Talviliigan 2018 ensimmäinen kisa ja avajaistapahtuma

Pikkarala Frisbeegolfin talviliigan ensimmäinen osakilpailu on ensi viikon sunnuntaina 17.12.2017 alkaen klo 11.00. Ensimmäistä kisaa varten on luotu tapahtuma Pikkarala Frisbeegolfin Facebook-sivuille ja ilmoittautuminen kisaan on auki Metrix:ssa: voit ilmoittautua täällä.

Liigan toinen osakilpailu on vielä ennen vuodenvaihdetta: 30.12.2017. Vuoden 2018 puolella osakilpailut järjestetään kolmen viikon välein sunnuntaisin alkaen klo 12.00. Kaikki osakilpailut ovat yhden kierroksen kisoja ja kisassa kierretään Pikkaralan 27-väylän talvirata.

Talviliiga 2017 voittajat: Joona, Riku, Susanna ja Teemu, Mikael puuttuu kuvasta

Pikkaralan talviliigassa ovat seuraavat sarjat: avoin luokka, naiset, amatöörit, MPM ja MPG. Viime vuoden talviliigassa Mikael Hyväri, Susanna Saar, Joona Uutinen, Teemu Holappa ja Riku Kaajakari voittivat sarjansa ja ottivat pokaalit vuodeksi haltuunsa. Keväällä sitten nähdään, ottavatko he tänäkin talvena pokaalit vuodeksi palkintokaappiinsa.

Talviliigan ensimmäisen osakisan tapahtumassa on kisaajille tarjolla grillimakkaroita Pikkaralan laavulla. Ja tietenkin kisaajat voivat grillillä lämmittää/valmistaa omia eväitään.

Talviliigaan voi osallistua Pikkarala Frisbeegolfin vuosikortilla tai päivälipulla.

Luotto-/pankkikortin lukija

Pikkarala Frisbeegolfin vuoden 2018 vuosikortteja voidaan ostaa osakilpailun yhteydessä: vuosikortin voi maksaa käteisellä tai luotto-/pankkikortilla. Pikkarala Frisbeegolf on hankkinut kannettavan pienen luotto-/pankkikortin lukijan, jonka avulla mobiilimaksaminen kortilla on mahdollista kisapaikalla.

Tarkempi kuvaus talviliigasta löytyy Pikkarala Frisbeegolfin nettisivulta Talviliiga.

Yritysvuosikortti 2018

Pikkarala Frisbeegolf julkistaa yrityksille ja yhteisöille tarkoitetun Pikkarala Frisbeegolfin vuoden 2018 yritysvuosikortin. Yritysvuosikortti antaa yrityksen/ yhteisön enintään neljälle työntekijälle samanaikaisen oikeuden käyttää Pikkarala Frisbeegolfin ratoja: siis 1…4 henkilön ryhmä työntekijöitä voi samaan aikaan käyttää Pikkaralan ratoja. Vuosikorttia ei ole tarkoitettu tietyille nimetyille yrityksen/yhteisön henkilöille, kuten henkilökohtaisissa vuosikorteissa, vaan yrityksen/yhteisön eri henkilöt voivat eri aikoina hyödyntää ratojen käyttöoikeutta.

Yritysvuosikortti 2018

Monet yritykset/yhteisöt tukevat henkilökuntansa liikunta- ja harrastustoimintaa maksamalla osan siitä työntekijän puolesta. Jos työnantajasi tukee työntekijöiden omaehtoista liikuntaharrastusta, voinet ehdottaa yrityksesi henkilöstöosastolle Pikkarala Frisbeegolfin yritysvuosikortin hankintaa. Yritysvuosikorttia voisivat hyödyntää sekä ahkerasti frisbeegolfia harrastavat yrityksen/yhteisön henkilöt että satunnaisesti frisbeegolfaavat työntekijät.

Tietoa yritysvuosikortista ja sen hankinnasta löytyy Pikkarala Frisbeegolfin nettisivulta yritysvuosikortti 2018.

Pihlavat Pikkarala Frisbeegolfin väyläkumppaniksi

Pihlavat Oy ja Pikkarala Frisbeegolf ovat solmineet yhteistyösopimuksen vuosille 2018 – 2020. Pihlavat Oy tukee yleishyödyllisen Pikkarala Frisbeegolfin ratojen rakentamista, jatkokehittämistä ja ylläpitoa.

Pihlavat Oy on tänä syksynä perustettu yritys, jonka omistaja Mikko Kähtävä on frisbeegolfin innokas harrastaja. Mikko otti yhteyttä Pikkarala Frisbeegolfiin ja ehdotti yhteistyön aloittamista.

Pihlavat Oy on Pihlan valtuutettu jälleenmyyjä Raahen, Oulun ja Kemi-Tornion alueella. Mikolla on useiden vuosien kokemus alueen ikkuna- ja oviremonttien toteuttamisesta saneerauskohteissa yhdessä kokeneiden asentajien kanssa. Yritys suunnittelee kaiken alusta loppuun, erittäin asiakaslähtöisesti sekä asiakkaan tarpeet huomioiden. Pihlan kotimaiset tuotteet ovat todella laadukkaita ja tunnettuja koko Suomessa.

Pikkarala Frisbeegolf on tyytyväinen yhteistyön aloittamisesta Pihlavat Oy:n kanssa: sopimuksen myötä Pikkaralan Pro- ja Ama-radan väylä #7 nimetään Pihlavat-väyläksi. Pihlavat-väylän väyläopasteeseen ja koriin sijoitetaan Pihlavan mainokset/logot. Lisäksi Pihlavan mainos/logo sijaitsee näkyvästi Pikkarala Frisbeegolfin nettisivuston kotisivulla. Pikkarala Frisbeegolfin henkilöt toivovat jatkossa näkevänsä Mikon ja muita frisbeegolfin harrastajia usein heittämässä Pikkaralan radoilla ja Pihlavat-väylällä.

#7 – Ikkuna parempaan peliin!

Pikkaralan talviliiga 2018

Pikkarala talviliigan toinen kisavuosi käynnistyy joulukuun puolivälin jälkeen. Tämän talven uutuutena talviliigan kisaajat pääsevät heittämään Pikkaralan upouudella 27-väyläisellä talviradalla. Talviliigakisan ideoinut ja talviradan lisäväylät suunnitellut Jaakko Alatalo jatkaa talviliigan johtajana viimevuotiseen malliin. Talviliigan tavoitteena on tarjota harrastajille mahdollisuus nauttia talviliikunnasta mukavassa seurassa rennon kisaamisen merkeissä.

Teemu heitti parhaan tuloksen viime talven talviliigassa

Pikkaralan talviliigan osakisat järjestetään yhden kierroksen kilpailuina yleensä lauantaisin kolmen viikon välein; ensimmäinen liigakisa pidetään kuitenkin sunnuntaina joulukuun 17. päivänä alkaen klo 11.00. Kaksi ensimmäistä osakisaa alkaa klo 11.00, jotta ehditään kiertää rata valoisana aikana, kun taas neljä viimeistä osakisaa alkaa lauantaisin klo 12.00.

Laavulla viime talven kisassa

Liigaan kuuluu 6 osakilpailua ja kokonaistulokseen lasketaan mukaan 4 parhaan kisan kokonaistulos. Liigan sarjat ovat seuraavat: avoin sarja, naiset, amatöörit, MPM ja MPG. Talviliigan yksittäisissä kisoissa ei jaeta palkintoja, vaan kokonaiskilpailun voittajat sarjoittain saavat kiertopalkinnot vuodeksi palkintokaappiinsa.

Talviliigaan voi osallistua Pikkarala Frisbeegolfin vuosikortilla tai päivälipulla. Tarkempi kuvaus talviliigasta löytyy Pikkarala Frisbeegolfin nettisivulta Talviliiga.

Vuoden 2018 vuosikorttien myynti alkanut

Pikkarala Frisbeegolfin vuoden 2018 vuosikorttien myynti on alkanut: niitä voidaan ostaa Powergripin myymälässä ja Ratakadun R-kioskilla. Vuoden 2018 vuosikortin hinta on edelleen sama kuin aikaisempina vuosina, 50 €: tarkempia tietoja vuosikortista ja päivälipuista ja niiden hankkimisesta löytyy tältä sivulta.

Vuosikortti 2018

Vuoden 2018 vuosikortin voi hankkia myös Smartumin, Edenredin, Eazybreakin ja EPassin liikuntaseteleillä Powergripin myymälässä Oulussa. Liikuntaseteleillä ostettaessa hinta on 50 € riippumatta siitä onko vuosikortin hankkija frisbeegolfseuran jäsen vai ei.

Oululaisten frisbeegolfseurojen jäsenet saavat edelleen 5 €:n alennuksen v. 2018 vuosikorttiin (ei liikuntaseteleillä): ostotilanteessa kortin hankkija kertoo, minkä seuran jäsen hän on. Tarkemmat menettelystä on kuvattu em. nettisivulla.

Vuosikortti voidaan ostaa seuraavilla maksutavoilla:

  • Käteinen/pankkikortti/luottokortti (hinta 50/45 € seuran jäsenelle)
  • Liikuntaseteleillä (hinta on 50 €)
  • Maksamalla suoraan Pikkarala Frisbeegolfin tilille (hinta 50/45 € seuran jäsenelle)

Vuoden 2018 vuosikortin haltija saa välittömästi käyttöoikeuden Pikkaralan ratoihin, joten uudet vuosikorttilaiset pääsevät jo tässä kuussa hyödyntämään vuosikorttiaan ja ahkerasti kiertämään ratoja.

Pikkaralan uusi talvirata käyttöön 18.11.2017

Pikkarala Frisbeegolfin talvirataa on uudistettu lisäämällä uusia väyliä. Uudistetulla talviradalla on useita mahdollisuuksia yhden kierroksen tekemiseen: harrastaja voi valita seuraavista vaihtoehdoista:

  • 18 väylän talvirata (väylät #1 – #18): muutoin sama rata kuin viime talvena, paitsi väylän #15 tiipaikka on siirtynyt Pro-radan #3 tiipaikan viereen ja parin väylän koripaikka on hiukan siirtynyt sivusuunnassa.
  • 27 väylän talvirata (väylät #1 – #9, #9.1 – #9.9, #10 – #18): kuten edellä plus lisäksi 9 väylän ”takalenkki” talviradan väylien #9 ja #10 välissä
  • 9 väylän ”takalenkkirata” (väylät #9.1 – #9.9)
  • 18 väylän ”takalenkkirata”: 9 väylän ”takalenkkirata” kierretään kaksi kertaa

Jaakko Alatalo ja Heikki Riekki ovat ideoineet ja suunnitelleet viime vuoden malliin vuoden 2018 talviradan. Pikkarala Frisbeegolfin uudistetun talviradan ideana on, että viime talvena hyväksi havaittu rata on käytössä jatkossakin ja sen lisäksi harrastajan on mahdollista kiertää 9 väylän lisälenkki. Pikkarala Frisbeegolf toivoo, että 9 väylän ”takalenkistäkin” pidetään ja sitäkin osaa tullaan kiertämään ahkerasti talven aikana.

Talvirata 2018

Talviradan käyttöönoton myötä kesäradat eivät ole enää käytössä, koska kesäradoilta on siirretty koreja talviradalle. Pikkarala Frisbeegolfin talviratakartan voit ladata täältä: Pdf-ratakartta ja jpg-ratakartta.

18-väylän talviradan kaikkien väylien par-luku on kolme, radan pituus on 1243 metriä ja radan par-luku 54. ”Takalenkin” väylän # 9.3 pituus on 148 metriä ja par-luku 4. ”Takalenkkiradan” par-luku on 28 ja pituus 718 metriä. 27 väylän talviradan pituus on 1961 metriä ja par-luku 82.

Pikkaralan talviradan käyttö alkaa lauantaina 18.11.2017. Pikkarala Frisbeegolf juhlistaa talviratakauden avausta tarjoamalla harrastajille ilmaisen radan sunnuntaina 19.11.2017 sekä grillimakkaroita ja mehua klo 12.00 – 15.00 välisenä aikana; silloin laavun grillillä on mahdollista grillata myös omia makkaroita tai muutakin grilliin sopivaa. Pikkarala Frisbeegolf toivottaa kaikki frisbeegolfaajat lämpimästi tervetulleiksi talviradan avajaisiin ja tutustumaan uudistettuun talvirataan. Harrastaja voi ostaa vuoden 2018 vuosikortteja talviratakauden avauksessa Pikkaralassa.

Kesäliiga kisattu

Pikkaralan kesäliiga alkoi toukokuussa ja saatiin päätökseen sunnuntaina 15.10.2017. Siihen osallistui kesän aikana yhteensä 74 frisbeegolfaajaa: avoimessa sarjassa oli eniten osanottajia, mutta myös naisten sarjaan saatiin hienosti mukaan 9 kisaajaa. Kesäliigan periaate oli sellainen, että kisaajan kokonaistulokseen sisältyy kesäkauden kaksi parasta kierrostulosta sekä Pro- että Ama-radoilla.

Mikko voitti kesäliigan

Ehkäpä ei ollut suuri yllätys, että Mikko Ylätalo voitti avoimen sarjan saaden kokonaistuloksen 226, – 20 alle par-tulosten: Mikko pokkasi haltuunsa kesäliigan voittajana näyttävän Colombo-lasipalkinnon.

Väylällä #10 voidaan heittää eagle

Naisten sarjassa Susanna Saar ja Mervi Syväluoma kisasivat tiukasti naisten sarjan voitosta, mikä päättyi lopulta Susannan eduksi yhden heiton erolla. Myös MPM-sarjassa oli kova vääntö voitosta, kun Jari Härö ja Jukka Kälkäjä kisasivat tasaväkisesti koko kesän ajan. Kisa kääntyi lopulta Jarin voittoon yhden heiton erolla. Jari saavutti kokonaistuloksen 230, – 16 alle par-tulosten.

MPG-sarjassa taas Ari Korpela ja Riku Kaajakari yltyivät kovaan kisaan syksyn aikana; kisa päättyi lopulta Arin voitoksi yhden heiton erolla. Eero Savilaakso otti voiton varmaan tyyliin MPS-sarjassa. Tulevaisuuden lupaus juniorisarjassa kisaava Niko Jaara saavutti ”kotiradoillaan” hienon kokonaistuloksen 238 heittoa, -8 alle par-tulosten.

Sarjojen voittajat: Susanna, Jari, Mikko, Ari ja Eero, Niko puuttuu kuvasta

Kesäliigan tavoitteena oli myös saada selville, kuinka hyviä tuloksia Pikkaralan radoilla voidaan saavuttaa. Pro-radan parhaan kierrostuloksen 61, – 4 alle radan par-tuloksen saavutti Mikko Ylätalo, kun taas Ama-radalla parhaan kierroksen ovat heittäneet Jukka Tyni ja Jari Härö, joiden tulos on 50, -8 alle radan par-tuloksen.

Voidaan arvioida Pro- ja Ama-ratojen kesäliigan yksittäisten parhaiden kierrostulosten (Pro-rata: 61 ja Ama-rata: 50) rating-arvoja, kun verrataan niitä virallisissa kilpailuissa saavutettuihin tuloksiin ja ratingeihin. Arviot ovat luonnollisesti suuntaa-antavia, koska esimerkiksi sääolosuhteet vaikuttavat parhaisiin kierrostuloksiin.

Vertailukisoina pidetään vuoden 2016 kesäkuussa järjestettyä Pikkaralan avajaiskisaa, jossa ratana oli Pro-rata, ja tämän vuoden kesäkuun OFS 20v juhlaliigan kisaa, jossa taas ratana käytettiin Ama-rataa. Pikkaralan avajaiskisassa paras (Sauli Sumenin) tulos oli 66 ja siitä tuli ratingiksi 986; lisäksi yhden heiton arvo oli hiukan alle 7. Siten voidaan arvioida, että Pro-radan tuloksella 61 saisi rating-arvon luokkaa 1021. Juhlaliigan kisan paras (Sauli Sumenin) tulos Ama-radalla oli 52 ja sitä vastaava rating oli 996 ja yhden heiton arvo oli hiukan alle 10. Siten arvioidaan, että tulos 50 vastaa rating-arvoa 1016. Samalla tavalla jokainen kisaaja voi laskea omat saavuttamansa rating-arvot molemmilla radoilla. Vaikuttaa selvästi siltä, että Pikkaralan em. virallisissa kisoissa parhaat tulokset saavuttanut Sauli tuntee hyvin Pikkaralan ratojen metkut!

Hannu ja Pikkaralan vuosikortti vuodelle 2018

Sarjojen voittajat palkittiin mitaleilla, jonka jälkeen oli vuorossa Pikkaralan vuosikortin 2018 arvonta niiden kisaajien kesken, jotka olivat saaneet vähintään kaksi tulosta molemmilta radoilta: onnetar suosi vuosikortin arvonnassa Hannu Tuomaista. Jari oli myös onnettaren suosikki, kun hän voitti Powergripin lahjakortin.

Jari voittomitalin ja lahjakortin kera

Pikkaralan laavun grilli oli sunnuntaina iltapäivällä kuumana ja makkaroita sekä juotavaa oli tarjolla liigan lopetustapahtumassa.

Laavulla oli mukava jutella makkaroiden kera kesäliigasta

Pikkarala Frisbeegolf kiittää lämpimästi kaikkia kisaajia osallistumisesta kesäliigaan ja toivoo, että he ovat kokeneet mukavia hetkiä Pikkaralan radoilla. Kun kesäliiga on saatu kisatuksi, seuraavaksi on vuorossa sitten Pikkaralan talviliiga, johon Pikkarala Frisbeegolf toivoo runsasta osanottoa ja toivottaa kisaajat lämpimästi tervetulleiksi sen osakisoihin.

Pikkarala Frisbeegolfin rakentamisvuosi 2017

Pikkarala Frisbeegolfin vuoteen 2017 sisältyy monenlaisia asioita ja tapahtumia. Niistä on kerrottu vuoden aikana verkkosivujen uutiskirjoituksissa; tässä uutisjutussa kerrotaan, mitä kaikkea uutta on saatu aikaan Pikkaralan rata-alueella vuonna 2017.

Väylän #15 vaihtoehtokoripaikka lisää väylän pituutta 22 metriä

Pikkarala Frisbeegolfin toiminnan kulmakivenä on tarjota ratojen käyttäjille mielenkiintoiset ja sopivan haastavat frisbeegolfväylät ja -radat. Niinpä myös tämän vuoden aikana on tehty edelleen pientä hienovirittämistä muutamilla väylillä ja väylien käytettävyyttä on pyritty parantamaan esimerkiksi lisäämällä haketta niiden kulkureiteille. Väylille #15 ja #18 on tehty vaihtoehtoiset koripaikat, joita on jo käytetty muutamissa kilpailuissa.

Ama-radan väylän #3 tiipaikan rakentaminen

Vuoden laajin rakentamistyö kohdistui Ama-radan tiipaikkojen uudistamiseen, jonka jälkeen ratojen kaikki tiipaikat ovat kooltaan 4 x 2 m2. Uudet tiipaikat olivatkin vuoden aikana kovassa käytössä ja niiden myötä Ama-radan käyttömäärä on lisääntynyt selvästi.

Pro-radan #6 väylän tiipaikan edustan laattoja on tuettu pengerryksellä

Sekä Pro- että Ama-ratojen tiipaikkojen etupuolille on asennettu suurikokoiset laatat estämään kuoppien syntyminen tiipaikkojen edustoille. Väylän #2 vasemmalle puolelle ennen korialuetta on tehty pengerrystä, joka helpottaa kulkemista väylän ”laaksoalueella”.

Pengerretty polku väylän #2 korin lähellä
Parkkipaikan reunanurmikko

Rata-alueen parkkipaikalle asennettiin hienorakeinen päällyste ja tehtiin se aikaisempaa tasaisemmaksi. Parkkipaikan laavun puoleinen reunusta sai kesän aikana Pikkaralan brändiin sopivan värin, kun ennen syksyn saapumista nurmikko vihersi maastoon hyvin sulautuvaksi. Samaan aikaan kun nurmikko alkoi vihertää, frisbeegolfradan rataportti saatiin asennetuksi Weber-väylän tiipaikan etupuolelle.

Rataportti

Merkittävä etappi Pikkarala Frisbeegolfin toiminnassa oli rata-alueen toimistorakennuksen/ ”kisakeskuksen” pystyttäminen parkkipaikan viereen. Se on jatkossa Pikkarala Frisbeegolfin ratojen toiminnan keskus ja tukikohta. Ensimmäisiä kertoja sitä päästiin käyttämään Oulu Openissa sekä Junioreiden ja amatöörien SM-kisoissa elo- ja syyskuun aikana.

Toimistorakennus

Pikkaralan kisojen ja tapahtumien järjestämisen helpottamiseen hankittiin liikuteltavia rengasjalallisia lisäkoreja, joita sitten käytettiin useissa kesäkauden kisoissa.

Rengasjalkakori

Rata-alueelle saatiin syyspuolella asennetuksi löytökiekkolaatikko, jonka ystävällinen ja innokas frisbeegolfin harrastaja Arto Junno rakensi harrastajien käyttöön. Löytökiekkolaatikko joutui heti muutaman päivän kuluttua asentamisesta kunnon testiin, josta se selvisi lähes naarmuitta, kun ilmeisesti rekka-auto ajoi sen kumoon kuitenkaan onnistumatta sitä vahingoittamaan. Tämä kertonee sen, että kenenkään ei kannata murtautua Arton tekemiin löytökiekkolaatikoihin.

Löytökiekkolaatikko

Pikkarala Frisbeegolf toivoo, että kilpailijat ja harrastajat ovat saaneet kokea miellyttäviä ja mieleenpainuvia hetkiä Pikkaralan radoilla ja rata-alueella. Pikkaralan Frisbeegolf toivottaa jatkossakin kaikki harrastajat ja kisaajat lämpimästi tervetulleiksi Pikkaralan radoille.

Frisbeegolf on hauskaa. kuva: Epic DG Films

Pikkarala Frisbeegolfin kisavuosi 2017

Pikkarala Frisbeegolfin vuoteen 2017 sisältyy monenlaisia asioita ja tapahtumia. Niistä on kerrottu vuoden aikana verkkosivujen uutiskirjoituksissa; tämän uutisjutun ajatuksena on kertoa tämän vuoden kisatapahtumista Pikkaralassa.

WG-kisassa oli yli 100 kisaajaa

Vuoden 2017 kilpailukauden avasi Pikkaralan talviliiga, joka sisälsi kuusi osakilpailua kolmen viikon välein. Mikael Hyväri saavutti parhaan tuloksen talviliigan avoimen sarjan kokonaiskilpailussa ja siis nappasi avoimen sarjan voiton. Myös Winter Gamesin yksi osakilpailu järjestettiin Pikkaralan talviradalla. WG-kisaan osallistui 104 kisaajaa, jolloin Pikkaralassa nähtiin ennätysmäärä talvikauden kisaajia. Talviliigan jäähdyttelynä järjestettiin vielä PTT-kisa, Pikkaralan talvirata toisinpäin.

Joona ja talviliigan amatöörit-sarjan ykköspokaali

Oulun frisbeeseura täyttää tänä vuonna 20 vuotta ja niinpä se järjesti OFS-juhlaliigan, jonka aloituskisa pidettiin Pikkaralan radalla kesäkuussa. Koko vuoden aikana OFS järjesti/järjestää joka toinen kuukausi kaikille avoimen viikkokisan sunnuntaina puolen päivän aikaan.

Heinäkuussa oli vuorossa Oulu Openin 2017:n avauskisa Pikkaralan radalla. Myös Oulu Openiin osallistui yli sata kisaajaa.

Simonin katsojia

Simon Lizotte Phantasy Doubles Tour elokuun alussa aiheutti puolestaan katsojaryntäyksen Pikkaralaan rata-alueelle. Parikisaan osallistujia oli yli sata kisaajia ja katsojia oli vähintään saman verran, joten Pikkaralassa nähtiin ennätysmäärä väkeä samaan aikaan. Simonin hienoja avausheittoja nähtiin monilla väylillä, mutta erityisesti jäivät mieleen Pikkaralan väylien #4 ja #10 hienot avausheitot ja niinpä Simon/Niko Aho ottivat eaglet ko. väylillä.

Simon avaa väylällä #2
Oulun Mastersin iloista porukkaa

Elokuun puolivälin jälkeen oli sitten vuorossa Pohjois-Suomen Finnish Masters, Oulu Masters 2017, johon osallistui tänä vuonna 69 frisbeegolfin harrastajaa. Oulu Masters järjestettiin neljättä kertaa ja toisen kerran Pikkaralassa. BSC Disc golf team järjesti vielä elokuun lopussa seuransa mestaruuskilpailujen finaalin Pikkaralan radalla.

SM-kisaradan väylällä #20 sai kunnolla siivuttaa (kuva: SFL)

Junioreiden ja amatöörien SM-kisat pidettiin tänä vuonna Pikkaralan ja Köykkyrin radoilla. SM-kisojen finaalikierroksen sääolosuhteet olivat vaativat, mutta siitä huolimatta siinä tehtiin huippusuorituksia. Tulevaisuuden lupaus, Samuel Stenman heitti finaalikierroksella Pikkaralan radalla Juniorit-15 -luokassa rating-tuloksen 1017; se oli SM-kisojen paras kierrostulos ja Samuel olikin SM-kisojen paras kisaaja.

SM-kisojen ykkönen Samuel Stenman (kuva: SFL)

Koko kesäkauden ajan Pikkaralan Pro- ja Ama-radoilla on ollut käynnissä Pikkaralan kesäliiga, joka päättyy lokakuun puolivälissä. Kesäliigan kokonaistulokseen lasketaan mukaan harrastajan kaksi parasta kierrostulosta sekä Pro- että Ama-radalta. Liigan yksi tavoite on saada selville, kuinka hyviä yhden kierroksen tuloksia radoilla voidaan saavuttaa. Lokakuun alussa paras kierrostulos Pro-radalla on 61, -4 alle par-tuloksen ja Ama-radalla 50, -8 alle par-tuloksen.

Kesäliigan mitalit

Ennen vuodenvaihdetta käynnistetään Pikkaralan talviliiga 2018 Pikkaralan talviradalla; talviliiga jatkuu ensi kevätkauden ajan.

Pikkarala Frisbeegolf toivoo, että kilpailijat ovat saaneet kokea miellyttäviä ja mieleenpainuvia kisahetkiä Pikkaralan radoilla. Pikkaralan Frisbeegolf toivottaa kaikki kisaajat lämpimästi tervetulleiksi vuodenlopun ja ensi vuoden kisoihin Pikkaralaan.

Kesäliigan lopetustapahtuma 15.10.2017 klo 13.00-15.30

Syyskauden lopun lähestyessä Pikkaralan kesäliiga alkaa saavuttaa päätepisteensä, vaikka vielä on toki aikaa parantaa kesäliigan tuloksia Pro- ja Ama-radoilla. Kesäliigan kisaajan kokonaistulokseen sisältyy kesäkauden kaksi parasta kierrostulosta sekä Pro- että Ama-radoilla. Pikkarala Frisbeegolf järjestää kesäliigan lopetuskisatapahtuman sunnuntaina 15.10.2017 klo 13.00-15.30.

Kesäliigaan on osallistunut kesän aikana yhteensä 66 frisbeegolfaajaa ja kun aikaa on vielä jäljellä runsaat pari viikkoa, uudet kisaajatkin ehtivät vielä tehdä kierroksia riittävän määrän. Avoimessa sarjassa on luonnollisesti eniten osanottajia, mutta ilahduttavasti naisten sarjassakin on ihan hyvä määrä osanottajia, yhteensä 9 kisaajaa.

Kesäliigan lopetustapahtumassakin nautitaan laavulla makkaroita

Mikko Ylätalo johtaa avointa sarjaa kokonaistuloksella 226, – 20 alle par-tulosten, kun taas sarjan kakkossijaa pitävän Jaakko Alatalon tulos on 235. Naisten sarjassa Susanna Saarin ja Tuija Jaakon kokonaistulosten ero on 7 heittoa, joten sarjan kisa ei ole ehkä vielä ratkennut. MPM-sarjassa Jari Härö ja Jukka Kälkäjä käyvät tiukkaa kisaa ja tällä hetkessä heidän kokonaistuloksen ero on vain yksi heitto. Jarin tulos on 233, – 13 alle par-tulosten.

MPG-sarjassa Pikkaralan omat pojat, Riku Kaajakari ja Heikki Riekki kisaavat sarjan voitosta; tosin Riku on viime päivinä kovasti petrannut tulostaan, joten miesten välinen ero on 13 heittoa. Kannattaa vielä huomioida ”kotiradoillaan” kisaavan juniorisarjan Niko Jaaran hieno kokonaistulos 242 heittoa, -4 alle par-tulosten.

Kesäliigan palkintoja

Pro-radan parhaan tuloksen 61, – 4 alle radan par-tuloksen on saavuttanut Mikko Ylätalo, kun taas Ama-radalla parhaan kierroksen ovat heittäneet Jukka Tyni ja Jari Härö, joiden tulos on 50, -8 alle radan par-tuloksen.

Kesäliigan parhaan kokonaistuloksen saavuttanut kisaaja palkitaan lasipalkinnolla ja lisäksi Pikkarala Frisbeegolf on päättänyt antaa sarjojen voittajille kesäliigan mitalit. Lopetuskisatapahtumassa arvotaan Pikkarala Frisbeegolfin vuoden 2018 vuosikortti kaikkien kaksi kierrosta molemmilla radoilla kiertäneiden kisaajien kesken.

Kesäliiga loppuu sunnuntaina 15.10 klo 15.00, jonka jälkeen lopetustapahtumassa luovutetaan kisassa voittaneille kisaajille liigapalkinnot. Sunnuntaina on klo 15.00 saakka mahdollista saada kierrostulos, joka noteerataan kesäliigan tuloksissa. Liigapalkintojen luovuttamisen jälkeen tapahtuu Pikkaralan vuosikortin arvonta.

Pikkaralan laavun grilli on kuumana ja makkaroita ja juotavaa tarjotaan liigan osanottajille klo 13.00 lähtien. Pikkarala Frisbeegolf toivoo runsasta osanottoa kesäliigaan ja toivottaa kisaajat lämpimästi tervetulleiksi kesäliigan lopetustapahtumaan.