Kesäliiga kisattu

Pikkaralan kesäliiga alkoi toukokuussa ja saatiin päätökseen sunnuntaina 15.10.2017. Siihen osallistui kesän aikana yhteensä 74 frisbeegolfaajaa: avoimessa sarjassa oli eniten osanottajia, mutta myös naisten sarjaan saatiin hienosti mukaan 9 kisaajaa. Kesäliigan periaate oli sellainen, että kisaajan kokonaistulokseen sisältyy kesäkauden kaksi parasta kierrostulosta sekä Pro- että Ama-radoilla.

Mikko voitti kesäliigan

Ehkäpä ei ollut suuri yllätys, että Mikko Ylätalo voitti avoimen sarjan saaden kokonaistuloksen 226, – 20 alle par-tulosten: Mikko pokkasi haltuunsa kesäliigan voittajana näyttävän Colombo-lasipalkinnon.

Väylällä #10 voidaan heittää eagle

Naisten sarjassa Susanna Saar ja Mervi Syväluoma kisasivat tiukasti naisten sarjan voitosta, mikä päättyi lopulta Susannan eduksi yhden heiton erolla. Myös MPM-sarjassa oli kova vääntö voitosta, kun Jari Härö ja Jukka Kälkäjä kisasivat tasaväkisesti koko kesän ajan. Kisa kääntyi lopulta Jarin voittoon yhden heiton erolla. Jari saavutti kokonaistuloksen 230, – 16 alle par-tulosten.

MPG-sarjassa taas Ari Korpela ja Riku Kaajakari yltyivät kovaan kisaan syksyn aikana; kisa päättyi lopulta Arin voitoksi yhden heiton erolla. Eero Savilaakso otti voiton varmaan tyyliin MPS-sarjassa. Tulevaisuuden lupaus juniorisarjassa kisaava Niko Jaara saavutti ”kotiradoillaan” hienon kokonaistuloksen 238 heittoa, -8 alle par-tulosten.

Sarjojen voittajat: Susanna, Jari, Mikko, Ari ja Eero, Niko puuttuu kuvasta

Kesäliigan tavoitteena oli myös saada selville, kuinka hyviä tuloksia Pikkaralan radoilla voidaan saavuttaa. Pro-radan parhaan kierrostuloksen 61, – 4 alle radan par-tuloksen saavutti Mikko Ylätalo, kun taas Ama-radalla parhaan kierroksen ovat heittäneet Jukka Tyni ja Jari Härö, joiden tulos on 50, -8 alle radan par-tuloksen.

Voidaan arvioida Pro- ja Ama-ratojen kesäliigan yksittäisten parhaiden kierrostulosten (Pro-rata: 61 ja Ama-rata: 50) rating-arvoja, kun verrataan niitä virallisissa kilpailuissa saavutettuihin tuloksiin ja ratingeihin. Arviot ovat luonnollisesti suuntaa-antavia, koska esimerkiksi sääolosuhteet vaikuttavat parhaisiin kierrostuloksiin.

Vertailukisoina pidetään vuoden 2016 kesäkuussa järjestettyä Pikkaralan avajaiskisaa, jossa ratana oli Pro-rata, ja tämän vuoden kesäkuun OFS 20v juhlaliigan kisaa, jossa taas ratana käytettiin Ama-rataa. Pikkaralan avajaiskisassa paras (Sauli Sumenin) tulos oli 66 ja siitä tuli ratingiksi 986; lisäksi yhden heiton arvo oli hiukan alle 7. Siten voidaan arvioida, että Pro-radan tuloksella 61 saisi rating-arvon luokkaa 1021. Juhlaliigan kisan paras (Sauli Sumenin) tulos Ama-radalla oli 52 ja sitä vastaava rating oli 996 ja yhden heiton arvo oli hiukan alle 10. Siten arvioidaan, että tulos 50 vastaa rating-arvoa 1016. Samalla tavalla jokainen kisaaja voi laskea omat saavuttamansa rating-arvot molemmilla radoilla. Vaikuttaa selvästi siltä, että Pikkaralan em. virallisissa kisoissa parhaat tulokset saavuttanut Sauli tuntee hyvin Pikkaralan ratojen metkut!

Hannu ja Pikkaralan vuosikortti vuodelle 2018

Sarjojen voittajat palkittiin mitaleilla, jonka jälkeen oli vuorossa Pikkaralan vuosikortin 2018 arvonta niiden kisaajien kesken, jotka olivat saaneet vähintään kaksi tulosta molemmilta radoilta: onnetar suosi vuosikortin arvonnassa Hannu Tuomaista. Jari oli myös onnettaren suosikki, kun hän voitti Powergripin lahjakortin.

Jari voittomitalin ja lahjakortin kera

Pikkaralan laavun grilli oli sunnuntaina iltapäivällä kuumana ja makkaroita sekä juotavaa oli tarjolla liigan lopetustapahtumassa.

Laavulla oli mukava jutella makkaroiden kera kesäliigasta

Pikkarala Frisbeegolf kiittää lämpimästi kaikkia kisaajia osallistumisesta kesäliigaan ja toivoo, että he ovat kokeneet mukavia hetkiä Pikkaralan radoilla. Kun kesäliiga on saatu kisatuksi, seuraavaksi on vuorossa sitten Pikkaralan talviliiga, johon Pikkarala Frisbeegolf toivoo runsasta osanottoa ja toivottaa kisaajat lämpimästi tervetulleiksi sen osakisoihin.

Pikkarala Frisbeegolfin rakentamisvuosi 2017

Pikkarala Frisbeegolfin vuoteen 2017 sisältyy monenlaisia asioita ja tapahtumia. Niistä on kerrottu vuoden aikana verkkosivujen uutiskirjoituksissa; tässä uutisjutussa kerrotaan, mitä kaikkea uutta on saatu aikaan Pikkaralan rata-alueella vuonna 2017.

Väylän #15 vaihtoehtokoripaikka lisää väylän pituutta 22 metriä

Pikkarala Frisbeegolfin toiminnan kulmakivenä on tarjota ratojen käyttäjille mielenkiintoiset ja sopivan haastavat frisbeegolfväylät ja -radat. Niinpä myös tämän vuoden aikana on tehty edelleen pientä hienovirittämistä muutamilla väylillä ja väylien käytettävyyttä on pyritty parantamaan esimerkiksi lisäämällä haketta niiden kulkureiteille. Väylille #15 ja #18 on tehty vaihtoehtoiset koripaikat, joita on jo käytetty muutamissa kilpailuissa.

Ama-radan väylän #3 tiipaikan rakentaminen

Vuoden laajin rakentamistyö kohdistui Ama-radan tiipaikkojen uudistamiseen, jonka jälkeen ratojen kaikki tiipaikat ovat kooltaan 4 x 2 m2. Uudet tiipaikat olivatkin vuoden aikana kovassa käytössä ja niiden myötä Ama-radan käyttömäärä on lisääntynyt selvästi.

Pro-radan #6 väylän tiipaikan edustan laattoja on tuettu pengerryksellä

Sekä Pro- että Ama-ratojen tiipaikkojen etupuolille on asennettu suurikokoiset laatat estämään kuoppien syntyminen tiipaikkojen edustoille. Väylän #2 vasemmalle puolelle ennen korialuetta on tehty pengerrystä, joka helpottaa kulkemista väylän ”laaksoalueella”.

Pengerretty polku väylän #2 korin lähellä
Parkkipaikan reunanurmikko

Rata-alueen parkkipaikalle asennettiin hienorakeinen päällyste ja tehtiin se aikaisempaa tasaisemmaksi. Parkkipaikan laavun puoleinen reunusta sai kesän aikana Pikkaralan brändiin sopivan värin, kun ennen syksyn saapumista nurmikko vihersi maastoon hyvin sulautuvaksi. Samaan aikaan kun nurmikko alkoi vihertää, frisbeegolfradan rataportti saatiin asennetuksi Weber-väylän tiipaikan etupuolelle.

Rataportti

Merkittävä etappi Pikkarala Frisbeegolfin toiminnassa oli rata-alueen toimistorakennuksen/ ”kisakeskuksen” pystyttäminen parkkipaikan viereen. Se on jatkossa Pikkarala Frisbeegolfin ratojen toiminnan keskus ja tukikohta. Ensimmäisiä kertoja sitä päästiin käyttämään Oulu Openissa sekä Junioreiden ja amatöörien SM-kisoissa elo- ja syyskuun aikana.

Toimistorakennus

Pikkaralan kisojen ja tapahtumien järjestämisen helpottamiseen hankittiin liikuteltavia rengasjalallisia lisäkoreja, joita sitten käytettiin useissa kesäkauden kisoissa.

Rengasjalkakori

Rata-alueelle saatiin syyspuolella asennetuksi löytökiekkolaatikko, jonka ystävällinen ja innokas frisbeegolfin harrastaja Arto Junno rakensi harrastajien käyttöön. Löytökiekkolaatikko joutui heti muutaman päivän kuluttua asentamisesta kunnon testiin, josta se selvisi lähes naarmuitta, kun ilmeisesti rekka-auto ajoi sen kumoon kuitenkaan onnistumatta sitä vahingoittamaan. Tämä kertonee sen, että kenenkään ei kannata murtautua Arton tekemiin löytökiekkolaatikoihin.

Löytökiekkolaatikko

Pikkarala Frisbeegolf toivoo, että kilpailijat ja harrastajat ovat saaneet kokea miellyttäviä ja mieleenpainuvia hetkiä Pikkaralan radoilla ja rata-alueella. Pikkaralan Frisbeegolf toivottaa jatkossakin kaikki harrastajat ja kisaajat lämpimästi tervetulleiksi Pikkaralan radoille.

Frisbeegolf on hauskaa. kuva: Epic DG Films

Pikkarala Frisbeegolfin kisavuosi 2017

Pikkarala Frisbeegolfin vuoteen 2017 sisältyy monenlaisia asioita ja tapahtumia. Niistä on kerrottu vuoden aikana verkkosivujen uutiskirjoituksissa; tämän uutisjutun ajatuksena on kertoa tämän vuoden kisatapahtumista Pikkaralassa.

WG-kisassa oli yli 100 kisaajaa

Vuoden 2017 kilpailukauden avasi Pikkaralan talviliiga, joka sisälsi kuusi osakilpailua kolmen viikon välein. Mikael Hyväri saavutti parhaan tuloksen talviliigan avoimen sarjan kokonaiskilpailussa ja siis nappasi avoimen sarjan voiton. Myös Winter Gamesin yksi osakilpailu järjestettiin Pikkaralan talviradalla. WG-kisaan osallistui 104 kisaajaa, jolloin Pikkaralassa nähtiin ennätysmäärä talvikauden kisaajia. Talviliigan jäähdyttelynä järjestettiin vielä PTT-kisa, Pikkaralan talvirata toisinpäin.

Joona ja talviliigan amatöörit-sarjan ykköspokaali

Oulun frisbeeseura täyttää tänä vuonna 20 vuotta ja niinpä se järjesti OFS-juhlaliigan, jonka aloituskisa pidettiin Pikkaralan radalla kesäkuussa. Koko vuoden aikana OFS järjesti/järjestää joka toinen kuukausi kaikille avoimen viikkokisan sunnuntaina puolen päivän aikaan.

Heinäkuussa oli vuorossa Oulu Openin 2017:n avauskisa Pikkaralan radalla. Myös Oulu Openiin osallistui yli sata kisaajaa.

Simonin katsojia

Simon Lizotte Phantasy Doubles Tour elokuun alussa aiheutti puolestaan katsojaryntäyksen Pikkaralaan rata-alueelle. Parikisaan osallistujia oli yli sata kisaajia ja katsojia oli vähintään saman verran, joten Pikkaralassa nähtiin ennätysmäärä väkeä samaan aikaan. Simonin hienoja avausheittoja nähtiin monilla väylillä, mutta erityisesti jäivät mieleen Pikkaralan väylien #4 ja #10 hienot avausheitot ja niinpä Simon/Niko Aho ottivat eaglet ko. väylillä.

Simon avaa väylällä #2
Oulun Mastersin iloista porukkaa

Elokuun puolivälin jälkeen oli sitten vuorossa Pohjois-Suomen Finnish Masters, Oulu Masters 2017, johon osallistui tänä vuonna 69 frisbeegolfin harrastajaa. Oulu Masters järjestettiin neljättä kertaa ja toisen kerran Pikkaralassa. BSC Disc golf team järjesti vielä elokuun lopussa seuransa mestaruuskilpailujen finaalin Pikkaralan radalla.

SM-kisaradan väylällä #20 sai kunnolla siivuttaa (kuva: SFL)

Junioreiden ja amatöörien SM-kisat pidettiin tänä vuonna Pikkaralan ja Köykkyrin radoilla. SM-kisojen finaalikierroksen sääolosuhteet olivat vaativat, mutta siitä huolimatta siinä tehtiin huippusuorituksia. Tulevaisuuden lupaus, Samuel Stenman heitti finaalikierroksella Pikkaralan radalla Juniorit-15 -luokassa rating-tuloksen 1017; se oli SM-kisojen paras kierrostulos ja Samuel olikin SM-kisojen paras kisaaja.

SM-kisojen ykkönen Samuel Stenman (kuva: SFL)

Koko kesäkauden ajan Pikkaralan Pro- ja Ama-radoilla on ollut käynnissä Pikkaralan kesäliiga, joka päättyy lokakuun puolivälissä. Kesäliigan kokonaistulokseen lasketaan mukaan harrastajan kaksi parasta kierrostulosta sekä Pro- että Ama-radalta. Liigan yksi tavoite on saada selville, kuinka hyviä yhden kierroksen tuloksia radoilla voidaan saavuttaa. Lokakuun alussa paras kierrostulos Pro-radalla on 61, -4 alle par-tuloksen ja Ama-radalla 50, -8 alle par-tuloksen.

Kesäliigan mitalit

Ennen vuodenvaihdetta käynnistetään Pikkaralan talviliiga 2018 Pikkaralan talviradalla; talviliiga jatkuu ensi kevätkauden ajan.

Pikkarala Frisbeegolf toivoo, että kilpailijat ovat saaneet kokea miellyttäviä ja mieleenpainuvia kisahetkiä Pikkaralan radoilla. Pikkaralan Frisbeegolf toivottaa kaikki kisaajat lämpimästi tervetulleiksi vuodenlopun ja ensi vuoden kisoihin Pikkaralaan.

Kesäliigan lopetustapahtuma 15.10.2017 klo 13.00-15.30

Syyskauden lopun lähestyessä Pikkaralan kesäliiga alkaa saavuttaa päätepisteensä, vaikka vielä on toki aikaa parantaa kesäliigan tuloksia Pro- ja Ama-radoilla. Kesäliigan kisaajan kokonaistulokseen sisältyy kesäkauden kaksi parasta kierrostulosta sekä Pro- että Ama-radoilla. Pikkarala Frisbeegolf järjestää kesäliigan lopetuskisatapahtuman sunnuntaina 15.10.2017 klo 13.00-15.30.

Kesäliigaan on osallistunut kesän aikana yhteensä 66 frisbeegolfaajaa ja kun aikaa on vielä jäljellä runsaat pari viikkoa, uudet kisaajatkin ehtivät vielä tehdä kierroksia riittävän määrän. Avoimessa sarjassa on luonnollisesti eniten osanottajia, mutta ilahduttavasti naisten sarjassakin on ihan hyvä määrä osanottajia, yhteensä 9 kisaajaa.

Kesäliigan lopetustapahtumassakin nautitaan laavulla makkaroita

Mikko Ylätalo johtaa avointa sarjaa kokonaistuloksella 226, – 20 alle par-tulosten, kun taas sarjan kakkossijaa pitävän Jaakko Alatalon tulos on 235. Naisten sarjassa Susanna Saarin ja Tuija Jaakon kokonaistulosten ero on 7 heittoa, joten sarjan kisa ei ole ehkä vielä ratkennut. MPM-sarjassa Jari Härö ja Jukka Kälkäjä käyvät tiukkaa kisaa ja tällä hetkessä heidän kokonaistuloksen ero on vain yksi heitto. Jarin tulos on 233, – 13 alle par-tulosten.

MPG-sarjassa Pikkaralan omat pojat, Riku Kaajakari ja Heikki Riekki kisaavat sarjan voitosta; tosin Riku on viime päivinä kovasti petrannut tulostaan, joten miesten välinen ero on 13 heittoa. Kannattaa vielä huomioida ”kotiradoillaan” kisaavan juniorisarjan Niko Jaaran hieno kokonaistulos 242 heittoa, -4 alle par-tulosten.

Kesäliigan palkintoja

Pro-radan parhaan tuloksen 61, – 4 alle radan par-tuloksen on saavuttanut Mikko Ylätalo, kun taas Ama-radalla parhaan kierroksen ovat heittäneet Jukka Tyni ja Jari Härö, joiden tulos on 50, -8 alle radan par-tuloksen.

Kesäliigan parhaan kokonaistuloksen saavuttanut kisaaja palkitaan lasipalkinnolla ja lisäksi Pikkarala Frisbeegolf on päättänyt antaa sarjojen voittajille kesäliigan mitalit. Lopetuskisatapahtumassa arvotaan Pikkarala Frisbeegolfin vuoden 2018 vuosikortti kaikkien kaksi kierrosta molemmilla radoilla kiertäneiden kisaajien kesken.

Kesäliiga loppuu sunnuntaina 15.10 klo 15.00, jonka jälkeen lopetustapahtumassa luovutetaan kisassa voittaneille kisaajille liigapalkinnot. Sunnuntaina on klo 15.00 saakka mahdollista saada kierrostulos, joka noteerataan kesäliigan tuloksissa. Liigapalkintojen luovuttamisen jälkeen tapahtuu Pikkaralan vuosikortin arvonta.

Pikkaralan laavun grilli on kuumana ja makkaroita ja juotavaa tarjotaan liigan osanottajille klo 13.00 lähtien. Pikkarala Frisbeegolf toivoo runsasta osanottoa kesäliigaan ja toivottaa kisaajat lämpimästi tervetulleiksi kesäliigan lopetustapahtumaan.

Nettisivujen kuvagallerian päivitys

Pikkarala Frisbeegolfin nettisivuston kuvagalleriasivu on ”jäänyt paitsioon” koko viime vuoden ja tämän vuoden alkupuolen ajaksi, mutta nyt sitä on saatu ehostetuksi. Pikkaralan omien kuva-albumien lisäksi galleriasivulta pystyy näkemään myös muita kuin Pikkaralan nettisivuilla sijaitsevia kuvia.

Galleriasivun uutena kuvalähteenä ovat Instagramissa sijaitsevat Pikkarala Frisbeegolfiin liittyvät kuvat, jotka on ”leimattu” #pikkaralafrisbeegolf-hastagillä. Galleriasivu hakee Instagramista uusia #pikkaralafrisbeegolf-merkittyjä kuvia ja esittää ne sivun lukijalle. Klikkaamalla galleriasivun #pikkaralafrisbeegolf-sanaa on mahdollista päästä suoraan Instagramiin katsomaan ko. kuvia. Kamera-symbolin vieressä oleva luku kertoo, kuinka monta Pikkarala Frisbeegolf-kuvaa Instagramissa on: oheisen kuvan mukaan 236 kappaletta kuvan ottamisen hetkellä.

Galleriasivu

Galleriasivulle on lisätty neljä uutta tämän vuoden kuva-albumia, joissa on myös uusia julkaisemattomia kuvia. Uudet kuva-albumit ovat seuraavat: junioreiden ja amatöörien SM-kisat, Oulu Masters 2017, Simon Lizotte Phantasy tour ja rata-alueen rakentaminen v. 2017.

Gallerian uudet albumit

Pikkarala Frisbeegolfin kuvagalleria sijaitsee seuraavassa verkko-osoitteessa: http://www.pikkaralafrisbeegolf.fi/kuva-ja-videogalleria/. Tulevaisuudessa uudet kuva-albumit lisätään galleriasivun alkuosaan. Pikkarala Frisbeegolf toivoo, että galleriasivun kuvat kiinnostavat sekä frisbeegolfin harrastajia että muita lajista kiinnostuneita ihmisiä.

Pikkaralan löytökiekkojen hallinta

Pikkarala Frisbeegolfin rata-alueen ratakarttataulun viereen on asennettu löytökiekkolaatikko: lämpimät kiitokset Arto Junnolle laatikon tekemisestä. Tässä uutisessa kuvataan, miten kadonneen kiekon omistaja voi saada kiekkonsa takaisin, sen jälkeen kun löydetty kiekko on kolahtanut löytökiekkolaatikkoon.

Kun harrastaja löytää kiekon Pikkaralan rata-alueelta, hän voi olla suoraan yhteydessä kiekon omistajaan ja sopia kiekon toimittamisesta sen omistajalle, mikäli kiekossa on omistajan yhteystiedot. Kiekon löytäjä voi laittaa ilmoituksen yhteystiedottamasta kiekosta Pikkaralan löytökiekkofoorumille (”kadonneet kiekot”) ja sopia siinä tapauksessa kiekon palauttamisen sopimisesta kiekon omistajan kanssa. Jos kiekon löytäjä ei ota huolehtiakseen löydetyn kiekon palauttamisesta sen omistajalle, hän pudottaa sen Pikkaralan löytökiekkolaatikkoon, jonka jälkeen toimitaan tässä uutisessa kuvatulla tavalla.

Arto ja kiekkolaatikko

Kiekkolaatikko tyhjennetään säännöllisesti ja Heikki Riekki huolehtii löytökiekkolaatikkoon laitettujen kiekkojen ilmoittelusta ja palauttamisen sopimisesta kiekkojen omistajien kanssa. Heikki laittaa ilmoituksen uusista löytökiekkolaatikkoon laitetuista kiekoista Pikkaralan löytökiekkofoorumille: löydetyt kiekot. Havaittuaan kadonneen kiekkonsa olevan löytökiekkolistalla kiekon omistaja ottaa yhteyttä Heikkiin (puhelimella, sähköpostilla, foorumin yv-, teksti-, whatsapp- tai facebook-viestillä) ja sopii kiekon palauttamistavan. Sen jälkeen kun kiekon palauttamisesta on sovittu, ko. kiekon ilmoitus poistetaan löydettyjen kiekkojen listalta. Heikin yhteystiedot löytyvät Pikkarala Frisbeegolfin yhteys-tiedoista.

Löytökiekkolaatikko sijaitsee lähellä Weber-väylän tiipaikka

Kadonneen kiekon omistajan kannattaa siis seurata löydettyjen kiekkojen luetteloa em. löytökiekkofoorumilta. Hän voi laittaa foorumin kadonneet kiekot -ryhmään ilmoituksen kiekkonsa kadottamisesta. Sen jälkeen kun hän on saanut kiekkonsa takaisin, hänen tulisi poistaa kadonneet kiekot -ryhmästä oma ilmoituksensa.

Foorumin hallinnoija poistaa kadonneiden ja löydettyjen kiekkojen ilmoitukset noin kahden kuukauden kuluttua ilmoituksen laittamisesta foorumille. Kiekot, joille ei ole löytynyt omistajaa, huutokaupataan tai lahjoitetaan uusille potentiaalisille harrastajaryhmille, kuten esimerkiksi kouluille.

Pikkaralan radat kisakäytössä 9.9. 2017 klo 7.30 – 10.9.2017 klo 17.00

Junioreiden ja amatöörien SM-kisat järjestetään Pikkarala Frisbeegolfin radalla 9.9. 2017 klo 7.30 – 10.9.2017 klo 17.00.

Pikkaralan radat on varattu yksinomaan SM-kisaajien käyttöön, joten harrastajia pyydetään ystävällisesti käyttämään Oulun seudun muita ratoja kisan aikana.

SM-kisarata on harrastajien käytössä SM-kisan jälkeen viikon ajan 17.9.2017 iltaan saakka. Sen jälkeen Pikkarala Frisbeegolfin Pro- ja Ama-radat palautetaan käyttöön.

SM-kisarata käytössä viikon kisan päättymisen jälkeen

Junioreiden ja amatöörien SM-kisoissa käytetty Pikkaralan rata on käytössä vielä viikon ajan SM-kisojen jälkeen. Tämä antaa harrastajille oivan mahdollisuuden käydä kiertämässä SM-rataa ja ”testata” omia heittotaitojaan sekä vaikkapa verrata omaa tulostaan SM-kisaajien tuloksiin.

Pikkaralan SM-kisarataa voi käydä testaamassa jo ennen kisoja; kilpailujen varsinaiset kisapäivät ovat lauantai ja sunnuntai 9 – 10.9.2017. Pikkarala Frisbeegolfin radalla tehdään pieniä väylämuutoksia torstaina 7.9.2017 iltapäivällä, joten torstaina klo 14.00 alkaen kisarata on SM-kisaajien ja harrastajien käytettävissä. Ennen SM-kisoja torstaina iltapäivällä ja perjantaina SM-radan heittäjillä pitää olla joko SM-päivälippu tai Pikkarala Frisbeegolfin vuosikortti tai päivälippu. Lauantaina ja sunnuntaina rata on yksinomaan kilpailukäytössä.

Lizotte Tourilla oli runsaasti katsojia Weber-väylän tiipaikalla. Kuva: Epic DG Films

SM-kisojen johtaja, Oulun Frisbeeseuran Kajsa Wickström on suunnitellut yhdessä Pikkarala Frisbeegolfin henkilöiden kanssa radan, joka soveltuu käytettäväksi Suomen parhaiden junioreiden ja amatöörien kisassa. SM-kisarata sisältää Pro-radan 10 ja Ama-radan 6 väylää sekä 4 erikoisväylää, siis yhteensä 20 väylää. Väylille #2 ja #4 on suunniteltu tässä kisassa käytetyt erikoiskoripaikat, kun taas väylillä #5 ja #10 käytetään Pikkarala Frisbeegolfin normiväylien #4 ja #8 vaihtoehtoisia koripaikkoja.

Pikkaralan SM-kisarata

SM-kisarata on SM-kisan jälkeen vielä käytössä 11. – 17.9.2017, jonka jälkeen palautetaan Pikkarala Frisbeegolfin Pro- ja Ama-radat normaaliin käyttöön: siten harrastajille jää viikon verran aikaa heittää SM-kisaradalla.

Pikkarala Frisbeegolf toivottaa kaikki kisaajat ja harrastajat tervetulleiksi Pikkaralan SM-kisaradalle ja toivoo, että kisaajat ja harrastajat viihtyvät SM-kisaradan väylillä!

Kisavipinää parina viikonloppuna Pikkaralassa

Ensi viikonloppuna ja runsaan kahden viikon kuluttua on taas kisahuumaa Pikkaralan Frisbeegolfin radoilla. Ensin tulevana sunnuntaina iltapäivällä BSC Disc golf teamin jäsenet kisaavat Pikkaralan radalla ja parin viikon kuluttua lauantaina ja sunnuntaina juniorit ja amatöörit kilpailevat Suomen mestaruuksista Pikkaralassa ja Köykkyrin radalla Kempeleessä.

Juha Mujunen avaa väylän #16 tiipaikalla Oulu Masters 2017-kisassa, väylää #16 käytetään BSC:n kisassa

BSC Disc golf teamin mestaruuskisan johtaja Jaakko Schroderus kertoo, että seuran mestaruuskisoihin osallistuu 45-50 seuran jäsentä ja että se pidetään neljällä eri radalla kahden päivän aikana. Kisan finaalikierros pidetään Pikkaralassa sunnuntaina 27.8.2017 iltapäivällä ja ratana käytetään Pikkaralan Pro- ja Ama-ratojen väylistä yhdistettyä rataa. Jaakko mainitsee, että Pikkarala valittiin kisapaikaksi, koska se sopii hyvin kahden päivän kisaohjelmaan ja siellä on hieno ja monipuolinen rata.

Simon Lizotten Fantasy Doubles Tourissa oli runsaasti katsojia: tuleeko näin paljon katsojia junioreiden ja amatöörien SM-kisoihin

Oulun Frisbeeseuran järjestämät Junioreiden ja amatöörien SM-kisat ovat sitten vuorossa 9.-10.9.2017. Niihin osallistuu lähes 150 kisaajaa ja ne pidetään Pikkaralan ja Köykkyrin radoilla kisojen huipentuen finaalikerrokseen Pikkaralassa. Kisoissa käytetään Pro- ja Ama-ratojen väylien yhdistelmää lisättynä kahdella erikoisväylällä, jolloin SM-kisaradan väylien määrä on 20 ja sen kokonaispituus on 2438 metriä. Kilpailijoita tulee 55 seurasta ja merkittävä osa Suomen frisbeegolfseuroista on edustettuina kisoissa.

Normiväylän #3 vaihtoehtoinen koripaikka (korin jalka) näkyy ylempänä, sitä käytetään SM-kisassa

Pikaralan Pro- ja Ama-radan väyliä yhdistelemällä on mahdollista tehdä kisakohtaisia erikoisratoja. Lisäksi väylillä #3, #8, #15 ja #18 on olemassa vaihtoehtoiset koripaikat erikoisratoja varten. Kisakohtaisia erikoisratoja on jo käytetty useassa kisatapahtumassa viime ja tämän vuoden aikana.