Pikkarala Frisbeegolf

Kiehtovaa frisbeegolfia 15 minuutin päässä Oulun keskustasta

Rento & hauska Oulu Masters 2016 Pikkaralassa

Oulun Frisbeeseura järjesti jo perinteeksi muodostuneen Oulu Masters-kisatapahtuman ( http://www.oulunfrisbeeseura.net/kisakone/kilpailu/107) 19.8 – 20.8.2016, tällä kertaa Pikkarala Frisbeegolfin radalla. Oulu Masters-kisaan osallistuvat ovat vähintään tänä vuonna 35 vuotta täyttäviä harrastajia: MPM-, MPG-, FPM- jne. sarjojen lisäksi Oulu Mastersissa ovat sarjat ”esi-Masters-ikäisille” harrastajille, M35 ja F35.

Vipinää Pikkarala Frisbeegolfin puttausalueella

Oulu Masters-kisat ovat olleet perinteisesti rentoja, hauskoja ja leppoisia kisatapahtumia, joissa voidaan leikkisästi kisailla tuttujen ja uusien harrastajien kanssa. Kisaajien palautteen perusteella kisatapahtuman tavoite toteutui erittäin hyvin. Kisatapahtuman myötä saatiin tänäkin vuonna uusia ”täysi-ikäisiä” harrastajia mukaan hauskaan kilpailutoimintaan.

Iloisia kisaajia väylällä #10
Pasi ja Mika hauskuttavat väylällä #13

Kisatapahtuman TD:t, Jukka Karjalainen ja Heikki Riekki, olivat virittäneet Pikkaralan ratojen väyliä Oulu Masters-kisan hengen mukaisiksi. Pro- ja Ama-ratojen väyliä oli yhdistelty ja lisätty muutamia vain tässä tapahtumassa käytettäviä erikoisväyliä. Esimerkiksi kiinteän radan väylillä # 3 ja #8 (Oulu Masters 2016:n väylät #5 ja #8) oli otettu kisassa käyttöön vaihtoehtoiset koripaikat.

Osa kisan erikoisväylistä osoittautui haastaviksi. Esimerkiksi radan #2 väylällä, jonka tiipaikkana on Pro-radan #2. tii, mutta jonka kori oli sijoitettu siten, että se sijaitsi lähellä OB-aluetta väylän pituudessa ollessa 117 metriä, oli yllättävän vaikeaa saada birdietä. Kahden kierroksen aikana ainoastaan Antti Malo onnistui heittämään kiekon koriin toisella heitollaan. Radan #5 väylä, jonka tiipaikkana oli Ama-radan #3 väylän tii, mutta jonka kori oli siirretty hieman ylemmäs rinteeseen siten, että väylä oli 8 metriä pitempi kuin Ama-radan väylä #3, oli myös haastava väylä: nimittäin ainoastaan Matti Kanervo sai birdien tällä väylällä.

Perjantai-iltana 19.8.2016 oli vuorossa best shot-periaatteen mukainen parikisa Oulu Masters 2016:n radalla. Parikisan voiton jakoivat Teemu Holappa/Veli-Matti Holappa ja Arto Junno/Miika Mujunen molempien parien päätyessä tulokseen 51, – 13 alle par-tuloksen.

Parikisan iloiset voittajat. Arto/Miika ja Teemu/Veli-Matti

Yksilökisojen MPS-sarjan voitti selvästi Eero Savilaakso kahden kierroksen tuloksella 133, +5 yli par-tuloksen. Eeron lisäksi pokaalin pokkasivat Timo Mujunen ja Jukka Karjalainen. MPG-sarjassa sen sijaan voitosta käytiin tiukempi kamppailu, jossa 1. palkinnon voitti Risto Moisanen tuloksella 133. Ilmari Kurtti ja Riku Kaajakari jakoivat toisen sijan tuloksella 135 Ilmarin ottaessa kakkospokaalin SD-kisassa.

MPS-sarjan kolme parasta kisaajaa: Eero, Timo ja Jukka
MPG-sarjan voittajat: Risto, Ilmari ja Riku

Kisaviikonlopun parhaat tulokset saavutettiin MPM-sarjassa, jossa Teemu Holappa otti niukan yhden heiton voiton seurakaveristaan Miika Mujusesta; Teemun tulos oli 117, -11 par-tulokseen verrattuna. MPM-sarjan kolme kisaajaa, Ilkka Silkamo, Jouni Huhtamäki ja Mikko Pulli päätyivät kolmansiksi tuloksella 125. Ilkka voitti kisapokaalin SD-heittojen tuloksena.

MPM-sarjan kolme parasta: Teemu, Miika ja Ilkka

Myös M35-sarjassa käytiin tiukka kamppailu voitosta: Veli-Matti Holappa voitti yhden heiton erolla (125 heittoa) Jukka Koskisen, joka taas kukisti Antti Malon ja Pekka Kolarin yhdellä heitolla. Antti voitti SD-kisassa sarjan pronssipokaalin.

M35-sarjan kolme parasta: Veli-Matti, Jukka ja Antti

Väylällä #19 järjestettiin CTP-kisa, jonka voitti Jarno Kangas ja hän sai palkinnoksi Pikkaralan radan vuosikortin vuodelle 2017.

CTP-kisan voittaja Jarno

Oulu Mastersin perinteiden mukaisesti palkintojenjaon lopuksi arvottiin vielä tavarapalkintoja. Arvokkaimman palkinnon, Pikkarala Frisbeegolfin vuosikortin vuodelle 2017, voitti Jori Ervasti, joka oli silmin nähden iloinen voitostaan.