Pikkarala Frisbeegolf

Kiehtovaa frisbeegolfia 15 minuutin päässä Oulun keskustasta

Kesäliiga kisattu

Pikkaralan kesäliiga alkoi toukokuussa ja saatiin päätökseen sunnuntaina 15.10.2017. Siihen osallistui kesän aikana yhteensä 74 frisbeegolfaajaa: avoimessa sarjassa oli eniten osanottajia, mutta myös naisten sarjaan saatiin hienosti mukaan 9 kisaajaa. Kesäliigan periaate oli sellainen, että kisaajan kokonaistulokseen sisältyy kesäkauden kaksi parasta kierrostulosta sekä Pro- että Ama-radoilla.

Mikko voitti kesäliigan

Ehkäpä ei ollut suuri yllätys, että Mikko Ylätalo voitti avoimen sarjan saaden kokonaistuloksen 226, – 20 alle par-tulosten: Mikko pokkasi haltuunsa kesäliigan voittajana näyttävän Colombo-lasipalkinnon.

Väylällä #10 voidaan heittää eagle

Naisten sarjassa Susanna Saar ja Mervi Syväluoma kisasivat tiukasti naisten sarjan voitosta, mikä päättyi lopulta Susannan eduksi yhden heiton erolla. Myös MPM-sarjassa oli kova vääntö voitosta, kun Jari Härö ja Jukka Kälkäjä kisasivat tasaväkisesti koko kesän ajan. Kisa kääntyi lopulta Jarin voittoon yhden heiton erolla. Jari saavutti kokonaistuloksen 230, – 16 alle par-tulosten.

MPG-sarjassa taas Ari Korpela ja Riku Kaajakari yltyivät kovaan kisaan syksyn aikana; kisa päättyi lopulta Arin voitoksi yhden heiton erolla. Eero Savilaakso otti voiton varmaan tyyliin MPS-sarjassa. Tulevaisuuden lupaus juniorisarjassa kisaava Niko Jaara saavutti ”kotiradoillaan” hienon kokonaistuloksen 238 heittoa, -8 alle par-tulosten.

Sarjojen voittajat: Susanna, Jari, Mikko, Ari ja Eero, Niko puuttuu kuvasta

Kesäliigan tavoitteena oli myös saada selville, kuinka hyviä tuloksia Pikkaralan radoilla voidaan saavuttaa. Pro-radan parhaan kierrostuloksen 61, – 4 alle radan par-tuloksen saavutti Mikko Ylätalo, kun taas Ama-radalla parhaan kierroksen ovat heittäneet Jukka Tyni ja Jari Härö, joiden tulos on 50, -8 alle radan par-tuloksen.

Voidaan arvioida Pro- ja Ama-ratojen kesäliigan yksittäisten parhaiden kierrostulosten (Pro-rata: 61 ja Ama-rata: 50) rating-arvoja, kun verrataan niitä virallisissa kilpailuissa saavutettuihin tuloksiin ja ratingeihin. Arviot ovat luonnollisesti suuntaa-antavia, koska esimerkiksi sääolosuhteet vaikuttavat parhaisiin kierrostuloksiin.

Vertailukisoina pidetään vuoden 2016 kesäkuussa järjestettyä Pikkaralan avajaiskisaa, jossa ratana oli Pro-rata, ja tämän vuoden kesäkuun OFS 20v juhlaliigan kisaa, jossa taas ratana käytettiin Ama-rataa. Pikkaralan avajaiskisassa paras (Sauli Sumenin) tulos oli 66 ja siitä tuli ratingiksi 986; lisäksi yhden heiton arvo oli hiukan alle 7. Siten voidaan arvioida, että Pro-radan tuloksella 61 saisi rating-arvon luokkaa 1021. Juhlaliigan kisan paras (Sauli Sumenin) tulos Ama-radalla oli 52 ja sitä vastaava rating oli 996 ja yhden heiton arvo oli hiukan alle 10. Siten arvioidaan, että tulos 50 vastaa rating-arvoa 1016. Samalla tavalla jokainen kisaaja voi laskea omat saavuttamansa rating-arvot molemmilla radoilla. Vaikuttaa selvästi siltä, että Pikkaralan em. virallisissa kisoissa parhaat tulokset saavuttanut Sauli tuntee hyvin Pikkaralan ratojen metkut!

Hannu ja Pikkaralan vuosikortti vuodelle 2018

Sarjojen voittajat palkittiin mitaleilla, jonka jälkeen oli vuorossa Pikkaralan vuosikortin 2018 arvonta niiden kisaajien kesken, jotka olivat saaneet vähintään kaksi tulosta molemmilta radoilta: onnetar suosi vuosikortin arvonnassa Hannu Tuomaista. Jari oli myös onnettaren suosikki, kun hän voitti Powergripin lahjakortin.

Jari voittomitalin ja lahjakortin kera

Pikkaralan laavun grilli oli sunnuntaina iltapäivällä kuumana ja makkaroita sekä juotavaa oli tarjolla liigan lopetustapahtumassa.

Laavulla oli mukava jutella makkaroiden kera kesäliigasta

Pikkarala Frisbeegolf kiittää lämpimästi kaikkia kisaajia osallistumisesta kesäliigaan ja toivoo, että he ovat kokeneet mukavia hetkiä Pikkaralan radoilla. Kun kesäliiga on saatu kisatuksi, seuraavaksi on vuorossa sitten Pikkaralan talviliiga, johon Pikkarala Frisbeegolf toivoo runsasta osanottoa ja toivottaa kisaajat lämpimästi tervetulleiksi sen osakisoihin.