Pikkarala Frisbeegolf

Kiehtovaa frisbeegolfia 15 minuutin päässä Oulun keskustasta

Pikkaralan avajaiskisa 5.6.2016

Pikkarala frisbeegolfin Weber-ratojen virallinen avajaiskisa käytiin erittäin tuulisessa säässä 70 pelaajan voimin sunnuntaina 5.6. Kilpailussa järjestettiin peräti 9 eri luokkaa junioreista senioreihin, ja ensimmäistä kertaa nähtiin myös miesten amatööriluokka MA4 näillä leveysasteilla.

WP_20160605_17_14_50_Pro

Kisan avajaisseremoniassa kuultiin Pikkaralan frisbeegolfosuuskunnan puheenjohtajan Tuija Jaakon avajaispuhe. Tuija toivotti kilpailijat tervetulleiksi ja toivotti, että rata on harrastajille mieluinen paikka, jossa he voivat kehittää heittotaitonsa. Avajaisseremoniaan kuului myös Riku Kaajakarin heittämä virallinen avajaisheitto, joka lähti tällä kertaa upsilla.

Riku Kaajakari ja Weber-ratojen virallinen avajaisheitto.

Kovimmat tulokset olivat ennakkoon odotettavissa miesten avoimessa luokassa, ja spekuloitiin jopa pakkaslukemista. Päivän parhaimmaksi kierrostulokseksi muodostui +1, johon ylsi MPO:n Sauli Sumén ensimmäisellä kierroksella sekä Henry Johansson toisella kierroksella.

Avoimessa luokassa Oulun frisbeeseuran (OFS) Sauli Sumén näytti kaapin paikan heti ensimmäisellä kierroksella heittäen yllä mainitun kärkituloksen 66 heittoa. Saulin johto ennen toisena tulevaa OFS:n Lasse Kerästä oli peräti 4 heittoa. Toisella kierroksella Sauli onnistui pitämään haastajat takanaan, vaikka oululaisen Holy Disc Golf Clubia edustava Henry Johansson pääsi lähelle. Kolmanneksi nousi hienon toisen kierroksen ansiosta Valtter Verronen West Coast Disc Golfers Kokkolasta. Mitään yllätysnousuja ei nähty, sillä kaikki palkinnoille yltäneet olivat lähteneet toiselle kierrokselle kärkikortista.

Sauli Sumén väylän 15 tiillä.
OFS:n Sauli Sumén.

MPM, eli miehet 40, oli tällä kertaa Oulun frisbeeseuran juhlaa, sillä OFS:n pelaajat onnistuivat nappaamaan kaikki mitalit. Ykkössijan nappasi harvinaisen paljon bäkkärillä pelannut Jouni Huhtamäki, joka johti kisaa alusta loppuun. Toiseksi tuli Prodigy Disc Street Team Finlandiakin edustava Mikko Pulli ja pronssin otti Jukka Määttä.

Jouni Huhtamäki ja hyppyputti.

50-vuotiaiden miesten MPG-luokassa oli ennen kisaa vain yksi voittajasuosikki: Oulun frisbeeseuran perustajajäsen, kaupungin kovin talkoomies ja Pikkaralan osuuskunnassakin vaikuttava Riku ”Roksa” Kaajakari. Riku kesti ennakkosuosikin paineet, ja voitti luokkansa neljän heiton erolla toiseksi tulleeseen OFS:n Kari Härköseen. Pronssille sijoittui niin ikään OFS:aa edustava Seppo Hänninen. Karin ja Sepon välinen ero oli kolme heittoa.

Riku Kaajakari puttaa väylällä 2.

Pikkaralan avajaiskisassa järjestettiin myös kolmas masters-luokka, eli miehet 60v, MPS. Näillä herrasmiehillä hymy ei hyytynyt edes pitkällä väylällä #12. Oulun frisbeeseuran Eero Savilaakso sijoittui ykköseksi, hopea matkasi Markku Suhosen mukaan Ylöjärvelle ja pronssille sijoittui sekä Pikkaralan frisbeegolfosuuskunnassa että Oulun frisbeeseuran hallituksessa tärkeää ja tunnollista työtä tekevä Jukka Karjalainen.

Eero Savilaakso keskellä.

Naisten avoimessa luokassa FPO:ssa nähtiin kaukaa kisoihin saapunut vieras. Pieksämäen Palloilijoiden edustaja Jonna Mustonen oli ainoa luokassaan, joten hän taisteli lähinnä itseään vastaan Pikkaralan tiukoilla metsäväylillä. Myös naisten masters-luokassa FPM:ssä oli ainoastaan yksi rohkea nainen, frisbeegolfosuuskunnan Tuija Jaako.

Tuija Jaako ja Jonna Mustonen ennen toista kierrosta.

Juniorit 18v -luokassa nähtiin neljä osallistujaa. Ensimmäisen kierroksen jälkeen johdossa oli Oulun frisbeeseuran nuori vasenkätinen lupaus Matias Kalaoja. Matiaksen heitto ei hyytynyt kovassakaan tuulessa, vaan hän piti pintansa ja säilytti johtonsa myös toisen kierroksen aikana. Loppuvuodesta vasta 14 vuotta täyttävä Matias heitti tänään paremmin kuin monet häntä vanhemmat, hänen toisen kierroksen tuloksensa oli huikeat 73, eli ainoastaan +8. Juniorit-luokassa toiseksi sijoittui Henri Sirniö, joka hänkin pelasi hienon kisan. Henrin toisen kierroksen tulos oli +10, eli 75 heittoa. Tulosluetteloa selatessa selviää, että esimerkiksi MA4-luokan toisen kierroksen paras tulos oli juuri tuo 75, joten sekä Henri että Matias olisi pärjänneet hienosti sielläkin. Kolmanneksi sijoittui vastikään 14 vuotta täyttänyt tuore OFS:ilainen ja lisenssipelaaja Eetu Vähäkuopus. Neljänneksi tuli Tomi Tolonen Spartak Kajaanista, joka pyrki pistämään oululaispojille kampoihin parhaansa mukaan. Mutta kenties kotikenttäetu ratkaisi tällä kertaa?

Matias Kalaoja draivaa Ärräväylällä.

Miesten amatööriluokka MA2 osoittautui jälleen suosituimmaksi luokaksi, keräten peräti 21 pelaajaa. MA2-luokka on tunnetusti tasainen, eikä Pikkaralan avajaiskisa ollut poikkeus. Kahden kierroksen jälkeen tasatuloksessa ykkössijalla oli OFS:n Jaakko Alatalo sekä BSC Disc Golf Teamin (BSC) Antti Turpeinen, joka nousi kisaan mukaan aivan viime hetkillä jonosta. Ensimmäinen sudden death -väylä oli Weber-ratojen Ärräväylä, eli #17. Jaakko onnistui kovassa tuulessa liidättämään kiekkonsa lähes kipolle asti. Antin avaus jäi arviolta kympin lyhyeksi vastamäkeen, ja pirkon siivittämänä kultainen mitali matkasi Jaakon mukana. Kolmanneksi tuli BSC:tä edustava Samuel Rekilä.

Jaakko Alatalon sudari-avaus.

Ensimmäistä kertaa Oulussa järjestetty miesten amatööriluokka MA4 keräsi kahdeksan osallistujaa.Voittoon ylsi BSC:n Pasi Soppela, toiseksi tuli kalajokisen seuran Golden Beach Disc Golfersin Ilkka Juola ja kolmanneksi sijoittui Jouni Knuutinen, BSC.

Pasi Soppela (taustalla) pysyi coolina, ja Jouni Knuutinen oli iloinen edellisen väylän par-tuloksestaan.

Kisan järjestäjän näkökulmasta kisan järjestelyt sujuivat sujuvasti, mutta olisihan se voinut mennä paremminkin. Sillä tällä kertaa sää ei suosinut frisbeegolfaajia ollenkaan, välissä sateli vettä, välissä aurinko paistoi siniseltä taivaalta, ja kokoajan tuuli. Toivottavasti kaikki kisailijoilla oli joka tapauksessa mukava päivä Pikkaralan haastavalla radalla. Tämä oli ensimmäinen kisa, mutta ei viimeinen täällä!

Täydellinen tulosluettelo löytyy Suomen frisbeegolfliiton Kisakoneesta.

Kuvagalleria löytyy Oulun frisbeeseuran Flickristä.