Pikkarala Frisbeegolf

Kiehtovaa frisbeegolfia 15 minuutin päässä Oulun keskustasta

Oulu Masters 2018 kisattu

Oulun Frisbeeseura järjesti mukavan Oulu Masters -kisan ja -tapahtuman 17.8 – 18.8.2018 Pikkarala Frisbeegolfin radalla. Oulu Masters-kisaan pääsevät mukaan tänä vuonna vähintään 35 vuotta täyttävät harrastajat: Normaalien Masters -sarjojen lisäksi Oulu Mastersissa ovat sarjat ”esi-Masters-ikäisille” harrastajille, MP35 ja FP35. Tänä vuonna saatiin ilahduttavasti mukaan ennätysmäärä kisaajia (80 kpl), ennätysmäärä naiskisaajia (8 kpl) ja ennätysmäärä MP70-sarjan kisaajaa (3 kpl).

Oulu Masters-kisat ovat olleet perinteisesti hauskoja ja leppoisia kisatapahtumia, joissa voidaan rennosti, ei niin tosissaan kisailla tuttujen ja uusien harrastajien kanssa. Näin oli myös tänä vuonna kisaajien antaman palautteen mukaan.

Kisaajat odottavat innokkoina kisan alkamista

Kisatapahtuman TD:t Jukka Karjalainen ja Heikki Riekki olivat suunnitelleet kisan väyliä Oulu Mastersin henkeä ja perinteitä noudattaen. Kisassa käytettiin ja muokattiin Pikkarala Frisbeegolfin Pro- ja Ama-ratojen väyliä sekä tehtiin aivan uusia vain tässä tapahtumassa käytettyjä erikoisväyliä kuten esimerkiksi radan väylät #3, #13 ja #16.

Perjantai-iltana 17.8.2018 oli vuorossa best shot-periaatteen mukaiset parikisat, joihin osallistui yhteensä 32 paria. Avoimen sarjan parikisan voittivat Jori Löytynoja ja Jari Härö tuloksen 50, 14 alle par-tuloksen. Sekaparien kisan osallistui 8 paria ja sen voiton nappasivat Paula Määttä ja Jouni Räinä tuloksella 58, 6 alle par-tuloksen.

Parikisan tulokset ovat täällä.

Holarihemmot Mikko ja Kimmo

Yksilökisassa lauantaina heitettiin kaksi holaria, joista vastasivat Mikko Iisakka väylällä #7 ja Kimmo Mäenpää väylällä #13. Hei saivat holareistaan palkinnoksi lahjakortit.

Pokaalien palkintopöytä

FP60-sarjan voiton vei Maija Parviainen tuloksella 170, kun taas FP50-sarjassa palkinnot ottivat Tuija Jaako tuloksella 163 ja Päivi Riekki. FP40-sarjan voittaja oli Kati Tuomainen tuloksella 172. FP35-sarjan palkitut olivat Terhi Tuorilainen, Paula Määttä ja Kajsa Wickström; sarjan voittajan Terhin tulos oli 135, 7 yli par tuloksen.

FP35-sarjan voittajakolmikko Terhi, Kajsa ja Paula

Oulu Mastersin MP70-sarjan voitti Pekka Louhimaa tuloksella 142, 14 yli par-tuloksen. Seuraavina olivat Jukka Karjalainen ja Markku Suhonen. Eero Savilaakso voitti MP60-sarjan voiton kahden kierroksen tuloksella 137, 9 yli par-tuloksen. Eeron lisäksi palkinnon saivat Seppo Hänninen ja Matti Savukoski.

Kiekko valitsee joskus oman kulkureittinsä

MP55-sarjan voiton otti Heikki Riekki, joka sai tuloksen 132, 4 yli par-tuloksen. Seuraavina olivat Riku Kaajakari ja Eero Achren samalla tuloksella. Jukka Määttä voitti MP50-sarjan tuloksella 118, 10 alle par-tuloksen. Jari Kyngäs ja Ilmari Kurtti olivat sarjan kakkosia.

Kierrosten väliajalla rentoa meininkiä

MP40-sarjan parhaaksi osoittautui Jouni Räinä, joka saavutti tuloksen 115, 13 alle par-tukoksen. Ilkka Silkamo ja Jouni Huhtamäki säestivät hyvin Jounia tuloksin 116 ja 117.

MP40-sarjan kolme parasta: Jouni, Ilkka ja Jouni olivat iloisia velikultia

M35-sarjan voiton vei Mikko Iisakka tuloksella 115, 13 alle par-tuloksen. Seuraavina olivat Jarno Koole ja Veli-Matti Holappa tuloksin 121 ja 122.

M35-sarjan kolme parasta: Mikko, Jarno ja Veli-Matti

Kisan tulokset ovat Discgolfmetrixissä.

Kaikkien pokaalilla palkittujen kisaajien kuvat löytyvät täältä.

Väylällä #19 järjestettiin CTP-kisa, jonka voitti Simo Hiltunen ja hän sai palkinnoksi Pikkarala Frisbeegolfin vuosikortin vuodelle 2019.

Kisa sisälsi tänä vuonna yllätyskisoja, joiden periaatteet paljastettiin vasta kisan jälkeen: niistä sai mörripalkinnon sekä toisen kierroksen tulosparantajan ja tuloshuonontajan palkinnot. Ne ottivat Jarno Koole, Lassi Hautala ja Päivi Riekki.

Jarno menestyi parikisassa, yksilökisassa ja otti vielä mörripalkinnon

Oulu Mastersin perinteiden mukaisesti palkintojenjaon lopuksi arvottiin vielä Powergripin ja Pikkarala Frisbeegolfin lahjoittamia tavarapalkintoja. Arvokkaimman palkinnon, Pikkarala Frisbeegolfin vuosikortin vuodelle 2019 voitti Kalle Määttä.

Olli-Pekka Myllylä draivaa radan pilliväylällä #16

Oulu Masters 2018 kiittää lämpimästi Powergripiä ja Pikkarala Frisbeegolfia Oulu Masters-kisan tukemisesta. Ensi vuonna kisataan sitten uudelleen Oulu Mastersin merkeissä.

Kiitokset Kajsa Wickströmille uutiskuvista. Kuvat kaikista palkintopokaalien saajista ja muita kuvia löytyy täältä: kisakuvia.