Pikkaralan kesäkisat 2019

Pikkarala Frisbeegolfin tämän vuoden kesäkauden uutuus on Pikkaralan kesäkisat. Tänä kesänä järjestetään yksittäisiä kesäkisoja, ei koko kesäkauden kestävää kesäliigaa. Kesäkisojen tavoitteena on tarjota kisaajille ja harrastajille oiva mahdollisuus nauttia frisbeegolfista mukavan rennossa seurassa. Kesäkisojen ohjelmaan kuuluu erityyppisiä kisoja ja voi olla, että jokaisen kisan pelimuoto on erilainen.

Kesäkisojen johtaja Jaakko Alatalo on ideoinut tälle kesälle uusia mielenkiintoisia kisamuotoja, joissa hauskanpidolla on tärkeä rooli. Kisakisat eivät pitäisi olla missään mielessä kilpailuja, joissa kisamenestys olisi keskeinen tavoite.

Vuoden 2017 kesäliigan laavutunnelmia

Kesäkisoissa voi olla sarjoja, jotka vaihtuvat kisasta toiseen. Kilpailun johtaja ilmoittaa ennen yksittäistä kisaa sen mahdollisista sarjoista. Kisoihin ilmoittaudutaan Metrix-järjestelmässä. Kisoissa voidaan jakaa pienehköjä tavarapalkintoja; niistäkin ilmoitetaan yksittäisen kisan kisailmoituksessa.

Kesäkisoihin voi osallistua Pikkarala Frisbeegolfin vuosikortilla tai päivälipulla. Tarkempi kuvaus kesäkisoista löytyy Pikkarala Frisbeegolfin nettisivulta Kesäkisat . Kesäkisat-sivulla on esimerkkejä kesäkisan suunnitelluista kisamuodoista.

Pikkaralan kesäkisat käynnistyvät maanantaina 27.5.2019 ja ne kestävät syksyyn saakka; tarkemmat ajankohdat selviävät myöhemmin.

Tervetuloa osallistumaan Pikkaralan kesäkisoihin!

Oulun ammattikorkeakoulun ja Pikkarala Frisbeegolfin yhteistyö jatkuu

Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) ja Pikkarala Frisbeegolf ovat solmineet uuden kolmivuotisen yhteistyösopimuksen vuosille 2019 – 2021. Oamk tukee siten jatkossakin yleishyödyllisen Pikkarala Frisbeegolfin ratojen rakentamista, jatkokehittämistä ja ylläpitoa. Pikkarala Frisbeegolfin porukka haluaa lämpimästi kiittää Oamkia vuonna 2016 käynnistyneestä yhteistyöstä ja uudesta yhteistyösopimuksesta.

Pikkaralan ratojen käyttäjät ovat huomanneet kiertäessään Pikkaralan ratoja, että Pro- ja Ama-ratojen väylä #2 on Oamkin nimikkoväylä (Oamk-väylä) ja sen väyläopasteissa, korissa sekä Pikkarala Frisbeegolfin nettisivujen sivupalkissa ovat näkyvästi esillä Oamkin logot.

Oulun ammattikorkeakoulun henkilökunnan jäsenet ja opiskelijat ovat innokkaita frisbeegolfin harrastajia ja Oamk onkin aktiivisesti osallistunut useisiin frisbeegolfiin liittyviin tapahtumiin. Pikkarala Frisbeegolfin väki arvostaa suuresti Oamkin aktiivista toimintaa frisbeegolfin laajenemisen edistämisessä Oulun seudulla.

Pikkarala Frisbeegolfin rataporukka on erittäin tyytyväinen yhteistyön jatkumisesta seuraavat kolme vuotta Oamkin kanssa

Pikkarala Frisbeegolfin kesäradat käyttöön 26.4.2019 n. klo 12

Pikkarala Frisbeegolfin kesäradat otetaan käyttöön 26.4.2019 arviolta klo 12. Korimuutokset talviradalta kesäratoihin tehdään 26.4 klo 10 alkaen ja niiden on arvioitu kestävän 2 -3 tuntia, joten radat eivät ole käytössä aamupäivällä.

Kuva: Kesäratojen käyttö alkaa Weber-väylältä

Kesäratojen kartat löytyvät Pikkaralan nettisivuilta seuraavasta osoitteesta: https://www.pikkaralafrisbeegolf.fi/radat/.

Pikkarala Frisbeegolfin porukka toivoo, että frisbeegolfaajat tulevat innokkaina yhdessä kavereidensa kanssa nauttimaan Pikkaralan ruuhkattomista ja mielenkiintoisista radoista. Tervetuloa viihtymään hauskan harrastuksen parissa Pikkaralan radoilla.

Teknisen radan rakentaminen alkoi

Pikkarala Frisbeegolfin uuden teknisen radan rakentaminen aloitettiin tällä viikolla, kun reilulta kolmannekselta väylistä kaadettiin ja kerättiin puita kasoihin. Radan yhtenä tavoitteena on tarjota frisbeegolfin harrastajille ja kisaajille uusia miellyttäviä kokemuksia Pikkaralan radoilla. Pikkarala Frisbeegolf on vuokrannut Oulun kaupungilta nykyisen rata-alueen vierestä maa-alueen, jolle uusi rata rakennetaan.

Kuva: Riku ja Jari puiden kasaushommissa

Tekninen rata vaatii monipuolisia heittoja ja korkeuserojakin löytyy, varsinkin alamäkeen heitettäviä väyliä löytyy useampi. Uudella radalla on mahdollista jatkossa heittää jopa 36 väylää yhdellä kierroksella, kun nykyisen radan väylät otetaan huomioon. Muutamat uudet väylät sijaitsevat osittain Pikkarala Frisbeegolfin nykyisellä maa-alueella. Radan lähes kaikkien väylien par-luvut ovat kolme, vain suunnitellut väylät 5,6 ja 7 ovat pidempiä ja niiden alustava par-luku on 4, joten radan kokonaispar-luku olisi 57.

Kuva: Väylä #14 edellyttää suoraa tarkkaa heittoa

Uuden radan rakentamisen on suunniteltu tapahtuvan tämän ja ensi vuoden aikana. Rakentamistyö tehdään talkootyönä, siis samalla tavalla kuin nykyiset radat saatiin toteutetuiksi. Monet harrastajat odottavat innokkaina uuden radan valmistumista ja ovat kyselleet mahdollisuutta osallistua ratahankkeeseen. Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan radan rakentamiseen, ota yhteyttä Rikuun tai Heikkiin (yhteystiedot ovat täällä). Tarkoituksena on järjestää ainakin tiipaikkojen ja korien pystytystalkoot: niistä tullaan informoimaan hyvissä ajoin ennen niiden toteuttamista.

Kuva: Ratamestari pähkäilee väylän #2 tiipaikan tarkkaa sijaintia
Kuva: Teknisen radan rataluonnos

Pikkarala Frisbeegolfin väki lähtee innostuneena uuden radan rakentamiseen ja toivoo, että se saadaan toteutetuksi nopealla aikataululla, vaikka useat kisat rajoittavatkin talkootyön tekemistä.

Kalevan ja Pikkarala Frisbeegolfin yhteistyö jatkuu

Kaleva365 Oy (Kaleva) ja Pikkarala Frisbeegolf ovat solmineet uuden kolmivuotisen yhteistyösopimuksen vuosille 2019 – 2021. Kaleva tukee siten jatkossakin yleishyödyllisen Pikkarala Frisbeegolfin ratojen rakentamista, jatkokehittämistä ja ylläpitoa. Kaleva oli Pikkarala Frisbeegolfin ensimmäinen yhteistyökumppani vuonna 2015. Pikkarala Frisbeegolfin porukka haluaa lämpimästi kiittää Kalevaa yhteistyöstä ja uudesta yhteistyösopimuksesta.

Frisbeegolfaajat ovat havainneet, että Pro- ja Ama-ratojen väylän #3 väyläopasteissa ja korissa ovat Kalevan mainokset ja logot. Pikkaralan ratojen väylä #3 on jatkossa Kaleva-väylä ja Pikkaralan nettisivujen vasemmassa sivupalkissa ja Kumppanit-sivulla ovat näkyvästi esillä Kalevan logot.

Kaikille pohjoissuomalaisille tuttu Kaleva on osa Kaleva Mediaa. Kaleva Media on paikallisia sisältöjä ja palveluja tarjoava mediatalo, jonka monipuoliset palvelut rikastuttavat ja helpottavat paikallisten ihmisten ja yritysten elämää. Kaleva Mediaan kuuluu tällä hetkellä viisitoista paikallisjulkaisua Pohjois-Suomessa. Se tarjoaa laadukasta paikallista journalismia, sisältötuotteita lukijoille sekä mainonnan kokonaisratkaisuja erilaisissa digitaalisissa kanavissa ja painetussa mediassa mainostajille. Lisäksi Kaleva Media tarjoaa valtakunnallisia markkinointipalveluita, kuten vaikuttaja- ja digimarkkinointia. Tutustu tarkemmin Kaleva Mediaan: www.kalevamedia.fi tai lue paikallisia uutisia osoitteessa www.kaleva.fi.

Pikkarala Frisbeegolfin rataporukka on erittäin tyytyväinen vuonna 2015 käynnistyneen yhteistyön jatkumisesta Kalevan kanssa.

Seppo Paju Pikkaralan radalla 12.4.2019

Suomen frisbeegolfin ykköstykki Seppo Paju kilpailee Pikkaralan talviradalla Seppo Paju Challenge Oulu-kisassa viikon kuluttua perjantaina 12.4.2019 klo 17.30. Seppo on frisbeegolfin Euroopan mestari ja moninkertainen Suomen mestari. Ensimmäisen avoimen sarjan Suomen mestaruutensa hän voitti Oulussa Meri-Toppilan radalla vuonna 2011. Hän voitti Euroopan mestaruuden avoimessa sarjassa Genevessä vuonna 2014. Seppo kilpailee ahkerasti Yhdysvalloissa ja saavutti äskettäin hienosti Disc Golf Pro Tourin 2019 Waco Annual Charity Openissa avoimen sarjan kolmossijan.

Mestari kiertueella Yhdysvalloissa Kuvaaja: Erno Väyrynen

Seppo Paju Challenge on parikisa, johon osallistuu max. 36 paria; Sepon parina on Oulun Frisbeeseuran lupaava juniorikisaaja Kristian Kuoksa. Muut parit ovat tuttuja Oulun seudun kisaajia, jotka pääsevät haastamaan Sepon & Kristianin heittotaitoja.

Kaikki frisbeegolfista kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita Pikkaralaan osallistumaan tai katsomaan mestarin ja muiden kisaajien heittoja. Kisassa on hieno tilaisuus nähdä, millaisia heittotaitoja Euroopan mestari ja paikalliset mestarit esittävät.

Shell Pikkaralan ja Pikkarala Frisbeegolfin yhteistyö jatkuu

Shell Pikkarala ja Pikkarala Frisbeegolf ovat solmineet uuden kolmivuotisen yhteistyösopimuksen vuosille 2019 – 2021. Shell Pikkarala tukee siten jatkossakin yleishyödyllisen Pikkarala Frisbeegolfin ratojen rakentamista, jatkokehittämistä ja ylläpitoa. Pikkarala Frisbeegolfin porukka haluaa lämpimästi kiittää Shell Pikkaralaa viime vuoden lopussa päättyneestä yhteistyöstä ja uudesta yhteistyösopimuksesta.

Pikkaralan ratojen käyttäjät ovat huomanneet kiertäessään Pikkaralan ratoja, että Pikkaralan ratojen väylän #5 väyläopasteessa ja korissa sekä Pikkarala Frisbeegolfin nettisivuilla näkyvät Shell Pikkaralan mainokset/logot.

Shell Pikkarala on Pikkaralan ratojen käyttäjille tuttu paikka: sieltä hankitaan Pikkaralan ratojen päivälippuja ja samalla hyödynnetään Shellin tarjoamia muita palveluja, kuten ostetaan virvokkeita, pientä purtavaa tai keittolounas ja ehkä myös polttoainetta autoon.

Pikkarala Frisbeegolfin rataporukka on erittäin tyytyväinen vuonna 2015 käynnistyneen yhteistyön jatkumisesta Shell Pikkaralan kanssa.

Talviliiga 2019 kisattu

Pikkarala Frisbeegolfin talviliiga on kisattu ja kiertopalkinnot luovutettu eri luokkien voittajille. Talviliiga sisälsi kuusi osakilpailua, joista neljän parhaan osakisan tulokset otettiin huomioon kokonaistuloksen laskennassa. Talviliigan kilpailuihin osallistui talven aikana yhteensä 130 kisaajaa. Erityisesti avoimessa, amatööri- ja MP50-luokissa kisa oli tiukkaa ja voittajat selvisivät lopullisesti vasta viimeisessä osakilpailussa, vaikkakin finaalikisan navakka tuuli vaikeutti kokonaistuloksen parantamista. Talviliigan kokonaistulokset ovat täällä.

Ari Korpelan draivi väylällä #19

Henri Sirniö otti avoimen luokan voiton 3 heiton marginaalilla ja päätyi kokonaistulokseen 275 heittoa. Mikael Hyväri ja Ville Kilpijärvi saavuttivat luokan seuraavat sijat. Riku Annola heitti talviliigan parhaan kierrostuloksen 62, 20 alle par-tuloksen.

Henri voitti avoimen sarjan

Kajsa Wickström oli naisten avoimessa luokassa selvä voittaja 11 heiton erolla Mervi Syväluomaan. FP40-luokan voitti tälläkin kertaa Susanna Saar ja Junior15-luokassa talviliigan kuopus Jemina Koskela otti pokaalin palkintokaappiinsa.

Naisten sarjan voittaja Kajsa

Ennen viimeistä osakilpailua amatööriluokassa oli vielä kuudella kisaajalla hyvät mahdollisuudet voittaa luokan kiertopokaali. Luokan voiton otti lopulta Jari-Matti Järviaho niukalla yhden heiton erolla.

Talviliigan luokkavoittajat Jemina, Henri, Kajsa, Jukka, Susanna, Jari-Matti ja Teemu

Teemu Holappa voitti MP40-luokan selvällä 12 heiton erolla Jouni Huhtamäkeen, josta Jori Löytynoja taas jäi neljän heiton verran. Teemun kokonaistulos oli 264, eli keskimäärin 16 alle kierroksen par-tuloksen ja Teemu olikin selkeästi talviliigan paras kisaaja.

Mika puttaa

MP50:ssä Kari Härkönen, Pasi Aikio, Eero Achren ja Jukka Kälkäjä kisailivat tasaväkisesti koko talviliigan ajan. Jukka heitti finaalikisassa sellaisen tuloksen, että sen turvin hän otti luokan voiton. Kari ja Pasi olivat samalla tuloksella luokkansa kakkosia.

Talviliigan finaalin makkaranpaistoa

Talviliigan päättämiseen kuuluu myös makkaroiden ja virvokkeiden nauttiminen laavulla. Lopuksi talviliigan päättäjäisissä arvottiin paikalla olevien talviliigan kisaajien kesken kaksi Powergripin lahjakorttia, joiden tyytyväisiksi voittajiksi tulivat Joonas Häkkilä ja Marko Tapio.

Marko ja Joonas

Talviliigan finaali

Pikkarala Frisbeegolfin talviliigan finaalikisa, 6. osakilpailu järjestetään lauantaina 30.3.2019 ja siinä sitten selviää, ketkä saavat talviliigan kiertopalkinnot vuodeksi haltuunsa. Talviliigan kokonaistulokseen lasketaan mukaan neljän parhaan osakisan tulokset, joten se antaa niille kisaajille, jotka ovat osallistuneet jo vähintään neljään osakisaan, mahdollisuuden ottaa normaalia suurempia riskejä finaalikisassa.

Kokonaiskilpailun tilanne on sellainen, että viiden osakisan jälkeen avoimessa luokassa kisa voittajasta on edelleen tiukkaa, kun sarjan neljän parhaan kisaajan kokonaistuloksen ero on kuusi heittoa. Luokkaa johtaa Henri Sirniö ja seuraavina ovat Mikael Hyväri, Ville Kilpijärvi ja Riku Oivo.

Susannan birdieputti edellisessä osakisassa

Amatööriluokassa kisa on vielä tiukemmassa vaiheessa kuin avoimessa luokassa: luokan neljän parhaan kokonaistuloksen ero on vain kolme heittoa. Luokkaa johtaa Juha-Matti Järviaho ja seuraavina ovat Tuomo Jaakkonen, Marko Klasila ja Niko Hiltunen. Joni Pirkola ja Jani Holappa ovat osallistuneet vain kolmeen osakisaan ja heidän keskimääräinen kierrostuloksensa on samaa luokkaa kuin em. kisaajilla, joten kaikilla mainituilla kuudella henkilöillä on hyvät mahdollisuudet ottaa luokan kiertopalkinto vuodeksi haltuunsa.

MP40-luokan kärkikisaajalla, Suomen mestarilla Teemu Holapalla on selkeä 8 heiton etumatka seuraavaan kisaajaan. Tosin jos Jouni Huhtamäki tekee finaalikisassa huipputuloksen, hän voi vielä uhata Teemun voittoa. Teemun neljän kisan kokonaistulos on 264, 60 alle par-tuloksen. Teemu on kokonaistuloksissa ennen finaalikisaa selvästi Pikkaralan talviliigan 2019 paras kisaaja. Luokan kakkostilasta käydään kovaa kamppailua Jouni Huhtamäen, Jori Löytynojan, Jari Härön ja Jani Mäkisen kesken.

MP50-luokan tiukan kärkikolmikon muodostavat Kari Härkönen, Pasi Aikio ja Eero Achren, mutta kisassa on kovasti mukana vielä Jukka Kälkäjä, jolta puuttuu neljännen osakisan tulos. Myös Riku Kaajakari on voittotaistossa mukana, jos saa osakisan huonointa tulostaan selvästi parannetuksi.

Naisten avoimessa luokassa Kajsa Wickströmin voitto on lähes varma, vaikka Mervi Syväluomalla on vielä mahdollisuus huippukierroksella uhata Kajsan voittoa. Susanna Saar on varmistanut voittonsa FP40-luokassa. Junior15-luokan Jemina Koskela on talviliigan nuorin kisaaja, ja hän tulee voittamaan luokkansa.

Talviliigan 5. osakisa alkamassa

Talviliigan finaaliin kuuluu Pikkarala Frisbeegolfin tarjoamien makkaroiden ja virvokkeiden nauttiminen laavulla. Kisaajat voivat grillata myös omia eväitään laavulla. Kuten aikaisemmissa osakisoissa viimeisen osakisan luokkien voittajat palkitaan Pikkaralan minikiekoilla.

Pikkarala Frisbeegolf haluaa huomioida ja palkita Pikkaralan minikiekoilla ne ahkerat kisaajat, jotka ovat osallistuneet talviliigan kaikkiin osakisoihin. Lisäksi arvotaan kaksi lahjakorttia finaalikisan paikalla olevien osanottajien kesken.

Pikkarala Frisbeegolfin väki toivoo, että kaikki finaalikisan osanottajat voisivat osallistua talviliigan palkintojenjakoon ja päättäjäiskekkereihin laavulla. Tervetuloa talviliigan finaaliin!

Finaalikisaan ilmoittautuminen: https://discgolfmetrix.com/?u=scorecard&ID=855299.

Pörhön Autoliike Oy:n ja Pikkarala Frisbeegolfin yhteistyö jatkuu

Pörhön Autoliike Oy (Pörhö) ja Pikkarala Frisbeegolf ovat solmineet uuden kolmivuotisen yhteistyösopimuksen vuosille 2019 – 2021. Pörhö tukee siten jatkossakin yleishyödyllisen Pikkarala Frisbeegolfin ratojen rakentamista, jatkokehittämistä ja ylläpitoa. Pikkarala Frisbeegolfin porukka haluaa lämpimästi kiittää Pörhöä yhteistyöstä ja uudesta yhteistyösopimuksesta.

Pörhön Autoliike on yli 60-vuotias pohjoisuomalainen autoliike ja yksi Suomen vanhimmista alan toimijoista. Pörhön liikkeet sijaitsevat yhdeksällä paikkakunnalla Lapissa, Kainuussa, Koillismaalla, Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla sekä Ylä-Savossa. Vuoden aikana noin 10 000 autoa löytää omistajansa Pörhön kautta.

Pikkarala Frisbeegolfin rataporukka jatkaa hyvin tyytyväisenä vuonna 2015 käynnistynyttä yhteistyötä Pörhön kanssa, Pro- ja Ama-ratojen väylä #15 on jatkossakin Pörhön nimikkoväylä, Pörhö-väylä ja sen väyläopasteissa ja korissa ovat Pörhön mainokset/logot. Lisäksi Pörhön mainos/logo sijaitsee näkyvästi Pikkarala Frisbeegolfin nettisivujen sivupalkeissa.

Valtaosa frisbeegolfin harrastajista tuntee erittäin hyvin Pörhön Autoliikkeen ja moni käyttää sen myymiä autoja ja palveluja päivittäin sekä työssään että frisbeegolfin harrastuksessaan. Harrastajat pääsevät siten nauttimaan Pikkarala Frisbeegolfin ratoja käyttäessään sekä frisbeegolfista että Pörhön tarjoamista miellyttävistä autonajohetkistä Pikkaralaan.