystävällisesti em. aikana käyttämään Oulun seudun muita ratoja. Suomen huippufrisbeegolfaajia osallistuu kisaan, joten sitä kannattaa tulla katsomaan.

Pikkaralan kesäliiga 2018 käynnistyy

Pikkarala Frisbeegolfin kesäliiga järjestetään myös tänä vuonna. Kesäliigan tavoitteena on tarjota harrastajille mahdollisuus nauttia mukavassa seurassa frisbeegolfista ja saada selville, kuinka hyviä tuloksia Pikkaralan radoilla voidaan saavuttaa.

Mikko otti kiertopalkinnon haltuunsa viime vuonna kesäliigassa

Kesäliigan periaatteena on, että kunkin harrastajan kahden parhaan Pro-radan ja kahden parhaan Ama-radan tulokset lasketaan yhteen ja parhaan kokonaistuloksen saavuttanut kisaaja palkitaan liigan kiertopalkinnolla.  Tuloksiksi kelpaavat kesän aikana tehdyt tulokset ryhmissä, joissa on vähintään kaksi heittäjää ja tulokset kirjataan Pikkaralan kesäliigan taulukkoon.

Kesäliigan sarjat ovat seuraavat: Avoin, naiset, MP40+, MP50+, MP60+ ja juniorit. On mielenkiintoista seurata, paranevatko em. sarjojen parhaat tulokset viime vuoden tuloksiin verrattuna. Yksittäisen kisaajan tavoitteena voisi olla viimevuotisen tuloksen parantaminen.

Jari, Mikko, Susanna, Ari ja Eero voittivat sarjansa viime vuonna, Niko ei kuvassa

Kesäliigaan voi osallistua Pikkarala Frisbeegolfin vuosikortilla tai päivälipulla. Tarkempi kuvaus kesäliigasta löytyy Pikkarala Frisbeegolfin nettisivulta Kesäliiga. Kesäliigaan osallistujien kesken arvotaan liigan päättyessä Pikkaralan vuoden 2019 vuosikortti.

Pikkaralan kesäliiga käynnistyy 9.6.2018 ja kestää syksyyn saakka; tarkempi lopetusaika kerrotaan myöhemmin.

Tervetuloa osallistumaan Pikkaralan kesäliigaan!

Euroopan huippuheittäjiä Pikkaralan Pro-radalla viikkoa ennen juhannusta

Oulun Frisbeeseura (OFS) järjestää Suomen Frisbeegolfliiton kanssa Prodigy Disc Pro tourin osakilpailun Pikkarala Frisbeegolfin Pro-radalla viikkoa ennen juhannusta (16-17.6.2018). Silloin on useita Euroopan ja Suomen mestareita ja mitalisteja näyttämässä, miten Pikkaralan Pro-radan vaativilla väylillä heitetään.

Kuva/SFL: Leo, Janne ja Juho kisaavat Pikkaralassa

Miesten avoimeen sarjaan osallistuu Euroopan mestareita ja mitalimiehiä: Leo Piironen, Väinö Mäkelä, Niko Rättyä ja OFS:n Juho Parviainen. Ja lisäksi mukana on SM-tason mitalimiehiä kuten oululaisille tuttu Janne Hirsimäki; em. mainitut EM-mitalimiehet ovat kahmineet useita SM-mitaleja.

Kuva/SFL: Euroopan mestari Eveliina Salonen nähdään kisassa

Naisten avoimeen sarjaan osallistuvat Euroopan mestarit Eveliina Salonen ja OFS:n Jenni Eskelinen sekä mukana ovat myös Suomen mestari Henna Blomroos, Anna-Sofia Haipus ja Maija Laitinen.

Pro Master 40+ – ja Pro Master 50+ -sarjoissa on voittoja tavoittelemassa Suomen mestareita ja mitalimiehiä, kuten Ari Penttala, Marko Hämäläinen, OBT:n Teemu Holappa, ja OFS:n Jari Niskanen. Pro Master 60+ -sarjassa nähdään kisaamassa Euroopan mestari Markku Tohni.

Pikkaralan Pro tourin kisassa tullaan tekemään Pikkaralan Pro-radan uusi rataennätys. Nähdäänköhän kisassa eagle-heittoja kuten viime kesänä Simon Lizotten kisassa?

Kaikki frisbeegolfista kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita Pikkaralaan katsomaan Pro tourin osakilpailua. Kisassa on hieno tilaisuus nähdä, millaisia heittoja lajin mestarit esittävät.

Pikkarala Frisbeegolfin kesäradat käyttöön 30.5.2018 klo 20

Pikkarala Frisbeegolfin kevätradoille siirretyt korit palautetaan kesäväylien koripaikoille ja kesäradat otetaan käyttöön ensi keskiviikkona 30.5.2018 klo 20. Korimuutokset tehdään keskiviikkoiltana alkaen klo 20 ja niiden on arvioutu kestävän noin yhden tunnin. Ratojen käyttäjiä pyydetään huomioimaan keskiviikkoiltana korimuutoksia tekevät henkilöt ja tarvittaessa odottamaan heittovuoroaan muutaman minuutin.

Kesäratojen käyttö alkaa Weber-väylältä

Kuten kevätratojen käyttäjät tietävät, Pro- ja Ama-ratojen väylät ovat erittäin hyvässä kunnossa. Kesäratojen kartat löytyvät Pikkaralan nettisivuilta seuraavasta osoitteesta: https://www.pikkaralafrisbeegolf.fi/radat/.

Tervetuloa viihtymään hauskan harrastuksen parissa ja nauttimaan Pikkaralan ruuhkattomista mielenkiintoisista radoista.

SSL-suojaus Pikkarala Frisbeegolfin nettisivuille

Pikkarala Frisbeegolfin nettisivuille tehdään lähipäivinä muutos, jossa päätelaitteen ja nettisivujen palvelimen välisen liikenteen tietoturva lisääntyy. Verkkoyhteyden suojauksessa käytetään tunnettua SSL-salaustekniikka, joka salaa tietokoneen ja nettisivun palvelimen välisen liikenteen sisällön ja auttaa sivuston aitouden varmistamisessa.

Metrixissä on käytössä suojattu web-palvelimen yhteys

Muutos näkyy nettisivujen käyttäjälle siten, että Pikkarala Frisbeegolfin nettisivujen osoite on jatkossa https://-alkuinen: s-kirjan ja lukko osoitepalkissa osoittavat, että yhteys on salattu. Pikkarala Frisbeegolfin nettisivujen käyttäjien ei tarvitse tehdä mitään muutoksia asiassa, vaan he käyttävät nettisivuja samaan tapaan kuin aikaisemmin.

Pikkarala Frisbeegolfin someryhmät

Pikkarala Frisbeegolf käyttää pikkaralafrisbeegolf.fi -nettisivujen lisäksi sosiaalisen median kanavia, joista merkittävin on Facebook. Facebook ryhmiä käytetään nopeaan päivittäiseen tiedottamiseen, kun taas nettisivuilla on pysyvämpää tietoa ja luonnollisesti niillä kerrotaan ajankohtaisista kisoista, tapahtumista ja ratoihin liittyvistä muutoksista.

Pikkarala Frisbeegolfilla on kaksi omaa Facebook- ryhmää: https://www.facebook.com/PikkaralaFrisbeegolf/ ja https://www.facebook.com/groups/417642521776993/. Edellinen on Pikkarala Frisbeegolfin ”virallinen” ryhmä, kun taas jälkimmäinen on suljettu FB-ryhmä, johon kaikki harrastajat pääsevät liittymään. Erityisesti jälkimmäistä FB-ryhmää käytetään nopeaan tiedottamiseen. Ryhmän jäsenet voivat laittaa sinne omia Pikkaralaa ja frisbeegolfiin liittyviä postauksiaan. Vain Pikkarala Frisbeegolfin hallituksen jäsenet voivat kirjoittaa Pikkaralan ”viralliseen” FB-ryhmään ajankohtaisia uutisia.

Pikkarala Frisbeegolfin FB-ryhmä

Edellä mainittujen FB-ryhmien lisäksi käytetään tiedottamiseen Oulun frisbeekanava-ryhmää, jonka käyttäjämäärä on noin 2500 harrastajaa. Lisäksi on käytössä Pikkarala Frisbeegolfin keskustelufoorumi, jossa myös informoidaan ajankohtaisista asioista: mm. talkoista, löytökiekoista ja kilpailuista.

Pikkarala Frisbeegolfin foorumi

Pikkarala Frisbeegolf-tunnuksen (#pikkaralafrisbeegolf) sisältäviä kuvia löytyy runsaasti Instagramissa, jonne Pikkaralan ratojen käyttäjät ovat omia kuvia lisänneet: https://www.instagram.com/explore/tags/pikkaralafrisbeegolf/ .

Suosittelemme, että Pikkaralan ratojen käyttäjät hyödyntävät Pikkaralan nettisivujen ohella myös sosiaalisen median frisbeegolfryhmiä ja keskustelufoorumia. Jos harrastaja haluaa tietää Pikkaralan ratojen tapahtumista, kannattaa liittyä Pikkarala Frisbeegolfin julkisen FB-ryhmän jäseneksi.

Pikkarala Frisbeegolfin kevätratojen talkoot ja avajaiset 6.5.2018

Väylä #1, Weber-väylä on priimakunnossa

Pikkarala Frisbeegolfin kevätradat otetaan käyttöön sunnuntaina 6.5.2018. Suunnitelmana on, että sunnuntaina klo 11 alkaen pidetään lyhytkestoiset talkoot, joissa siirretään talviradan koreja kevätratojen koripaikoille. Arvioiden mukaan kevätradat ovat käytettävissä n. klo 13.00. Harrastajat ovat tervetulleita osallistumaan korien siirtotalkoisiin.

Väylällä #12 on vielä hieman lunta (Ama-tiiltä korillepäin)

Pikkaralan muutamilla metsäväylillä oli vielä torstaina hieman lunta, erityisesti takaysin metsäväylillä: viime vuotiseen malliin väylä #11 lienee viimeisin väylä, josta lumet sulavat. Väylän #11. korin takana oli vielä torstai-iltana lammikko, joka toivottavasti katoaa sunnuntaihin mennessä. Kaikki tiipaikat on pudistettu lumesta, joten aloitusheitot pitäisi onnistua yhtä hyvin kuin keskikesän aikaan.

Pikkaralan kevätradat: Pro-rata B ja Ama-rata B

Pikkarala Frisbeegolf juhlistaa kesäratakauden avausta tarjoamalla harrastajille ilmaisen radan sunnuntaina 6.5.2018 sekä grillimakkaroita ja mehua klo 14.00 – 17.00 välisenä aikana; silloin laavun grillillä on mahdollista grillata myös omia makkaroita tai muutakin grilliin sopivaa. Pikkarala Frisbeegolf toivottaa kaikki frisbeegolfaajat lämpimästi tervetulleiksi kesäkauden avajaisiin ja tutustumaan upouusiin kevätratoihin. Harrastaja voi myös ostaa vuoden 2018 vuosikortteja kesäratakauden avauksessa Pikkaralassa.