Pikkarala Frisbeegolfin kumppanit

Pikkarala Frisbeegolfin rata-alueen rakentamiseksi on tehty hankintoja ja talkootyötä, joita ovat merkittävästi edistäneet Pikkarala Frisbeegolfin yhteistyökumppanit ja ratojen käyttäjät. Ilman yhteistyökumppanien tukea ei olisi ollut mahdollista kolmessa vuodessa toteuttaa investointeja ja rakentaa Pikkaralan frisbeegolfrata-aluetta nykyiseen laajuuteen. Pikkaralan Frisbeegolfin yhteistyökumppanit on esitelty Pikkaralan nettisivujen kumppanit-sivulla.

Oulun Seudun Leader on tukenut merkittävästi Pikkarala Frisbeegolfin ratojen ja rata-alueen rakentamista ja varmistanut sen nopean aikaansaamisen. Oulun Seudun Leader on osa EU-ohjelmaa, jonka puitteissa kehitetään paikallisen alueen toimintaa, viihtyisyyttä ja yhteistyötä.

Pikkaralan Frisbeegolf on vuokrannut frisbeegolfrata-alueen Saint-Gobain Weberiltä (Weber), joka on positiivisesti myötävaikuttanut ratahankkeen toteutumiseen. Weber ja Pikkarala Frisbeegolf ovat vuonna 2016 solmineet yhteistyösopimuksen, jonka mukaisesti Weber on Pikkarala Frisbeegolfin pääyhteistyökumppani, Pikkarala Frisbeegolfin ratoja kutsutaan Weber-radoiksi ja ratojen #1. väylä on nimetty Weberin nimikkoväyläksi. Weber kehittää, valmistaa ja markkinoi monipuolisia rakennustuotteita julkisivuista lattiatasoitteisiin ja sen tärkeimpiä tuotemerkkejä ovat Kahi, Leca ja Vetonit.

Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) lukuisat työntekijät ja Oamkissa opiskelleet frisbeegolfaajat ovat Pikkaralan ratojen innokkaita käyttäjiä. Oamk suhtautuu hyvin positiivisesti frisbeegolfin harrastamiseen ja tukee Pikkaralan ratojen rakentamista. Ratojen #2. väylä, Oamk-väylä on nimetty Oamkin omaksi nimikkoväyläksi.

Kaleva Oy oli ensimmäinen yritys, jonka kanssa Pikkarala Frisbeegolf solmi yhteistyösopimuksen vuoden 2015 syksyllä. Oulun seudun frisbeegolfaajat aloittavat yleensä uuden päivän lukemalla Kalevan tarjoamaa tuoretta uutistarjontaa. Kaleva-konserni on nykyaikainen monimediayhtiö, joka tuottaa kiinnostavia ja puhuttavia sisältöjä niin painetussa kuin digitaalisessa muodossa. Yhteistyön myötä Kaleva Oy:n logot ovat Pikkaralan ratojen #3. väylän väyläopasteissa ja korissa.

Useat frisbeegolfin harrastajat Pikkaralan radoilla aloittavat kierroksensa vierailemalla aluksi Pikkaralan Shellillä ja hankkimalla sieltä päivälipun ja/tai nauttimalla muista Shellin tarjoamista palveluista. Pikkaralan Shell on Pikkarala Frisbeegolfille tärkeä kumppani, koska merkittävä osa päivälipuista hankitaan sieltä. Yhteistyön myötä Pikkaralan radan väylän #5 väyläopasteessa ja korissa ovat Pikkaralan Shellin logot.

Pihlavat on Pikkarala Frisbeegolfin uusin yhteistyökumppani, koska yhteistyö käynnistyi viime vuoden lopussa.  Pihlavat Oy on Pihlan tuotteiden valtuutettu jälleenmyyjä Raahen, Oulun ja Kemi-Tornion alueella. Yhteistyön aloittamisen myötä Pikkaralan ratojen väylä #7 nimettiin Pihlavat-väyläksi. Pihlavan vetäjä Mikko Kähtävä on kehittänyt nasevan tunnuslauseen Pihlavan nimikkoväylälle: #7 – ikkuna parempaan peliin!

Kaikki paikalliset frisbeegolfin harrastajat ovat Oulun Veden tuotteiden käyttäjiä: nimittäin Oulun Vesi vastaa yli 190000 asukkaan päivittäisistä vesihuoltopalveluista toimittamalla hyvälaatuista ja kohtuuhintaista talousvettä sekä huolehtimalla jätevesien viemäröinnistä ja puhdistamisesta. Oulun Veden yksi vedenottopiste on väylän #8 naapurissa, joten yhteistyökumppanimme Oulun Veden logot on luonnollisesti #8. väylän väyläopasteissa ja korissa.

Koneurakointi Mustonen Ky

Koneurakointi Mustonen Ky (Mustonen) on tuttu useille Pikkaralan ratatalkoisiin vuonna 2015 osallistuneille henkilöille. Silloinhan Mustosen toimesta hoidettiin järeämmän puutavaran keräys ja metsästä poiskuljettaminen. Yhteistyökumppanimme Koneurakointi Mustosen mainos/logot on sijoitettu luonnollisesti yhdellä metsäväylistä, nimittäin väylän #10 väyläopasteeseen ja koriin.

Normiopaste Oy, joka äskettäin hankki omistukseensa Elfving Signumin liiketoiminnan, on Pikkarala Frisbeegolfin yhteistyökumppani, jonka opasteteknologiaa käytetään Pikkaralan radoilla ja rata-alueella. Normiopaste Oy on maan johtava liikennetuotteiden myyntiin, urakointiin ja valmistamiseen erikoistunut yritys. Elfving Signumin/Normiopasteen mainos/logot ovat väylän #11 väyläopasteissa ja korissa.

Public House Graali, Pub Graali on tunnettu oululaisten ja frisbeegolfharrastajien suosima viihtyisä rentoutumispaikka, joka sijaitsee Oulun ydinkeskustassa. Pikkaralan Pro-radan pisimmän/Ama-radan väylän #12 väyläopasteissa ja korissa ovat Pub Graalin logot yhteistyösopimuksen mukaisesti.

Pörhön Autoliike Oy (Pörhö) on Pikkaralan ratojen väylien #15 väyläkumppani, josta syystä ko. väyliä kutsutaan Pörhö-väyläksi. Pörhö on yli 60-vuotias pohjoissuomalainen autoliike ja yksi Suomen vanhimmista alan toimijoista. Valtaosa Oulun seudun frisbeegolfin harrastajista tuntee erittäin hyvin Pörhön ja moni käyttää sen myymiä autoja ja palveluja päivittäin sekä työssään että frisbeegolfharrastuksessaan.

Kaikki frisbeegolfaajat tuntevat Innovan kiekot ja muut sen tuotteet. Pikkarala Frisbeegolf on hyvin tyytyväinen yhteistyöstä Innova Europen kanssa ja solmitusta yhteistyösopimuksesta, jonka mukaisesti Pikkaralan radan #16. väylän väyläopasteessa ja korissa näkyvät harrastajien hyvin tunnistamat Innovan logot.

Ratakadun R-kioski on Pikkaralan Frisbeegolfin keskeinen ja merkittävä kumppani: Ratakadun Ärrältä harrastaja voi hankkia Pikkaralan vuosikortin ja päivälippuja sekä tietenkin jutella ja kuulla Ärrällä, mitä kiinnostavaa ja uutta Pikkaralassa radoilla tapahtuu. Ratakadun Ärrän omistajat ovat Pikkarala Frisbeegolfin avainhenkilöitä, kuten useat harrastajat asian tietävät. Pikkarala Frisbeegolfin ratojen ”katsomoväylä”, #17. väylä on nimetty Ärrä-väyläksi.

Oulun seudun frisbeegolfaajien hyvin tuntema, melko hyvä frisbeekauppa Powergrip on Pikkarala Frisbeegolfin väyläkumppani Pro-/Ama-ratojen 18. väylällä, jota kutsutaan Powergrip-väyläksi. Powergrip on toimittanut Pikkaralan radoille mm. koreja ja tiimatot. Powergrip myy Pikkaralan vuosikortteja ja päivälippuja, joita PG:llä voidaan ostaa myös liikuntaseteleillä. PG on ”tosihyvin” edistänyt ja edistää Pikkaralan ratojen kehittämistä ja kehittymistä.

Eroon kannoista

Harrastajat ovat huomanneet Pikkaralan puttausalueella harjoitellaan puttaamista pari muun yhteistyökumppanin logot harjoituskoreissa. K-Rauta Muhos on selkeä, ihmisen kokoinen rautakauppa, joka kuitenkin vastaa myös vaativan yrityksen kaikkiin tarpeisiin. Eroon kannoista/Tmi Joona Kovaniemi tekee pihapuiden vaativia kaatoja, tonttien raivauksia ja kantojen jyrsintää.

Pikkarala Frisbeegolf on hyvin tyytyväinen yhteistyöhön em. yhteistyökumppanien kanssa. Pikkarala Frisbeegolf haluaa erittäin lämpimästi kiittää kaikkia yhteistyökumppaneitaan mainiosti sujuneesta yhteistyöstä. Sen tuloksena on saatu aikaan mielenkiintoiset ja vaativat frisbeegolfradat ja rataympäristö, joita tuhannet frisbeegolfin harrastajat käyttävät.

Joulu 2017

Pikkarala Frisbeegolfin väki toivottaa kaikille

Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2018

Paljon kiitoksia harrastajille ja yhteistyökumppaneille vuodesta 2017

Pikkaralan talviliigan ensimmäinen osakilpailu

Pikkaralan talviliigan ensimmäinen osakilpailu käytiin 17.12.2017. Kisassa kierrettiin kaikki Pikkaralan talviradan 27 väylää 52 kisaajan voimin viidessä sarjassa. Jo perinteiseen tapaan ns. aloitukisan jälkeen paisteltiin makkaraa laavulla ja vertailtiin tuloksia ennen palkintojen jakoa.

Hyvän kelin siivittämänä kisassa tehtiin radan uusi kisaennätys, kun MPM luokan Jouni Huhtamäki kiersi radan 62 heitolla, eli 20 alle radan ihanne tuloksen. Myös muita kovia kisatuloksia tehtiin. Kun jo näin alkukaudesta talviradan tulokset ovat tätä luokkaa on hyvinkin mahdollista, että rataennätys on keväällä 60 heittoa tai jopa viitosella alkava heittomäärä.

Luokkien voittajat:

Avoin, Jaakko Alatalo 69 (-13)

Naiset, Susanna Saar 88 (+6)

MPM, Jouni Huhtamäki 62 (-20)

MPG, Jukka Määttä 64 (-18)

Amatöörit, Seppo Hänninen 75 (-7)

Tälle kaudelle talvirata on pidennetty 27-väyläiseksi lisäämällä siihen ”väliysi”, joka on saanut erityisesti kiitosta heittäjien keskuudessa. Radan väylä 7 (n. 70m tiukka metsäpilliväylä) näyttää edelleen pitävät radan vaikemman väylän titteliä, mutta uuden väliysin väylät 9,3 (par 4) ja 9,4 olivat heti siinä perässä seuraavaksi vaikeimpina tässä kisassa. Väylää 9,3 ajateltiin radan rakentamisen aikana helpohkona par 4-väylänä, mutta tämä kisa ei ainakaan tue tätä ajatusta.

Kuva väylän 9,2 korilta väylän 9,3 tiille.

Pikkaralan talviliigassa käydään kuusi osakilpailua, joista neljän parhaan heittömäärät lasketaan mukaan lopputulokseen.

Kiitokset osallistujille ja tervetuloa seuraavaan kisaan 30.12.2017 alkaen 11.00.

Talviliigan 2018 ensimmäinen kisa ja avajaistapahtuma

Pikkarala Frisbeegolfin talviliigan ensimmäinen osakilpailu on ensi viikon sunnuntaina 17.12.2017 alkaen klo 11.00. Ensimmäistä kisaa varten on luotu tapahtuma Pikkarala Frisbeegolfin Facebook-sivuille ja ilmoittautuminen kisaan on auki Metrix:ssa: voit ilmoittautua täällä.

Liigan toinen osakilpailu on vielä ennen vuodenvaihdetta: 30.12.2017. Vuoden 2018 puolella osakilpailut järjestetään kolmen viikon välein sunnuntaisin alkaen klo 12.00. Kaikki osakilpailut ovat yhden kierroksen kisoja ja kisassa kierretään Pikkaralan 27-väylän talvirata.

Talviliiga 2017 voittajat: Joona, Riku, Susanna ja Teemu, Mikael puuttuu kuvasta

Pikkaralan talviliigassa ovat seuraavat sarjat: avoin luokka, naiset, amatöörit, MPM ja MPG. Viime vuoden talviliigassa Mikael Hyväri, Susanna Saar, Joona Uutinen, Teemu Holappa ja Riku Kaajakari voittivat sarjansa ja ottivat pokaalit vuodeksi haltuunsa. Keväällä sitten nähdään, ottavatko he tänäkin talvena pokaalit vuodeksi palkintokaappiinsa.

Talviliigan ensimmäisen osakisan tapahtumassa on kisaajille tarjolla grillimakkaroita Pikkaralan laavulla. Ja tietenkin kisaajat voivat grillillä lämmittää/valmistaa omia eväitään.

Talviliigaan voi osallistua Pikkarala Frisbeegolfin vuosikortilla tai päivälipulla.

Luotto-/pankkikortin lukija

Pikkarala Frisbeegolfin vuoden 2018 vuosikortteja voidaan ostaa osakilpailun yhteydessä: vuosikortin voi maksaa käteisellä tai luotto-/pankkikortilla. Pikkarala Frisbeegolf on hankkinut kannettavan pienen luotto-/pankkikortin lukijan, jonka avulla mobiilimaksaminen kortilla on mahdollista kisapaikalla.

Tarkempi kuvaus talviliigasta löytyy Pikkarala Frisbeegolfin nettisivulta Talviliiga.

Yritysvuosikortti 2018

Pikkarala Frisbeegolf julkistaa yrityksille ja yhteisöille tarkoitetun Pikkarala Frisbeegolfin vuoden 2018 yritysvuosikortin. Yritysvuosikortti antaa yrityksen/ yhteisön enintään neljälle työntekijälle samanaikaisen oikeuden käyttää Pikkarala Frisbeegolfin ratoja: siis 1…4 henkilön ryhmä työntekijöitä voi samaan aikaan käyttää Pikkaralan ratoja. Vuosikorttia ei ole tarkoitettu tietyille nimetyille yrityksen/yhteisön henkilöille, kuten henkilökohtaisissa vuosikorteissa, vaan yrityksen/yhteisön eri henkilöt voivat eri aikoina hyödyntää ratojen käyttöoikeutta.

Yritysvuosikortti 2018

Monet yritykset/yhteisöt tukevat henkilökuntansa liikunta- ja harrastustoimintaa maksamalla osan siitä työntekijän puolesta. Jos työnantajasi tukee työntekijöiden omaehtoista liikuntaharrastusta, voinet ehdottaa yrityksesi henkilöstöosastolle Pikkarala Frisbeegolfin yritysvuosikortin hankintaa. Yritysvuosikorttia voisivat hyödyntää sekä ahkerasti frisbeegolfia harrastavat yrityksen/yhteisön henkilöt että satunnaisesti frisbeegolfaavat työntekijät.

Tietoa yritysvuosikortista ja sen hankinnasta löytyy Pikkarala Frisbeegolfin nettisivulta yritysvuosikortti 2018.

Pihlavat Pikkarala Frisbeegolfin väyläkumppaniksi

Pihlavat Oy ja Pikkarala Frisbeegolf ovat solmineet yhteistyösopimuksen vuosille 2018 – 2020. Pihlavat Oy tukee yleishyödyllisen Pikkarala Frisbeegolfin ratojen rakentamista, jatkokehittämistä ja ylläpitoa.

Pihlavat Oy on tänä syksynä perustettu yritys, jonka omistaja Mikko Kähtävä on frisbeegolfin innokas harrastaja. Mikko otti yhteyttä Pikkarala Frisbeegolfiin ja ehdotti yhteistyön aloittamista.

Pihlavat Oy on Pihlan valtuutettu jälleenmyyjä Raahen, Oulun ja Kemi-Tornion alueella. Mikolla on useiden vuosien kokemus alueen ikkuna- ja oviremonttien toteuttamisesta saneerauskohteissa yhdessä kokeneiden asentajien kanssa. Yritys suunnittelee kaiken alusta loppuun, erittäin asiakaslähtöisesti sekä asiakkaan tarpeet huomioiden. Pihlan kotimaiset tuotteet ovat todella laadukkaita ja tunnettuja koko Suomessa.

Pikkarala Frisbeegolf on tyytyväinen yhteistyön aloittamisesta Pihlavat Oy:n kanssa: sopimuksen myötä Pikkaralan Pro- ja Ama-radan väylä #7 nimetään Pihlavat-väyläksi. Pihlavat-väylän väyläopasteeseen ja koriin sijoitetaan Pihlavan mainokset/logot. Lisäksi Pihlavan mainos/logo sijaitsee näkyvästi Pikkarala Frisbeegolfin nettisivuston kotisivulla. Pikkarala Frisbeegolfin henkilöt toivovat jatkossa näkevänsä Mikon ja muita frisbeegolfin harrastajia usein heittämässä Pikkaralan radoilla ja Pihlavat-väylällä.

#7 – Ikkuna parempaan peliin!

Pikkaralan talviliiga 2018

Pikkarala talviliigan toinen kisavuosi käynnistyy joulukuun puolivälin jälkeen. Tämän talven uutuutena talviliigan kisaajat pääsevät heittämään Pikkaralan upouudella 27-väyläisellä talviradalla. Talviliigakisan ideoinut ja talviradan lisäväylät suunnitellut Jaakko Alatalo jatkaa talviliigan johtajana viimevuotiseen malliin. Talviliigan tavoitteena on tarjota harrastajille mahdollisuus nauttia talviliikunnasta mukavassa seurassa rennon kisaamisen merkeissä.

Teemu heitti parhaan tuloksen viime talven talviliigassa

Pikkaralan talviliigan osakisat järjestetään yhden kierroksen kilpailuina yleensä lauantaisin kolmen viikon välein; ensimmäinen liigakisa pidetään kuitenkin sunnuntaina joulukuun 17. päivänä alkaen klo 11.00. Kaksi ensimmäistä osakisaa alkaa klo 11.00, jotta ehditään kiertää rata valoisana aikana, kun taas neljä viimeistä osakisaa alkaa lauantaisin klo 12.00.

Laavulla viime talven kisassa

Liigaan kuuluu 6 osakilpailua ja kokonaistulokseen lasketaan mukaan 4 parhaan kisan kokonaistulos. Liigan sarjat ovat seuraavat: avoin sarja, naiset, amatöörit, MPM ja MPG. Talviliigan yksittäisissä kisoissa ei jaeta palkintoja, vaan kokonaiskilpailun voittajat sarjoittain saavat kiertopalkinnot vuodeksi palkintokaappiinsa.

Talviliigaan voi osallistua Pikkarala Frisbeegolfin vuosikortilla tai päivälipulla. Tarkempi kuvaus talviliigasta löytyy Pikkarala Frisbeegolfin nettisivulta Talviliiga.

Vuoden 2018 vuosikorttien myynti alkanut

Pikkarala Frisbeegolfin vuoden 2018 vuosikorttien myynti on alkanut: niitä voidaan ostaa Powergripin myymälässä ja Ratakadun R-kioskilla. Vuoden 2018 vuosikortin hinta on edelleen sama kuin aikaisempina vuosina, 50 €: tarkempia tietoja vuosikortista ja päivälipuista ja niiden hankkimisesta löytyy tältä sivulta.

Vuosikortti 2018

Vuoden 2018 vuosikortin voi hankkia myös Smartumin, Edenredin, Eazybreakin ja EPassin liikuntaseteleillä Powergripin myymälässä Oulussa. Liikuntaseteleillä ostettaessa hinta on 50 € riippumatta siitä onko vuosikortin hankkija frisbeegolfseuran jäsen vai ei.

Oululaisten frisbeegolfseurojen jäsenet saavat edelleen 5 €:n alennuksen v. 2018 vuosikorttiin (ei liikuntaseteleillä): ostotilanteessa kortin hankkija kertoo, minkä seuran jäsen hän on. Tarkemmat menettelystä on kuvattu em. nettisivulla.

Vuosikortti voidaan ostaa seuraavilla maksutavoilla:

  • Käteinen/pankkikortti/luottokortti (hinta 50/45 € seuran jäsenelle)
  • Liikuntaseteleillä (hinta on 50 €)
  • Maksamalla suoraan Pikkarala Frisbeegolfin tilille (hinta 50/45 € seuran jäsenelle)

Vuoden 2018 vuosikortin haltija saa välittömästi käyttöoikeuden Pikkaralan ratoihin, joten uudet vuosikorttilaiset pääsevät jo tässä kuussa hyödyntämään vuosikorttiaan ja ahkerasti kiertämään ratoja.

Pikkaralan uusi talvirata käyttöön 18.11.2017

Pikkarala Frisbeegolfin talvirataa on uudistettu lisäämällä uusia väyliä. Uudistetulla talviradalla on useita mahdollisuuksia yhden kierroksen tekemiseen: harrastaja voi valita seuraavista vaihtoehdoista:

  • 18 väylän talvirata (väylät #1 – #18): muutoin sama rata kuin viime talvena, paitsi väylän #15 tiipaikka on siirtynyt Pro-radan #3 tiipaikan viereen ja parin väylän koripaikka on hiukan siirtynyt sivusuunnassa.
  • 27 väylän talvirata (väylät #1 – #9, #9.1 – #9.9, #10 – #18): kuten edellä plus lisäksi 9 väylän ”takalenkki” talviradan väylien #9 ja #10 välissä
  • 9 väylän ”takalenkkirata” (väylät #9.1 – #9.9)
  • 18 väylän ”takalenkkirata”: 9 väylän ”takalenkkirata” kierretään kaksi kertaa

Jaakko Alatalo ja Heikki Riekki ovat ideoineet ja suunnitelleet viime vuoden malliin vuoden 2018 talviradan. Pikkarala Frisbeegolfin uudistetun talviradan ideana on, että viime talvena hyväksi havaittu rata on käytössä jatkossakin ja sen lisäksi harrastajan on mahdollista kiertää 9 väylän lisälenkki. Pikkarala Frisbeegolf toivoo, että 9 väylän ”takalenkistäkin” pidetään ja sitäkin osaa tullaan kiertämään ahkerasti talven aikana.

Talvirata 2018

Talviradan käyttöönoton myötä kesäradat eivät ole enää käytössä, koska kesäradoilta on siirretty koreja talviradalle. Pikkarala Frisbeegolfin talviratakartan voit ladata täältä: Pdf-ratakartta ja jpg-ratakartta.

18-väylän talviradan kaikkien väylien par-luku on kolme, radan pituus on 1243 metriä ja radan par-luku 54. ”Takalenkin” väylän # 9.3 pituus on 148 metriä ja par-luku 4. ”Takalenkkiradan” par-luku on 28 ja pituus 718 metriä. 27 väylän talviradan pituus on 1961 metriä ja par-luku 82.

Pikkaralan talviradan käyttö alkaa lauantaina 18.11.2017. Pikkarala Frisbeegolf juhlistaa talviratakauden avausta tarjoamalla harrastajille ilmaisen radan sunnuntaina 19.11.2017 sekä grillimakkaroita ja mehua klo 12.00 – 15.00 välisenä aikana; silloin laavun grillillä on mahdollista grillata myös omia makkaroita tai muutakin grilliin sopivaa. Pikkarala Frisbeegolf toivottaa kaikki frisbeegolfaajat lämpimästi tervetulleiksi talviradan avajaisiin ja tutustumaan uudistettuun talvirataan. Harrastaja voi ostaa vuoden 2018 vuosikortteja talviratakauden avauksessa Pikkaralassa.