Pikkarala Frisbeegolf

Kiehtovaa frisbeegolfia 15 minuutin päässä Oulun keskustasta

Pro-radan kisaennätys on nyt -8

Väinö, Janne ja Leo olivat avoimen sarjan parhaat

Kuten etukäteen ennakoitiin, Prodigy Disc Pro tourin Pikkaralan osakilpailussa tehtiin Pro-radan uusi kisaennätys, 8 alle par-tuloksen. Sen heitti hallitseva Euroopan mestari Leo Piironen, joka teki em. kierrostuloksen kisan ensimmäisellä kierroksella. Leo sai loistavasta kierroksestaan ratingiksi 1037. Vertailun vuoksi PDGA:n maailmanlistan ykkösen Ricky Wysockin rating on tällä hetkellä 1046. Kisan voittajan Väinö Mäkelän kolmen kierroksen yhteistulos oli 177, 18 alle par-tuloksen, ja ko. kierrosten keskimääräinen rating-arvo oli 1021.

Naisten sarjan kolme parasta: Henna, Eveliina ja Jenni

Myös muita huippukierroksia nähtiin Pikkaralan kisassa. Naisten avoimen luokan voittaja Henna Blomroos heitti toisella kierroksella tuloksen 64, mikä on 1 alle par-tuloksen. Tuloksen rating-arvo oli 983. Vertailuna, PDGA:n maailmanlistan naisten parhaan Paige Piercen rating on tällä hetkellä 979. Hennan naisten sarjan kierrosennätys on sen verran kova, että sitä ei ehkä rikota kovin pian.

Jenni draivaa Powergrip-väylällä

Vielä yksi kovan luokan heittotulos voidaan kisasta nostaa esille. Miesten avoimen sarjan sijan 10 napannut Oulun Frisbeeseuran nuori tulokas, 15-vuotias Kristian Kuoksa, saavutti kokonaistuloksen 193 (-2). Kristian osallistui vasta kolmanteen viralliseen kisaansa ja hänen kolmen kierroksen rating-lukemien keskiarvo oli 981. Kristian tulee varmasti lähivuosina keikkumaan useiden kisojen kärkipäässä.

Kisassa oli iloinen tunnelma: Antti, Leo, Mikko ja Juho

Kilpailun perusteella Pikkaralan Pro-radan par-tulos vastaa ratingia 976 ja +10 tuloksellakin saa vielä ratingiksi 901. Tämän perusteella voidaan todeta, että Pro-radassa riittää pitkään haastetta myös Oulun alueen kovimmille pelaajille.

Pikkaralan logomänty on yhä pystyssä, kuva: SFL/Kajsa Wickström